iPhone 12 en privacy

Hoe goed is de accu van jouw iPhone 12 nog? [poll]

Gaan de accu's in de iPhone tegenwoordig een stuk langer mee, dankzij allerlei slimme technieken die Apple toepast, zoals geoptimaliseerd opladen? Laat in onze poll weten of jouw iPhone 12-batterij nog in topconditie is, of niet!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 12-batterij: versleten of in topconditie?

Apple maakt de toestellen elk jaar energiezuiniger en probeert ook de batterijslijtage zoveel mogelijk te voorkomen. Omdat er bijna nieuwe iPhones aankomen, vragen we ons af hoe het gesteld is met de batterij van de iPhone 12-modellen van vorig jaar. Hebben ze nog steeds een maximale capaciteit van 100% of is er ook bij deze relatief nieuwe toestellen al best wat slijtage opgetreden? In de poll hieronder kun je invullen wat jouw huidige Batterijconditie is. Een gloednieuwe iPhone kun je tot 100% opladen, maar gaandeweg neemt de capaciteit af, waardoor je op een gegeven moment niet verder dan bijvoorbeeld 85% van de oorspronkelijke capaciteit kan opladen. Dat is op zich niet erg, want je kunt je iPhone nog gewoon blijven gebruiken. Maar je wilt dit moment natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen.


De afgelopen jaren is Apple druk bezig geweest met allerlei maatregelen en functies die slijtage aan de batterij zoveel mogelijk moeten beperken. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat de iPhone langere tijd met een 100% lading aan de oplader hangt. In plaats daarvan wordt het laatste stukje pas opgeladen vlak voordat jij normaal gesproken uit bed stapt. Daarbij wordt het oplaadgedrag van je iPhone aangepast aan je dagelijkse routines. Ook zijn gebruikers zelf steeds bewuster geworden. Zo probeer ik zelf mijn iPhone niet meer tot 100% op te laden, maar tot ongeveer 80%. Alleen op dagen dat ik langere tijd van huis ben, ga ik doorladen tot 100%. Dat zou ertoe moeten leiden dat mijn huidige iPhone 12 Pro nog een accu in topconditie heeft… maar dat is niet zo. In mijn geval heeft de accu nog maar 95% van de oorspronkelijke capaciteit.

Hoe zit het met jou? Laat het weten in onderstaande poll, die alleen bedoeld is voor mensen die meteen bij de release een toestel uit de iPhone 12-familie (ook mini, Pro en Pro Max) in gebruik hebben genomen.

Heb je geen toestel uit de iPhone 12-serie? Dan kun je de poll helaas niet invullen. We snappen dat het nog interessanter zou zijn om cijfers van alle denkbare toestellen te hebben, maar dit levert een te grote variatie aan modellen en gebruiksduren op. Een iPhone 11 kan immers vorige maand zijn gekocht, maar ook 1,5 jaar geleden en bij de iPhone XR is de variatie in gebruiksduur nog groter. Je kunt natuurlijk altijd in de reacties jouw meting kwijt!

En heb je een uitzonderlijk hoge score van 98% tot 100%, dan horen we natuurlijk ook graag in de reacties wat jouw aanpak is. Dagelijks opladen, of liever zo kort mogelijk? Zo weten anderen ook hoe ze hun iPhone-accu in de best mogelijke conditie kunnen houden.

iFixit iPhone 12 mini teardown batterij

Alles over de iPhone batterijconditie lees je in onze tip. Heb je een wat ouder toestel, dan kan het vaak de moeite lonen om je iPhone-batterij te laten vervangen, want voor een paar tientjes heb je er daarna veel langer plezier van.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 deals

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbracht. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwste kleur uit april 2021. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
100 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.