iOS 14.8 Final.

Apple brengt iOS 14.8 en iPadOS 14.8 uit: maar wat is er nieuw?

Apple heeft redelijk onverwacht iOS 14.8 en iPadOS 14.8 uitgebracht. Er waren al hints dat de update eraan zat te komen en nu Apple heeft hem zonder beta uitgebracht.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eerder deze zomer kwam aan het licht dat Apple achter de schermen bezig was met de ontwikkeling van iOS 14.8. Maar in de weken erna werd het stil. Er kwam geen beta, terwijl er wel in rap tempo nieuwe iOS 15 beta’s verschenen. Nu is dan toch het moment dat iOS 14.8 realiteit is: de update is nu voor iedereen te downloaden, samen met iPadOS 14.8. Deze updates lossen het Pegasus-lek op dat al sinds februari (en mogelijk zelfs eerder) wordt misbruikt.

iOS 14.8 beschikbaar

Het is voor het eerst dat Apple een .8-update uitgebracht heeft. Het record stond voorheen op naam van iOS 13, waar vorig jaar september iOS 13.7 voor verscheen. Maar nu gaat Apple daar met iOS 14.8 dus overheen. Hoewel je geen grote zichtbare nieuwe functies hoeft te verwachten, heeft Apple mogelijk toch wel iets nieuws in de update verstopt.

Na de aankondiging van iOS 15 liet Apple al weten dat updaten naar iOS 15 niet verplicht was en dat gebruikers beveiligingsupdates kunnen blijven krijgen in iOS 14. Het is goed mogelijk dat Apple in iOS 14.8 daar de basis voor legt, zodat gebruikers dankzij deze versie losse beveiligingsupdates kunnen installeren.

Apple zegt in de update-omschrijving dat deze update belangrijke beveiligingsupdates biedt en aanbevolen wordt voor alle gebruikers. Uit het supportdocument blijkt dat er een beveiligingsprobleem met WebKit en en CoreGraphics opgelost is. Beide problemen zouden in het wild misbruikt zijn.

Releasenotes iOS 14.8

Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.
Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/HT201222

iOS 14.8 downloaden
Om iOS 14.8 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
16 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.