Apple Watch laat zien dat hij met Wi-Fi verbonden is via Cloud-icoon.

Check snel of je Apple Watch is verbonden met bekend Wi-Fi-netwerk

Je kunt op de Apple Watch eenvoudig zien of hij met een bekend Wi-Fi-netwerk verbonden is, zodra er geen Bluetooth-verbinding met de iPhone meer mogelijk is. Een groen wolkicoontje maakt het duidelijk.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

In watchOS 2 zit een handige nieuwe functie, waarmee je kunt zien of je Apple Watch is verbonden met een vertrouwd Wi-Fi-netwerk. Een groen wolkicoontje geeft nu aan, dat de Apple Watch verbonden is met internet op momenten dat je iPhone niet in de buurt is. Voorheen liet de Apple Watch alleen zien dat de verbinding was verbroken en toonde een rood iPhone-icoontje met een streep er doorheen. Je wist daardoor niet of de Apple Watch nog was verbonden met een netwerk. Sinds watchOS 2 is dat duidelijker.


Apple Watch laat zien dat hij met Wi-Fi verbonden is via Cloud-icoon.

De Apple Watch haalt de meeste data binnen via de internetverbinding van de iPhone. Dit werkt alleen als de Apple Watch via Bluetooth verbonden is met de iPhone. Lukt het niet om verbinding met de iPhone te maken (bijvoorbeeld omdat deze uit staat of op te grote afstand is), dan kan de Apple Watch toch nog data ophalen voor bepaalde apps. De Watch maakt dan zelfstandig verbinding met bekende Wi-Fi-netwerken, waarmee je eerder verbonden was. Die mogelijkheid was al aanwezig in watchOS 1, maar dankzij een nieuwe functie in watchOS 2 kun je nu makkelijker herkennen welke verbinding actief is.

Apple Watch verbonden met bekend Wi-Fi-netwerk

In de Snelle Blik-instellingen op de Apple Watch kun je zien of de Apple Watch verbonden is met de gekoppelde iPhone, omdat er een groen iPhone-icoontje zichtbaar is. In watchOS 2 kun je eenvoudig zien dat er verbinding is met een vertrouwd Wi-Fi-netwerk, omdat er op die plek nu een groen wolkicoontje verschijnt. De Apple Watch kan nog steeds data binnenhalen en native watchOS 2-apps blijven werken, ondanks dat je niet meer met de iPhone verbonden bent. Oudere Apple Watch-apps werken helaas niet, omdat die afhankelijk zijn van de dataverbinding van de iPhone: een deel van de app draait op de iPhone.

Werkt niet bij 5GHz-netwerken
Maak je thuis alleen gebruik van een Wi-Fi-netwerk die op 5GHz-frequentie werkt? Dan kan de Apple Watch daar helaas niet mee communiceren. De Apple Watch ondersteunt alleen de standaard 2,4GHz-frequentie en kan niet zelfstandig verbinding maken met de 5GHz-frequentie.

Alles over Apple Watch Wi-Fi lees je in onze tip over Wi-Fi gebruiken op de Apple Watch:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2018, 16:03
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, cloud, wifi
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.