Handoff tussen een Apple Watch en een Mac.

Handoff tussen Apple Watch en Mac: zo laat je beide apparaten samenwerken

Je Apple Watch is een verlengstuk van je iPhone, maar werkt ondertussen ook handig samen met je Mac dankzij de Handoff-functie. In deze tip leggen we uit hoe je Handoff instelt, en welke apps het ondersteunen.

apple watch kaartje
Apple benadrukt maar al te graag hoe goed je Apple Watch samenwerkt met de iPhone, maar dat geldt ook voor de Mac. In deze tip leggen we uit hoe je je Mac en Apple Watch naadloos kunt laten samenwerken dankzij Handoff.

De Handoff-functie van de Apple Watch werkt namelijk net zo goed op je Mac als op je iPhone en is bovendien erg gemakkelijk in te stellen en gebruiken. Om deze functies te gebruiken heb je een Apple Watch, iPhone en Mac nodig, die allemaal Handoff geactiveerd hebben.

Handoff tussen Apple Watch en Mac

Allereerst is het belangrijk dat je Handoff inschakelt op beide apparaten. Dit doe op de Mac en via de Watch-app op je iPhone:

  1. Ga naar Algemeen en zet de schakelaar achter Schakel Handoff in op groen.
  2. Op de Mac schakel je Handoff in via Systeemvoorkeuren > Algemeen.

Zodra de drie apparaten (Mac, Apple Watch en iPhone) Handoff geactiveerd hebben op hetzelfde iCloud-account kun je er direct mee aan de slag. Om Handoff te gebruiken moeten de apparaten ook aangesloten zijn op hetzelfde Wi-Fi-netwerk en moet Bluetooth ingeschakeld zijn op alle toestellen.

Handoff Apple Watch

Handoff gebruiken met een geschikte app

Als je iDevices aan bovenstaande voorwaarden voldoen, is het een kwestie van een Apple Watch-app openen die Handoff ondersteunt om er je voordeel mee te doen. Hieronder vind je een lijst van standaard Apple Watch-apps die hiervoor geschikt zijn.

  • Berichten
  • Mail
  • Contacten
  • Agenda
  • Kaarten

Handoff tussen een Apple Watch en een Mac.

Door bijvoorbeeld de Kaarten-app te openen op je Apple Watch, verschijnt (als het goed is) het icoontje van de app naast het Dock op je Mac, net zoals een iPhone-app dit doet. Het verschil hierbij is dat je nu in de rechter bovenhoek een klein Apple Watch-logo kunt zien, wat aangeeft dat je de app geopend hebt op je Watch.

Hierdoor kun je bijvoorbeeld een locatie opzoeken op je Watch en via de Mac de kaart in die positie bekijken. Ook als je een mailtje opent op je Apple Watch, kun je hem verder lezen op je Mac: handig als je er achter komt dat een mailtje belangrijk genoeg is om goed door te nemen.

Let erop dat bij Handoff tussen een Apple Watch en een ander apparaat, dit alleen werkt van de Apple Watch naar een ander toestel en niet andersom. Je kunt op de Apple Watch dus geen mail openen die je via je Mac aan het lezen bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorieën Apple Watch, Mac
Onderwerpen apple watch, handoff, mac
Devices Apple Watch, Mac, MacBook