Apple Watch en MacBook

Handoff tussen Apple Watch en Mac: zo laat je beide apparaten samenwerken

Je Apple Watch is een verlengstuk van je iPhone, maar werkt ook handig samen met je Mac dankzij de Handoff-functie. In deze tip leggen we uit hoe je Handoff op de Apple Watch instelt en welke apps het ondersteunen.

Apple Watch en Mac laten samenwerken

Apple benadrukt maar al te graag hoe goed je Apple Watch samenwerkt met de iPhone, maar wist je dat je Apple Watch dankzij Handoff ook goed samenwerkt met je Mac. In deze tip leggen we uit hoe je je Mac en Apple Watch naadloos kunt laten samenwerken dankzij Handoff.

Handoff tussen Apple Watch en Mac instellen

De Handoff-functie van de Apple Watch werkt net zo goed op je Mac als op je iPhone en is bovendien erg gemakkelijk in te stellen en gebruiken. Om deze functies te gebruiken heb je een Apple Watch, iPhone en Mac nodig, die allemaal Handoff geactiveerd hebben.

Allereerst is het belangrijk dat je Handoff inschakelt op beide apparaten.

Apple Watch

 1. Open de Watch-app op je iPhone.
 2. Tik op Algemeen en scroll een stukje naar beneden.
 3. Zet de knop aan bij Schakel Handoff in.

Handoff Apple Watch instellen

Mac

 1. Open Systeeminstellingen (in eerdere macOS-versies heet dit Systeemvoorkeuren).
 2. Ga naar Algemeen > AirDrop en Handoff.
 3. Zet de schakelaar aan bij Sta Handoff tussen deze Mac en je iCloud-apparaten toe.

Handoff op de Mac inschakelen

Controleer ook nog even of Handoff op je iPhone ingeschakeld is. Dit is voor de verbinding tussen je Apple Watch en je Mac niet per se nodig, maar het is wel goed om dit even te controleren als je er later gebruik van wilt maken en ontdekt dat het niet werkt. Je doet dit via Instellingen > Algemeen > AirPlay en Handoff.

Bekijk ook

Zo werkt Handoff voor Mac, iPhone en iPad

Alles over Handoff op Mac, iPhone en iPad. In deze gids lees je hoe Handoff werkt en welke oplossingen er zijn als het niet werkt.

Zodra de drie apparaten (Mac, Apple Watch en iPhone) Handoff geactiveerd hebben op hetzelfde iCloud-account kun je er direct mee aan de slag. Om Handoff te gebruiken moeten de apparaten ook aangesloten zijn op hetzelfde Wi-Fi-netwerk en moet Bluetooth ingeschakeld zijn op alle toestellen.

Handoff op Apple Watch gebruiken met een geschikte app

Als je iDevices aan bovenstaande voorwaarden voldoen, is het een kwestie van een Apple Watch-app openen die Handoff ondersteunt om er je voordeel mee te doen. Hieronder vind je een lijst van standaard Apple Watch-apps die hier in ieder geval voor geschikt zijn.

 • Agenda
 • Berichten
 • Kaarten
 • Mail
 • Safari
 • Telefoon/Contacten

Om één van deze apps over te nemen op je Mac, zorg je ervoor dat de app open is op je Apple Watch. Vervolgens verschijnt er een icoontje aan de linkerkant van de Dock op je Mac. Hier verschijnt het app-icoontje van de de bijbehorende Mac-app, inclusief een symbool van je Apple Watch.

Hierdoor kun je bijvoorbeeld een locatie opzoeken op je Apple Watch en dit op de Mac nader bekijken. Ook als je een mailtje opent op je Apple Watch, kun je hem verder lezen op je Mac: handig als je er achter komt dat een mailtje belangrijk genoeg is om goed door te nemen. Krijg je een iMessage-bericht of SMS en lees je deze op je horloge? Dan kan je meteen antwoorden vanaf je Mac door op het icoontje naast de Dock te klikken. Voor Safari geldt dat je de website op je Apple Watch geopend moet hebben via bijvoorbeeld iMessage of een mailtje.

Let erop dat Handoff op de Apple Watch maar in één richting werkt. Je kunt daardoor geen e-mail die je op de Mac geopend hebt doorsturen naar je Apple Watch.

De Apple Watch kan ook je Mac ontgrendelen of om bepaalde taken op je Mac mee goed te keuren. In onze tip lees je hoe dat precies werkt.

Bekijk ook

Mac ontgrendelen met je Apple Watch en acties goedkeuren: zo werkt het

Met de Apple Watch kun je je Mac ontgrendelen, waardoor je geen wachtwoord meer in hoeft te voeren. In dit artikel lees je wat je nodig hebt en hoe je deze functie instelt. Ook vertellen we hoe je met de Apple Watch goedkeuring geeft om notities te ontgrendelen, wachtwoorden te bekijken en apps te installeren.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch