Apple Watch Series 9 scherm

Gerucht: ‘Scherm Apple Watch Series 10 wordt energiezuiniger’

De aankomende Apple Watch Series 10 (ook wel Apple Watch X of Series X genoemd) krijgt mogelijk een nieuw energiezuiniger display. De vraag is wel of dit ook een langere batterijduur oplevert.

Hoe gaat de nieuwe Apple Watch Series 10 er precies uit zien? Dat is nog een grote verrassing. Eerdere geruchten over de Apple Watch Series 10 zeiden dat Apple veel veranderingen in petto heeft. Er komt mogelijk een nieuw design waardoor je bestaande bandjes misschien wel niet meer passen. Maar ook binnenin zou Apple flink wat wijzigingen gepland hebben, waaronder een nieuw type scherm. De Koreaanse site The Elec schrijft, gebaseerd op bronnen bij de productie, dat Apple voor de nieuwe Apple Watch Series 10 een nieuw type display krijgt.

‘Apple Watch Series 10 krijgt nieuw type display’

Het zou gaan om een zogenaamd LPTO TFT-display. Op dit moment heeft de Apple Watch al een LTPO-display waarbij TFT-techniek bij een paar onderdelen gebruikt wordt, aangevuld met LTPS-technologie. Maar door geheel over te stappen naar LTPO TFT, werkt het scherm energiezuiniger en presteert het beter bij een lagere verversingsgraad. De Apple Watch gebruikt LTPO vanwege het always-on display, waarbij het scherm op een hele lage frequentie ververst wordt. Meer over de techniek lees je hier.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch X krijgt nieuw design met magnetische aansluiting'

Het lijkt erop dat 2024 een belangrijk jaar wordt voor de Apple Watch. Volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat de Apple Watch X een compleet nieuw design krijgen. Daarnaast test Apple een nieuwe aansluiting met magneten, waardoor de huidige bandjes wellicht onbruikbaar worden.

De bron speculeert dus dat de nieuwe Apple Watch van 2024 een energiezuiniger display krijgt. Of dat betekent dat de Apple Watch-batterij ook daadwerkelijk langer mee gaat, is nog maar de vraag. Dat Apple plannen zou hebben om de aansluiting van bandjes aan te passen, heeft mogelijk wel te maken met een grotere batterij. Gecombineerd met een energiezuiniger scherm, zou het kunnen dat Apple hetzelfde formaat behuizing een grotere batterij kan doen met als gevolg een langere batterijduur.

De LTPO TFT-techniek zou uiteindelijk ook naar de iPhone kunnen komen, zoals dat wel vaker gebeurd is bij schermtechnieken die Apple eerst in de Apple Watch toegepast heeft. De schermen voor de nieuwe Apple Watch zouden geproduceerd worden door LG Display.

Op onze overzichtspagina lees je meer over de Apple Watch Series 10 (of Apple Watch X) die dit najaar verwacht wordt. De aankondiging van de nieuwe Apple Watch is vermoedelijk in september

Bekijk ook

Apple Watch Series X: dit weten we over het jubileummodel van 2024

Alles wat we al weten over de Apple Watch Series X, ook wel de Apple Watch X of Apple Watch Series 10 genoemd. Volgens berichten krijgt dit jubileummodel van 2024 veel vernieuwingen.

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.