Apple Watch apps

Gelekt via code: Apple Watch krijgt nieuwe Mind-app

Ook Apple Watch-apps voor Tips en Contacten
Apple heeft per ongeluk een aankondiging van WWDC 2021 verklapt: de Apple Watch krijgt een nieuwe Mind-app. Ook zitten en Tips- en Contacten-apps in watchOS 8.

Het werd ontdekt door ontwikkelaar Khaos Tian. De App Store verklapt daarbij verschillende nieuwe ID’s voor appbundels, waaronder ‘com.apple.NanoTips’ voor een mogelijke Tips-app en ‘com.apple.NanoContacts’ voor je adresboek. Tips en Contacten zijn al jarenlang op de iPhone aanwezig, maar op de Apple Watch zou het nieuw zijn als zelfstandige app. Het meest interessant is echter de verwijzing naar ‘com.apple.Mind’, dat de indruk wekt dat het om een nieuwe app voor mentale gezondheid gaat. Apple hanteert de term ‘Nano’ intern voor Apple Watch-apps.


Er zijn al langer geruchten dat Apple zou werken aan softwarefuncties voor mentale gezondheid en mindfulness. In dit geval is het iets anders dan de bestaande Ademhaling / Breathe-app, waarmee je tot rust kunt komen door even rustig op het juiste ritme te ademen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Ook werd voor de Zoek mijn-app een verwijzing naar ‘com.apple.findmy.finditems’. Het lijkt er dus op dat het zoeken van objecten zoals de AirTag binnenkort ook mogelijk is op de Apple Watch. Momenteel kun je via de Zoek mijn-app alleen vrienden zoeken.

Apple houdt op maandag om 19:00 uur een keynote tijdens WWDC 2021 en daar zal ook de nieuwste versie watchOS 8 worden aangekondigd.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van alle WWDC 2021-aankondigingen!

Heb jij ook al zin in de WWDC 2021? Vandaag is het zover! In deze special lees je alles wat je moet weten, lees je vandaag de liveblog van de WWDC 2021 keynote én lees je achteraf in alle gemak de samenvatting van de WWDC 2021!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.