Apple Watch apps

Gelekt via code: Apple Watch krijgt nieuwe Mind-app

Ook Apple Watch-apps voor Tips en Contacten

Apple heeft per ongeluk een aankondiging van WWDC 2021 verklapt: de Apple Watch krijgt een nieuwe Mind-app. Ook zitten en Tips- en Contacten-apps in watchOS 8.

Het werd ontdekt door ontwikkelaar Khaos Tian. De App Store verklapt daarbij verschillende nieuwe ID’s voor appbundels, waaronder ‘com.apple.NanoTips’ voor een mogelijke Tips-app en ‘com.apple.NanoContacts’ voor je adresboek. Tips en Contacten zijn al jarenlang op de iPhone aanwezig, maar op de Apple Watch zou het nieuw zijn als zelfstandige app. Het meest interessant is echter de verwijzing naar ‘com.apple.Mind’, dat de indruk wekt dat het om een nieuwe app voor mentale gezondheid gaat. Apple hanteert de term ‘Nano’ intern voor Apple Watch-apps.


Er zijn al langer geruchten dat Apple zou werken aan softwarefuncties voor mentale gezondheid en mindfulness. In dit geval is het iets anders dan de bestaande Ademhaling / Breathe-app, waarmee je tot rust kunt komen door even rustig op het juiste ritme te ademen.

Ook werd voor de Zoek mijn-app een verwijzing naar ‘com.apple.findmy.finditems’. Het lijkt er dus op dat het zoeken van objecten zoals de AirTag binnenkort ook mogelijk is op de Apple Watch. Momenteel kun je via de Zoek mijn-app alleen vrienden zoeken.

Apple houdt op maandag om 19:00 uur een keynote tijdens WWDC 2021 en daar zal ook de nieuwste versie watchOS 8 worden aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2021, 8:52
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, mindfulness
Device Apple Watch
Software watchOS, watchOS 8
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.