Ademhaling-app op Apple Watch

Zo werkt de Ademhaling-app (Breathe) op de Apple Watch

Met de Ademhaling-app op de Apple Watch leer je ontspannen door ademhalingsoefeningen te doen. Lees hoe deze Ademhaling-app werkt en wat je ermee kunt.

Ademhaling (Breathe) is standaard aanwezig op elke Apple Watch waarop watchOS 3 is geïnstalleerd. Met deze app ga je op bepaalde momenten van de dag ademhalingsoefeningen doen. In deze tip lees je hoe Ademhaling werkt.

Ademhaling-app op Apple Watch

Ademhaling (Breathe) op de Apple Watch

De nieuwe Ademhaling-app (Breathe in het Engels) is beschikbaar vanaf watchOS 3.0. De app laat je ademhalingsoefeningen doen, bij voorkeur minimaal eenmaal per dag. Maar je kunt de app ook even opstarten op momenten dat je gestresst bent. In sessies van één tot vijf minuten krijg je een visualisatie te zien, die je helpt om in een rustig tempo te ademhalen. Tegelijk voel je klopjes op je pols. Na afloop krijg je een overzicht van je hartslag.

Ademhaling-app in gebruik

Zo gebruik je de Ademhaling-app

  1. Start de app op de Apple Watch.
  2. Ademhaling-app op Apple Watch Ademhaling-app: lengte sessie kiezen

  3. Geef aan hoe lang de sessie moet duren. Bij een sessie van 1 minuut ga je 7x ademhalen.
  4. Ademhaling-app Ademhaling-app: ontspannen

  5. De sessie gaat van start. Volg de aanwijzingen op het scherm. Je krijgt tikjes op je pols als je moet inademen.
  6. Ademhaling-app: inademen Ademhaling-app: uitademen

  7. Na afloop van de sessie krijg je de statistieken te zien. Ook zie je wat je gemiddelde hartslag was tijdens de sessie. Je kunt meteen weer een nieuwe sessie starten.
  8. Ademhaling-app: dagtotaal Ademhaling-app: een sessie

De resultaten van de ademhalingsoefeningen vind je terug in de Gezondheid-app bij het onderdeel Mindfulness. Dit onderdeel is vanaf iOS 10 (beschikbaar in het najaar van 2016) te vinden op de iPhone.

Ademhaling-apps voor de iPhone

Zoals gezegd kun je de Ademhaling-app alleen gebruiken als je watchOS 3.0 hebt geïnstalleerd op je Apple Watch. Er is geen tegenhanger voor de Ademhaling-op de iPhone, maar je vindt in de App Store wel talloze alternatieve apps die ook op de iPhone werken zoals Breathe (link) en Calm (link). Hieronder vind je een lijstje met mindfulness-apps die je ook kunt gebruiken om beter te ontspannen en je ademhaling te verlagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2016
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, mindfulness