Apple Watch met lijstweergave op je pols.

Zo bekijk je een lijst van apps op de Apple Watch

Bekijk alle apps van je Apple Watch in een lijst, in plaats van de rasterweergave. Met de lijstweergave staan de apps alfabetisch onder elkaar en dat is veel handiger als je veel Apple Watch-apps hebt geïnstalleerd.

Apple Watch-apps in een lijst

Naast de standaard weergave voor appicoontjes op de Apple Watch, kun je sinds watchOS 4 ook kiezen voor een lijstweergave. In deze lijstweergave worden alle apps in alfabetische volgorde in een lijst gezet, waardoor je op een nieuwe manier door de lijst kan scrollen. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Lijstweergave op Apple Watch

De standaard rasterweergave op de Apple Watch plaatst een groot deel van de appicoontjes tegelijkertijd op het scherm, maar de namen van de apps zie je daar niet bij staan. Als je liever apps op naam wil selecteren of je vind de rasterweergave niet overzichtelijk, dan kun je wisselen naar een lijstweergave. In deze lijstweergave verschijnen alle apps simpelweg onder elkaar, inclusief naam en appicoon. Door met de Digital Crown te scrollen, selecteer je zo de te openen app.

Apple Watch met lijstweergave op je pols.

Zo bekijk je de Apple Watch-apps in een lijst:

  1. Activeer het scherm van je Apple Watch en druk op de Digital Crown om naar het appscherm te gaan.
  2. Gebruik Force Touch om stevig op het scherm te drukken. Er verschijnen nu twee opties.
  3. Selecteer de onderste optie Lijstweergave.

Apple Watch met lijstweergave.

Zoals gezegd plaatst de nieuwe lijstweergave je apps in alfabetische volgorde. Het is helaas niet mogelijk om zelf een volgorde te bepalen, waardoor deze weergave wat minder goed van pas komt als je heel veel apps geïnstalleerd hebt. Heb je maar een paar Apple Watch-apps geïnstalleerd, dan kan de lijst goed van pas komen om sneller de juiste app te vinden. Naast de lijstweergave is het ook mogelijk om grotere appiconen in te stellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2018
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS 4