Apple Watch lijstweergave apps

Zo bekijk je een lijst van apps op de Apple Watch

Bekijk alle apps van je Apple Watch in een lijst, in plaats van de rasterweergave. Met de lijstweergave staan de apps alfabetisch onder elkaar en dat is veel handiger als je veel Apple Watch-apps hebt geïnstalleerd.

Apple Watch-apps in een lijst

Naast de standaard weergave voor appicoontjes op de Apple Watch, kun je ook kiezen voor een lijstweergave. In deze lijstweergave worden alle apps in alfabetische volgorde in een lijst gezet, waardoor je op een makkelijke manier door je apps kan scrollen. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Lijstweergave op Apple Watch

De standaard honingraat-achtige rasterweergave op de Apple Watch plaatst een groot deel van de appicoontjes tegelijkertijd op het scherm, maar de namen van de apps zie je daar niet bij staan. Hierdoor kan het zoeken van de juiste app wat onhandig zijn, omdat veel icoontjes op elkaar lijken. Als je liever apps op naam wil selecteren of je vind de rasterweergave niet overzichtelijk, dan kun je wisselen naar een lijstweergave. In deze lijstweergave verschijnen alle apps simpelweg onder elkaar, inclusief naam en appicoon. Je scrollt door de lijst door met de Digital Crown te draaien.

De lijstweergave is toegevoegd in watchOS 4 en werkt op iedere Apple Watch. Het maakt dus niet uit welk Apple Watch-model je hebt. Het instellen kan echter op twee manieren, afhankelijk van de vraag welke watchOS-versie je geïnstalleerd hebt.

Apple Watch-apps als lijst instellen

De makkelijkste manier om de lijstweergave voor de Apple Watch in te stellen doe je zo:

  1. Activeer het scherm van je Apple Watch zodat de wijzerplaat in beeld komt.
  2. Druk op de Digital Crown om naar het appoverzicht te gaan.
  3. Hou een app of een lege plek ingedrukt. Er verschijnt een nieuw scherm.
  4. Kies voor de optie Lijstweergave.

Apple Watch lijstweergave instellen.

Alternatieve manier om de lijstweergave in te stellen

Je kunt de lijstweergave voor apps ook activeren via de instellingen van de Apple Watch. Dat gaat als volgt:

  1. Ga op de Apple Watch naar de Instellingen-app.
  2. Tik op Appweergave.
  3. Selecteer Lijstweergave.

Apple Watch apps in een alfabetische lijst via Instellingen.

Zoals gezegd plaatst de nieuwe lijstweergave je apps in alfabetische volgorde. Het is helaas niet mogelijk om zelf een volgorde te bepalen. Naast de lijstweergave is het ook mogelijk om grotere appiconen in te stellen.

Bekijk ook

Zo krijg je grote appiconen op de Apple Watch

Heb je op de Apple Watch moeite om het juiste appicoontje aan te tikken, omdat de iconen zo klein zijn? Met deze truc kun je zorgen dat alle appiconen even groot zijn zodat je ze gemakkelijker kunt aantikken. Zo start je nooit meer de verkeerde app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch