Apple Watch Series 4 ECG

Apple wil meer medische functies met goedkeuring op Apple Watch

Apple werkt aan nieuwe medische functies, waarbij goedkeuring van instanties nodig is. De Apple Watch heeft al zo'n functie, maar Apple zoekt nu naar iemand die dit traject kan leiden.

De Apple Watch heeft tal van gezondheidsfuncties die bijvoorbeeld de conditie van je hart in de gaten houden. Er zit een hartslagsensor in en je kan waarschuwingen voor onregelmatig hartritme krijgen. De Apple Watch heeft ook een ECG-app, die zelfs van de FDA “clearance” gekregen heeft. Sommige medische functies moeten door instanties beoordeeld worden voordat Apple die zomaar mag toevoegen en in de markt mag zetten als een medische functie. Om alles in goede banen te leiden, zoekt Apple nu met een nieuwe vacature naar een zogenaamde Regulatory Project Manager.

Meer medische functies met keuring op Apple Watch

De ECG-app is nu nog de enige functie op de Apple Watch die zo’n medische beoordeling gekregen heeft. Andere gezondheidsfuncties worden gezien als een soort wellnesstool, zoals de saturatiemeter. Maar met het plaatsen van deze vacature lijkt het erop dat er meer van soortgelijke medische functies met keuring aan komen.

In de omschrijving zegt Apple dat de manager in spé “projecten leidt die regelgevende goedkeuring vereisen”. Je neemt de leiding over een team dat zich bezighoudt met gezondheid en wellness. Vereisten voor de functie zijn meer dan vijf jaar ervaring in regelgevende zaken en ook een bewezen trackrecord op dit gebied.

Apple Watch ECG functie

De huidige ECG-app is een zogenaamd Class II-product en in deze nieuwe rol moet je ook ervaring hebben met het werken aan dergelijke producten. Je moet zowel ervaring hebben met instanties in de VS als internationaal, bijvoorbeeld in de EU. Mocht je meer willen lezen over de vacature, dan vind je die hier.

‘Glucosemeting in de maak voor 2022’
Apple zou al jaren werken aan een manier van glucosemeting in de Apple Watch. Het lijkt er nu op dat dit op de planning staat voor 2022. Dat zou ook samen kunnen vallen met deze nieuwe functie binnen Apple. Aangezien de vacature pas net geplaatst is, lijkt het erop dat we voor de aankomende Apple Watch Series 7 nog geen innovatieve nieuwe gezondheidsfuncties hoeven te verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.