Philips Hue Gradient Lightstrip Ambiance verpakking: meerkleurige lichtslang.

Philips Hue binnenkort met meerkleurige Hue Gradient Lightstrip Ambiance

Voor alledaags gebruik

Philips Hue komt spoedig met een nieuwe meerkleurige lichtslang, de Philips Hue Gradient Lightstrip Ambiance. Dit is een nieuw model voor alledaags gebruik, in tegenstelling tot de Play-variant.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 1 september 2021: De nieuwe Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip is inmiddels aangekondigd, samen met andere nieuwe gradient verlichting. Dit zijn de prijzen en beschikbaarheid:

  • Ambiance Gradient Lightstrip: vanaf 14 september voor €59,99 (1 meter) en €149,99 (2 meter)
  • Gradient Signe vloer- en tafellamp: vanaf 14 september voor €299,99 (vloerlamp) en €199,99 (tafellamp)
  • Gradient Light Tube: vanaf 26 oktober voor €179,99 (compact) en €199,99 (breed)

Lees meer over de najaarscollectie 2021 van Philips Hue.

Oorspronkelijk artikel 29 juli 2021
Eind vorig jaar kwam Philips met de Hue Play Gradient Lightstrip. Dit was de eerste lichtslang van Philips Hue waarin meerdere kleuren tegelijkertijd getoond kunnen worden. Maar deze Hue Play-lichtslang is bedoeld voor televisies, waarmee je in combinatie met Hue Sync een soort Ambilight-effect aan je televisie toevoegt. Het goede nieuws is nu dat er ook een alledaagse meerkleurige lichtslang onderweg is, genaamd de Hue Gradient Lightstrip Ambiance.

Philips Hue Gradient Lightstrip Ambiance op komst

De Duitse Hue-website Hueblog deelt de eerste beelden van de aankomende lichtslang. De nieuwe Philips Hue Gradient Lightstrip Ambiance is twee meter lang en heeft als unieke eigenschap dat hij dus meerdere kleuren tegelijkertijd kan tonen. De huidige standaard lightstrips van Philips Hue ondersteunen wel tot 16 miljoen kleuren, maar er kan er maar één tegelijkertijd getoond worden. Met de nieuwe aankomende Gradient-versie kun je dus op een nieuwe manier sfeer creëren met maar één enkele lichtslang.

Philips Hue Gradient Lightstrip Ambiance verpakking: meerkleurige lichtslang.

Het is nog onduidelijk hoeveel verschillende kleuren de lichtslang tegelijker kan tonen. Het gaat in ieder geval om in totaal 16 miljoen kleuren. De nieuwe lichtslang heeft net als de standaard uitvoeringen een zelfklevende achterkant, zodat je hem makkelijk kan vastplakken onder bijvoorbeeld een keukenkast, achter een bureau of langs een trappenhuis. We weten nog niet wat de exacte helderheid wordt.

Naast de standaardversie, komt er ook een verlengstuk beschikbaar van één meter. Je kan hierdoor de lichtslang dus eenvoudig uitbreiden. De nieuwe Hue Gradient Lightstrip Ambiance zou zo’n €130,- kosten, in tegenstelling tot €80,- voor de gewone versie zonder meerkleurig licht. De verlengstukken zouden zo’n €60,- per stuk kosten.

Philips Hue Gradient Lightstrip Ambiance uitbreiding: meerkleurige lichtslang.

Dynamische scenes in de Hue-app

De nieuwe lichtslang maakt gebruik van de dynamische scenes in de Hue-app. Philips heeft al laten weten dat er binnenkort een update voor de app komt met ondersteuning voor dynamische scenes, waarin de kleuren in verschillende transities in elkaar over lopen.

Wanneer de nieuwe meerkleurige lichtslang beschikbaar komt, is nog niet bekend. Vermoedelijk komt hij in de loop van het najaar beschikbaar, ergens vanaf september. Philips Hue kondigt meestal eind augustus of begin september, rond de techbeurs IFA, nieuwe producten aan. Binnenkort komt Philips Hue ook nog met nieuwe filament kaarslampen en lampen met 1600 lumen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.