Apple Watch Series 8 Cellular rode knop

Gerucht: ‘Apple Watch Series X en nieuwe Apple Watch SE krijgen grotere schermen in 2024’

Apple brengt volgend jaar waarschijnlijk de tiende generatie Apple Watch uit, misschien wel met de naam Apple Watch Series X. Wat er nieuw is, is nog even de vraag. Maar een analist denkt dat er in ieder geval grotere schermen komen, net als bij de Apple Watch SE 3.

Na de Apple Watch Series 9 van 2023 is het in 2024, logischerwijs, de beurt aan de Apple Watch Series 10. Maar hoe Apple deze gaat noemen is nog maar de vraag. Kiest Apple voor dezelfde tactiek als destijds bij de iPhone X in 2017? Analist David Hsieh noemt de Apple Watch van 2024 in ieder geval liefkozend Apple Watch Series X, ook al gaat het hier waarschijnlijk om een tijdelijke naam. De analist zegt wel te weten wat Apple’s plannen wat betreft de displays zijn. De Apple Watch van 2024 komt namelijk met twee grotere schermformaten, zo zegt hij.

‘Apple Watch Series X krijgt groter scherm’

In zijn verslag spreekt hij over twee nieuwe schermformaten, namelijk 1,89- en 2,04-inch. Op dit moment heeft de Apple Watch Series 8 schermformaten van 1,71- en 1,92-inch, voor respectievelijk het 41mm- en 45mm-model. Als Apple inderdaad grotere schermen gaat toevoegen aan de Apple Watch in 2024, kun je er wel vanuit gaan dat dit ook weer twee grotere formaten betekent. Er is nog wel wat winst te behalen qua schermranden, maar dat is mogelijk niet voldoende om tot dit formaat te komen. Uiteindelijk zouden de schermen zo’n 5% tot 10% groter worden.

De Apple Watch Series X, of Apple Watch Series 10, die Apple in 2024 gaat uitbrengen, is niet per se de tiende generatie Apple Watch. Apple bracht in 2015 de eerste generatie uit, maar een jaar later werd dit opgevolgd door de Apple Watch Series 1 én de Apple Watch Series 2. Als je de Apple Watch SE-modellen buiten beschouwing laat, is de huidige Apple Watch Series 8 dus in feite de negende generatie Apple Watch.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch Ultra krijgt microLED-scherm in 2024 of 2025'

De Apple Watch Ultra krijgt volgens meerdere bronnen in 2024 een 2,1-inch microLED-scherm. Daarmee is het scherm zo'n 10% groter dan het huidige model. De vraag is alleen hoe Apple dit gaat realiseren.

‘Apple Watch SE 3 ook met groter scherm’

Volgens diezelfde analist komt Apple in 2024 ook met een nieuwe generatie Apple Watch SE. Apple bracht afgelopen jaar de Apple Watch SE 2022 uit, met slechts een verbeterde chip en ondersteuning voor crashdetectie. De schermen van dat model zijn nog steeds die van de Apple Watch Series 4, 5 en 6. Bij de derde generatie Apple Watch SE gaat dat volgens deze analist veranderen. In plaats daarvan krijgt de Apple Watch SE schermen van 1,71- en 1,92-inch, oftewel de 41mm- en 45mm-formaten die we kennen sinds de Apple Watch Series 7.

Hou er rekening mee dat deze analist nog geen betrouwbaar track-record heeft en dat de plannen altijd nog kunnen wijzigen. Vooralsnog houden we het dan ook nog op een gerucht, al klinkt het zeker niet onrealistisch.

Eerder schreven we al dat de Apple Watch Ultra in 2024 ook een groter scherm krijgt. Het gaat in dat geval mogelijk om een microLED-display, dat meerdere voordelen heeft. Voor 2023 verwachten we voor de Apple Watch weinig spectaculaire verbeteringen. De Apple Watch Series 9 zou een beperkte update worden van het huidige model. Een nieuwe Apple Watch SE komt er vooralsnog niet. Of Apple dit jaar nog een nieuwe Apple Watch Ultra gaat uitbrengen, is nog niet zeker. Lees meer in onze vooruitblik op de Apple Watch in 2023.

Bekijk ook

Vooruitblik Apple Watch in 2023: dit kun je van de nieuwe modellen verwachten

Apple brengt in 2023 waarschijnlijk weer nieuwe Apple Watch-modellen uit. In dit artikel blikken we vooruit op de Apple Watch in 2023. Welke vernieuwingen komen eraan?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.