Wandelen met AR-modus in Google Maps

Google Maps gaat Live activiteiten ondersteunen: dit heb je eraan

Google Maps rolt binnenkort een update uit waardoor de app tijdens het navigeren gebruikmaakt van Live activiteiten. Je kunt dan vanaf het toegangsscherm live zien welke richting je op moet.

Afgelopen najaar introduceerde Apple in iOS 16.1 de Live activiteiten-functie, ook wel Live Activities genoemd. Dit is een soort melding die op het toegangsscherm van je iPhone blijft staan, waarin de informatie live bijgewerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan de bezorging van een online bestelling of het volgen van een voetbalwedstrijd met de live score en klok. Hoewel er al best wat apps met Live activiteiten zijn, ondersteunen enkele grote namen de functie nog niet. Een voorbeeld daarvan is Google Maps. Maar in een blogpost legt Google zelf uit dat daar binnenkort verandering in komt. Zo gaat Google Maps de Live activiteiten op je iPhone benutten.

‘Glanceable’ instructies: Google Maps toont waar je heen moet op je toegangsscherm

Google Maps komt binnenkort met de functie genaamd ‘glanceable directions’. Dat betekent in feite niets meer dan snel zicht hebben op je volgende navigatie-instructie. Daarvoor gaat Google Maps de informatie tonen op je toegangsscherm. Zowel op Android als iPhone komt deze functie de komende maanden beschikbaar, maar voor de iPhone maakt Google Maps dus voor deze specifieke functie gebruik van de Live activiteiten-optie. Informatie als je geschatte aankomsttijd en wanneer je je volgende afslag moet nemen, zie je daardoor rechtstreeks op het toegangsscherm. Voorheen moest je hiervoor eerst je toestel ontgrendelen, de app openen en naar de navigatie gaan.

Beelden van hoe de Live activiteit van Google Maps eruit gaat zien, zijn helaas niet nog vrijgegeven. Maar Google laat wel weten dat het voor elk type transport beschikbaar komt. Wel heb je minimaal iOS 16.1 nodig. Apps die Live activiteiten ondersteunen, tonen deze informatie ook in het Dynamic Island op de iPhone 14 Pro-modellen. Of dat ook voor Google Maps geldt en hoe dit er dan uit ziet, heeft Google niet nadrukkelijk gezegd.

Bekijk ook

Live Activiteiten in iOS 16.1: zo werkt het op het toegangsscherm en in het Dynamic Island

Live Activiteiten, ook wel Live Activities genoemd, is een nieuwe functie sinds iOS 16. In deze tip lees je wat Live Activiteiten zijn, vind je enkele praktische voorbeelden en lees je hoe je het kan uitschakelen.

Meer verbeteringen voor Google Maps onderweg

In de blogpost licht Google Maps nog een aantal andere nieuwe mogelijkheden uit die binnenkort uitgerold worden. Zo komt de nieuwe meeslepende weergave vanaf vandaag beschikbaar in de eerste steden wereldwijd, zoals Londen, Los Angeles en New York. De komende maanden volgen nog andere steden, waaronder ook Amsterdam. Deze nieuwe weergave maakt 3D-beelden van allerlei verzamelde beelden, bijvoorbeeld van Street View en luchtfoto’s. Je ziet dan dus een 3D-weergave, alsof je als een vogel op de stad neerkijkt. Je kan daarbij zelfs het weer en moment van de dag simuleren, zodat je weet hoe een stad er ’s avonds of bij regen ongeveer uit ziet. Daarnaast kun je ook rondkijken in bijvoorbeeld restaurants en zien hoe druk een museum op een bepaald moment van de dag is.

Andere nieuwe functies die naar Google Maps komen, zijn verbeterde AR-navigatie. Daarbij kan je ook zoeken in de AR-modus en wordt live via de camera van je telefoon getoond waar locaties zijn. De komende maanden wordt dit verder uitgerold in luchthavens en winkelcentra wereldwijd. Tot slot komen er voor auto’s met Android Automotive, waar Google standaard ingebouwd zit, nog wat extra mogelijkheden. Zo kan je laadpalen toevoegen aan je geplande autorit, kun je filteren op laadlocaties met de snelste laders en zie je in de zoekresultaten of een locatie een laadpaal in de buurt heeft.

Fan van Google Maps? Lees dan ons artikel met de beste Google Maps-tips voor iPhone.

Bekijk ook

Dit zijn de beste tips om nog meer uit Google Maps te halen

Ben je op zoek naar handige tips voor Google Maps? Dit artikel is een verzameling van de beste tips, zodat jij de app leert te gebruiken als een pro!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.