poetsdoekje

Zo houd je je iPhone het best schoon

Hoe kun je de iPhone en iPad het beste schoonmaken? Met ruitenspray? In deze gids lees je hoe het beste schoonmaakt, zonder kans op schade.

Je raakt je iPhone de hele dag door met je vingers aan. Vingers zijn van zichzelf al vettig, maar worden ook smerig door alles wat je gedurende dag aanraakt. Je iPhone bestaat voor het grootste deel uit een aanraakgevoelig scherm dat je met je vingers bedient. Het is dan ook onvermijdelijk dat je iPhone er na een dag vol vlekken uitzet. In deze tip leggen we uit hoe je je geliefde iPhone weer schoonmaakt.

PoetsdoekjeApple heeft een aparte ondersteuningspagina over het schoonmaken van Apple-producten zoals iPhones, iPads, Macs en accessoires. Voor de iPhone en iPad geldt bijvoorbeeld dat je geen ruitenreinigers, reinigers voor het huishouden, spuitbussen, oplosmiddelen, alcohol enzovoorts mag gebruiken. Dit vanwege de vetafstotende laag op het beeldscherm. Apple adviseert om gebruik te maken van een zachte, lichtjes natte en bovenal pluisvrije doek. Ook zou je je iPhone/iPad moeten uitschakelen, maar in de praktijk hoeft dat bijna nooit.

Eigenlijk is het handig om altijd een pluisvrij stoffen doekje mee te nemen zodat je je iPhone of iPad onderweg eventjes van de ergste vingervlekken kunt ontdoen. Vooral prettig als je in de zon vanaf het scherm iets wilt kunnen aflezen. Dat gaat nogal moeilijk met al die vette vingervlekken. Dat kan bijvoorbeeld met het zwarte doekje dat Apple bij de iPhone en iPad meelevert, met een brillendoekje of een ander pluisvrij doekje. In onze iCulture Shop vind je verschillende accessoires voor het onderhoud van je iDevice zoals poetsdoekjes en speciale schoonmaakmiddelen, die niet schadelijk voor je scherm zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Devices
Onderwerp schoonmaken
Device iPhone