iPad en iPhone scherm schoonmaken

iPhone schoonmaken: zo houd je je device het beste vlekvrij en schoon

Hoe kun je de iPhone en iPad het beste schoonmaken? Met ruitenspray of een brilpoetsdoekje? In deze gids welke schoonmaakmiddelen je het beste kunt gebruiken voor een schone iPhone en iPad, zonder kans op schade.

iPhone schoonmaken: zo werkt het

Je raakt je iPhone de hele dag door met je vingers aan. Vingers zijn van zichzelf al vettig, maar het scherm wordt ook vies door alles wat je gedurende dag aanraakt – zeker als je je device gebruikt als ontbijtbordje. Je iPhone en iPad bestaan voor het grootste deel uit een aanraakgevoelig scherm dat je met je vingers bedient. Het is dan ook onvermijdelijk dat je device er na een dag vol vlekken uitziet. In deze tip leggen we uit hoe je je geliefde iPhone schoonmaakt.

iPhone schoonmaken met nat doekje

Apple heeft een aparte supportpagina over het schoonmaken van Apple-producten zoals iPhones, iPads, Macs en accessoires. Voor de iPhone en iPad geldt bijvoorbeeld dat je geen ruitenreinigers, spuitbussen, oplosmiddelen en andere sterke reinigingsmiddelen mag gebruiken. Dit is vanwege de vetafstotende laag op het beeldscherm. Vanwege het coronavirus is het wel toegestaan om 70% alcohol of isopropylalcohol te gebruiken.

Apple adviseert om gebruik te maken van een zachte, lichtjes natte en bovenal pluisvrije doek. Ook zou je je iPhone/iPad moeten uitschakelen, maar in de praktijk hoeft dat bijna nooit.

iPad en iPhone scherm schoonmaken

Eigenlijk is het handig om altijd een pluisvrije stoffen doekje bij je te nemen zodat je je iPhone of iPad onderweg eventjes van de ergste vingervlekken kunt ontdoen. Dit is vooral prettig als je in de zon iets wilt lezen. Vette vingervlekken kunnen het lezen dan bemoeilijken. Je kunt het scherm bijvoorbeeld afvegen met een microvezeldoekje of een brillendoekje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2020
Categorie Devices
Onderwerp schoonmaken
Devices iPad, iPhone