Apple Vision Pro bij een klant in een Apple Store

‘Release Vision Pro 2 met betere specs pas in 2027’

Het zou zomaar nog 18 maanden of langer kunnen duren voordat de tweede generatie Vision Pro verschijnt. De release van de Vision Pro 2 zou pas op z'n vroegst in 2025 zijn. Maar het kan ook wel eens tot 2027 duren voordat we betere specs krijgen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 28 februari 2024: Volgens analist Ming-Chi Kuo kan het wel tot 2027 duren voordat er een Vision Pro 2 verschijnt. Apple zou nog niet officieel zijn begonnen met de productie hiervan. Kuo denkt dat de volgende versie van de Apple Vision Pro in het vierde kwartaal van 2025 of in het eerste kwartaal van 2026 in massaproductie zal gaan. De aandacht is daarbij gericht op het efficiënter maken van de productie en het verbeteren van de toeleveringsketen. Er zal weinig aandacht zijn voor verbeterde specs, denkt Kuo. Dit betekent dat de gebruikservaring ook ongeveer hetzelfde zal blijven. Een vernieuwde Apple Vision Pro 2 met verbeterde specs gaat volgens Kuo pas in 2027 in massaproductie.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 19 februari 2024.

De Vision Pro is pas een paar weken beschikbaar in de VS, maar er wordt ook alweer gesproken over een tweede generatie Vision Pro. Je hoeft echter niet bang te zijn dat de huidige Vision Pro al snel gedateerd raakt, want de release van de Vision Pro 2 laat misschien nog wel jaren op zich wachten. Mark Gurman van Bloomberg stelt in zijn nieuwste nieuwsbrief dat we nog minstens 18 maanden moeten wachten op de tweede generatie Vision Pro. Om meerdere redenen is dat goed nieuws.

‘Release Vision Pro 2: dat duurt nog lang’

Het is altijd lastig om te bepalen wanneer je nou het beste een nieuw Apple-product kan kopen. Veel mensen kopen vaak meteen bij de release, omdat je op die manier het langste het nieuwste van het nieuwste in handen hebt en je aankoop niet snel gedateerd aan voelt. In dat opzicht is het ook goed nieuws dat de release van de Vision Pro 2 nog lang op zich laat wachten. Mocht je nu al $3.500,- uitgegeven hebben aan de eerste Vision Pro, hoef je dus niet bang te zijn dat deze dure aankoop al binnen een jaar achterhaald en ingehaald is door een verbeterde versie. Dat er uiteindelijk een betere variant verschijnt, zal niemand verbazen. Maar dat het zo lang duurt, geeft huidige kopers het gevoel dat ze er lang mee kunnen doen.

Vrouw met Vision Pro demo in de Apple Store

Een tweede voordeel is dat het erop lijkt dat Apple de tijd neemt voor het verbeteren van de huidige Vision Pro. De afgelopen dagen hebben relatief veel eerste kopers in de VS hun Vision Pro geretourneerd, om veel verschillende reden. Er wordt geklaagd over het draagcomfort (hij is te zwaar of veroorzaakt zelfs hoofdpijn), over het gebrek aan apps en mogelijkheden of dat je je als gebruiker geïsoleerd voelt van de buitenwereld. Sommige gebruikers ervaren zelfs dat het werken met de Vision Pro omslachtiger is dan bijvoorbeeld werken op een Mac, waardoor ze minder productief zijn. In combinatie met de hoge aanschafprijs heeft dat een deel van de gebruikers doen besluiten de Vision Pro terug te brengen.

Apple kan al deze feedback verzamelen en dit gebruiken om de grootste problemen aan te pakken. Sommige punten zullen alleen opgelost kunnen worden met een compleet nieuwe Vision Pro 2, zoals het draagcomfort of het gewicht. Maar andere punten kunnen ook met software-updates aangepakt worden. Dat de release van de Vision Pro 2 nog tot minstens eind 2025 duurt, geeft in ieder geval hoop dat Apple voor dit soort verbeterpunten ruim de tijd neemt.

Maar er is ook een nadeel van het wachten op de Vision Pro 2. Gebruikers die liever geen eerste generatie-product willen kopen vanwege de kinderziektes, zullen daardoor langer moeten wachten. Hun geduld wordt daardoor op de proef gesteld, maar hopelijk wel met een beter product in het vooruitzicht.

Bekijk ook

Review: Apple Vision Pro, de ruimtelijke computer van de toekomst

Voormalig iCulture-stagiair Hugo heeft de Apple Vision Pro voor ons getest en in deze review lees je zijn ervaringen. Is dit de toekomst? Of valt er nog veel aan te verbeteren?

Wanneer verschenen andere tweede generatie Apple-producten?

Het klinkt dus lang als we je vertellen dat je nog minstens 18 maanden moet wachten op de Vision Pro 2, maar hoe verhoudt zich dat eigenlijk met eerdere tweede generatie Apple-producten? We zijn terug in de tijd gegaan en hebben gekeken hoe lang het duurde voordat de tweede iPhone, iPad en Apple Watch in de winkel verschenen. In vergelijking met de iPhone en iPad duurt het bij de Vision Pro (vermoedelijk) inderdaad een stuk langer, maar bij de Apple Watch zat er ook maar liefst 17 maanden tussen de release van de eerste en tweede generatie.

  • Release iPhone 3G na eerste iPhone: 12 maanden
  • Release iPad 2 na eerste iPad: 11 maanden
  • Release Apple Watch Series 2 na eerste Apple Watch: 17 maanden

Kijken we naar andere recentere nieuwe Apple-producten die veel minder vaak geüpdatet worden, dan zien we een veel groter gat tussen de eerste en tweede generatie:

  • Release AirPods 2 na eerste AirPods: 27 maanden
  • Release AirPods Pro 2 na eerste AirPods Pro: 35 maanden
  • Release HomePod 2 na eerste HomePod: 60 maanden

In dit opzicht klinkt 18 maanden voor de Vision Pro 2 dus helemaal zo lang nog niet. Lees ook ons artikel met geruchten over de Vision Pro 2.

Bekijk ook

Apple Vision Pro 2 geruchten: lichter en kleiner

Apple werkt al aan de tweede generatie Vision Pro. Welke verbeteringen heeft Apple bij de Apple Vision Pro 2 voor ogen? In dit artikel verzamelen we de geruchten.

Vision Pro

Vision Pro is de eerste headset van Apple voor spatial computing. Deze headset combineert augmented reality met virtual reality en heeft allerlei standaard ingebouwde apps die je kent van de iPhone, iPad en Mac, maar dan in een virtuele omgeving, geprojecteerd in je echte omgeving. Hij is sinds 2 februari 2024 in de VS verkrijgbaar voor een prijs vanaf $3.499,-. Andere landen volgen later.

Vision Pro

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.