Man met AirPods

AirPods (Pro) krijgen firmware-update 3E751

Apple heeft een nieuwe firmware-update voor de AirPods Pro en de tweede generatie AirPods uitgebracht met nummer 3E751. Of er nieuwe functies in zitten is nog niet bekend.

AirPods-firmware 3E751

Apple brengt op onregelmatige momenten firmware-updates voor de AirPods uit. De laatste keer dat dat gebeurde was in september 2020, toen versie 3A283 verscheen. Daar zat in ieder geval nog iets nieuws in: de ondersteuning voor Spatial Audio. Of er deze keer ook iets nieuws in de update zit, is nog even afwachten. Apple geeft zelf geen informatie, maar we gaan er vanuit dat het vooral performanceverbeteringen en bugfixes zijn.


Wat we wel weten is hoe je de AirPods moet updaten: door ze gewoon te gebruiken. Wie ongeduldig is kan het proces ook een handje helpen door de AirPods uit het doosje te halen. De medewerkers van Apple Support raden het volgende aan:

  1. Koppel de AirPods aan je iPhone.
  2. Luister 30 seconden naar muziek.
  3. Stop de AirPods terug in het doosje en sluit deze aan op de lader.
  4. Wacht een halfuur.

Om te zien welke AirPods-firmware je hebt ga je naar Instellingen > Algemeen > Info > AirPods om te zien welke firmware is geïnstalleerd. Je ziet het bij Firmwareversie. Mochten er nog nieuwe functies worden ontdekt, dan lees je dat uiteraard hier.

Bekijk ook

AirPods firmware: er staat een update voor AirPods Max voor je klaar

Een aantal keer per jaar verschijnt er nieuwe AirPods-firmware. In deze tip leggen we uit waarom er updates voor de AirPods verschijnen en hoe je weet of de nieuwste update op jouw AirPods zijn geïnstalleerd.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.