Netflix dataverkeer omlaag

Netflix in de aanval op Apple Arcade met een ‘Netflix voor games’

Netflix wil een eigen gamedienst ontwikkelen, waar je zonder extra kosten gebruik van kunt maken. In een brief aan investeerders geeft Netflix meer details.

Netflix voor games – maar nu echt

Heel wat gamediensten zijn al de ‘Netflix voor games’ genoemd, maar nu gaat Netflix er zelf mee aan de slag. Het bedrijf heeft bevestigd dat de gamedienst gratis beschikbaar komt voor bestaande abonnees. Het bevindt zich nog in een vroeg stadium en zal voortbouwen op eerdere interactieve activiteiten, zoals de Stranger Things-games en Black Mirror Bandersnatch, waarbij je zelf het verloop van het verhaal kon kiezen. Gaming is voor Netflix een nieuwe contentcategorie waar ze zich op willen richten, na films, animaties en reality tv. Ondertussen zal ook in de bestaande categorieën worden geïnvesteerd.

Concurrentie voor Apple Arcade?

Netflix wil zich vooral richten op games die zijn ontworpen voor mobiele apparaten. Daarmee begeeft het zich op het terrein van Apple Arcade, dat zich nadrukkelijk ook op mobiel richt. Bij Apple betaal je €4,99 per maand voor het hele gezin en krijg je toegang tot meer dan 200 reclamevrije games. Je kunt het spelen op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Op welke platformen Netflix de games gaat aanbieden is nog niet bekendgemaakt, maar in ieder geval zullen iPhone en iPad van de partij zijn.

Netflix op MacBook

Een andere vraag is hoe Apple ermee omgaat. Het is niet toegestaan om een alternatieve appwinkel op de iPhone uit te brengen, dus Netflix is waarschijnlijk aangewezen op een oplossing in de browser of streaming. Google Stadia, Microsoft xCloud en andere soortgelijke platformen werden eerder geweigerd door Apple. Het zou kunnen leiden tot een volgende ‘Apple vs. Epic’-strijd.

Dat Netflix interesse had in games bleek eerder dit jaar al. Het bedrijf nam voormalig Electronic Arts-topman Mike Verdu in dienst als hoofd gameontwikkeling en richtte een aparte divisie voor games op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2021, 9:04
Bron Bron Brief van Netflix
Via Via The Verge
Categorie Diensten
Onderwerpen games, netflix
7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.