Apple Watch Series 7 nieuwe oplaadkabel

Alles over snelladen van de Apple Watch: dit heb je nodig

Hoe werkt snelladen met een Apple Watch en wat heb je nodig? In deze tip lees je wat je moet weten over deze functie.

Het snelladen van een Apple Watch kan handig zijn voor mensen die hun smartwatch bijna 24 uur per dag dragen of wel eens vergeten het horloge op te laden. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt om je Apple Watch sneller op te laden. Het is ideaal als je je Apple Watch in bed wilt dragen voor het meten van slaap. Hoe het werkt lees je hier.

Dit heb je nodig om een Apple Watch te kunnen snelladen

Snelladen is een nieuwe functie op de Apple Watch Series 7 en nieuwer. Heb je een ander model, dan zal je met dezelfde snelheid als altijd blijven laden, ook als je een snellere oplader gebruikt. Weet je niet welke Apple Watch je hebt? Bekijk dan ons overzicht van Apple Watch modellen.

Bekijk ook

Welke Apple Watch heb ik? Zo herken je alle Apple Watch-modellen

Heb je geen idee welk Apple Watch-model je precies hebt? In dit overzicht vind je alle Apple Watch-modellen op een rij, inclusief modelnummers en specifieke kenmerken.

De Apple Watch Series 6 ondersteunt ook sneller opladen dan de generaties ervoor, maar is niet zo snel als bij nieuwere modellen.

Recente Apple Watches worden geleverd met een snellader-kabel, maar niet met een lichtnetadapter om in het stopcontact te steken. Je hebt daarom ook een 20W lichtnetadapter nodig. Je kunt ook een nog sterkere lichtnetadapter gebruiken, zoals die van een MacBook. De Apple Watch zal er alleen niet nóg sneller van opladen.

Concluderend heb je al deze producten nodig om te kunnen snelladen met je Apple Watch:

De Apple Watch SE (zowel 2020 als 2022-versie) heeft geen ondersteuning voor snelladen. Bij dit model een gewone Apple Watch-oplader met usb-c geleverd, die niet geschikt is voor snelladen.

Andere opties zijn deze twee laders van Belkin, die allebei het snelladen van de Apple Watch ondersteunen:

  • Belkin Boost Charge Pro draagbare snellader (€59,95)
  • Belkin Boost Charge Pro 3-in-1 draadloos oplaadstation met MagSafe (€149,95)

Apple geeft aan dat je ook een lichtnetadapter van 18W kunt gebruiken om te kunnen snelladen, maar dit accessoire is niet meer los te koop. Daarom vermelden we hier het 20W-model. Daarnaast zegt Apple dat je ook adapters van andere merken kan gebruiken, zolang deze maar meer dan 5W bieden en ondersteuning hebben voor usb-pd (power delivery).

Hoeveel sneller is snelladen bij een Apple Watch?

Heb je de juiste spullen in huis, dan zegt Apple dat je tot 33% sneller kunt opladen vergeleken met een Apple Watch Series 6. Je kan een Apple Watch Series 7 en Apple Watch Series 8 in ongeveer drie kwartier van 0% naar 80% opladen (in vergelijking met één uur bij de Apple Watch Series 6). Bij de Apple Watch Ultra kun je in ongeveer één uur opladen van 0% naar 80%, omdat daar een veel grotere batterij in zit. Wil je boven de 80% doorladen, dan zal dat met een lagere snelheid zijn om de levensduur van de batterij wat te verlengen. Ook zegt Apple dat je met 8 minuten opladen de Apple Watch voor 8 uur lang kan gebruiken voor slaaptracking op de Apple Watch.

Bekijk ook

Slaapfuncties op de Apple Watch: is Apple's smartwatch de ideale bedpartner?

De Apple Watch heeft diverse slaapfuncties. Hoe het werkt zie je in deze gids, waarin we alles langslopen: van het instellen van je slaapschema tot het bekijken van je slaapfasen. Dit moet je weten over slapen met de Apple Watch!

In de tussentijd kun je ook een kijkje nemen bij ons artikel over je iPhone snelladen. Lees daar ook of het snelladen van je toestel schadelijk kan zijn en bekijk enkele goede accessoires om aan te schaffen.

Bekijk ook

Zo werkt iPhone snelladen: alles over de iPhone sneller opladen

De nieuwste iPhones werken met snelladen, maar hoe werkt dit precies? Met deze tip halveer je de oplaadtijd van je geschikte iPhone, dankzij snelladen met een zwaardere adapter en een techniek met de naam USB Power Delivery. Je leest er hier alles over!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch