Beat-Sports

De 9 leukste Apple TV-multiplayergames voor het hele gezin

Als je een Apple TV 4 hebt, wil je er vast ook op gamen. Met alle games in deze lijst kun je iemand anders naast je op de bank mee laten doen, want deze negen games ondersteunen stuk voor stuk lokale multiplayer.

Beste Apple TV games

De Apple TV 4 krijgt langzaam maar zeker een vermakelijke collectie aan multiplayergames, die je in sommige gevallen offline kunt spelen met mensen in dezelfde kamer. Ideaal voor de feestdagen, de tijd van het jaar om met familieleden en vrienden een spelletje te doen. In dit artikel zetten we onze favoriete lokale multiplayergames voor de Apple TV op een rijtje.

Spaceteam

In Spaceteam draait het allemaal om samenwerken. Koppel een paar iPhones aan deze chaotische sciencefiction titel en je hebt gegarandeerd een leuke avond. In Spaceteam is het de bedoeling om een ruimteschip te laten vliegen, maar daar moeten alle spelers wel hun uiterste best voor doen. Iedere speler heeft zo zijn eigen rol, wat voor hilarische en hectische situaties kan zorgen.

Just Dance Now

Schud je heupen nog even los voordat je aan het kerstdiner begint met Just Dance Now. Deze Apple TV-game gebruikt de Siri Remote en gekoppelde iPhones als afstandsbedieningen, zodat je tijdens het dansen de game kunt blijven verdienen. Just DanceNow bevat 200 nummers en is met zoveel mensen te spelen als je wilt. Als je geen videoreclames voor ieder nummer wilt bekijken, kun je bijvoorbeeld een VIP-pas van een uur of 24 uur kopen zodat je een tijd lang reclamevrij kunt dansen.

BADLAND

De stijlvolle platformgame BADLAND heeft ook een lokale multiplayermodus. Met maximaal drie spelers ontdek je de schilderachtige wereld van deze game, waarbij een speler de Siri Remote gebruikt en de andere twee met een Bluetooth controller aan de slag gaan. Het gaat er hier om wie het langst overleeft, dus reken er maar op dat je elkaar in vallen en obstakels probeer te duwen.

Crossy-Road-Multiplayer

Crossy Road

Crossy Road is een van de meest toegankelijke Apple TV-games om lokaal samen te spelen. Je hebt namelijk geen extra controllers nodig om Crossy Road te spelen, want met de Crossy Road iOS-app tover je een iPhone in een handomdraai om tot controller. In het onderstaande artikel leggen we uit hoe je een iPhone aan Crossy Road op de Apple TV koppelt.

Cueist

Cueist is een ideale game voor mensen die regelmatig naar een poolcafé gaan. Om een virtueel potje te poelen kun je voortaan thuis blijven, want met Cueist tik je om beurten een balletje op de Apple TV. Leuk als er wat vrienden langs komen, en je geen zin hebt in chaotische games waarbij je constant op moet letten.

Sing! Karaoke by Smule

Voor de popsterren in spé is Sing! een geweldige Apple TV-game om samen te spelen. Koppel simpelweg maximaal twee iPhones met de Sing!-app aan de Apple TV en je kunt met meerdere mensen tegelijk een karaoke party houden. Op tv zie je vervolgens de teksten en bijbehorende video’s voorbij komen.

Beat-Sports

Beat Sports

Beat Sports is typisch zo’n game die je gebruikt om aan je vrienden en familie de mogelijkheden van de Apple TV te laten zien. In deze leuke ritmische sportgame staan verschillende spelmodi tot je beschikking, die je ook met anderen kunt spelen. Ook hier zijn Bluetooth gamecontrollers niet verplicht. Met de gratis Beat Sports Remote-app voor de iPhone kun je maximaal met vier mensen samen Beat Sports spelen. In onze review van de game lees je alles over Beat Sports.

Geometry Wars 3: Dimensions Evolved

Voor meer grafisch spektakel kun je terecht bij Geometry Wars 3: Dimensions Evolved. Ook deze game ondersteunt lokale multiplayer, waarin je samenwerkt met je vrienden om levels uit te spelen en zo ver mogelijk te komen. Iedere speler heeft zijn eigen vliegtuigje onder de knoppen, en dankzij de prachtige neon graphics ben je makkelijk meerdere uren zoek met Geometry Wars 3.

SketchParty TV

SketchParty is ook leuk om te spelen met mensen die normaal gesproken nooit games spelen. Met maximaal acht mensen kun je raden wat er getekend wordt, en gebruik je een iPhone of iPad als controller. Het klassieke Pictionary dus, maar dan op het grote scherm van je tv.

Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar wat andere games op de Apple TV? Neem dan eens een kijkje in ons onderstaande artikel.

Bedankt voor de twee apptips Lars!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, games
Device Apple TV
Software tvOS