Crossy Road Apple TV

De leukste Apple TV-multiplayergames voor het hele gezin

Ook als je geen Apple Arcade hebt
Als je een Apple TV hebt, wil je er vast ook op gamen. Met alle games in deze lijst kun je iemand anders naast je op de bank mee laten doen, want deze games ondersteunen stuk voor stuk lokale multiplayer. Sommige games zijn voor iedereen te downloaden, en andere vereisen een Apple Arcade-abonnement.

De Apple TV krijgt een steeds groter wordende vermakelijke collectie aan multiplayergames, die je in sommige gevallen kunt spelen met mensen in dezelfde kamer. Ideaal voor de feestdagen, de tijd van het jaar om met familieleden en vrienden een spelletje te doen. In dit artikel zetten we onze favoriete lokale multiplayergames voor de Apple TV op een rijtje. We maken daarbij het onderscheid tussen App Store-games en Apple Arcade-games. De eerste kun je gewoon downloaden, maar met een Apple Arcade-abonnement download je voor een vast bedrag per maand onbeperkt uit een selectie games. Lees meer over Apple Arcade in onze aparte uitleg.

Bekijk ook

Alles over Apple Arcade, de gamedienst van Apple

Apple's eigen gamedienst heet Apple Arcade. Tegen een vast bedrag per maand kun je alle games spelen. In dit overzicht lees je wat het kost en op welke apparaten je kunt spelen. Alles over Apple Arcade op een rijtje!

Apple TV multiplayergames in de App Store

Games uit de onderstaande inhoudsopgave kun je allemaal los van elkaar downloaden, en vereisen geen overkoepelend abonnement. Heb je Apple Arcade? Dan kun je ook nog terecht bij de games verderop in deze gids.

Spaceteam

In Spaceteam draait het allemaal om samenwerken. Koppel een paar iPhones aan deze chaotische sciencefiction titel en je hebt gegarandeerd een leuke avond. In Spaceteam is het de bedoeling om een ruimteschip te laten vliegen, maar daar moeten alle spelers wel hun uiterste best voor doen. Iedere speler heeft zo zijn eigen rol, wat voor hilarische en hectische situaties kan zorgen.

Just Dance Now

Schud je heupen nog even los voordat je aan het kerstdiner begint met Just Dance Now. Deze Apple TV-game gebruikt de Siri Remote en gekoppelde iPhones als afstandsbedieningen, zodat je tijdens het dansen de game kunt blijven bedienen. Just DanceNow bevat 500 nummers en is met zoveel mensen te spelen als je wilt. Als je geen videoreclames voor ieder nummer wilt bekijken, kun je bijvoorbeeld een VIP-pas van een uur of 24 uur kopen zodat je een tijd lang reclamevrij kunt dansen.

BADLAND

De stijlvolle platformgame BADLAND heeft ook een lokale multiplayermodus. Met maximaal drie spelers ontdek je de schilderachtige wereld van deze game, waarbij een speler de Siri Remote gebruikt en de andere twee met een Bluetooth controller aan de slag gaan. Het gaat er hier om wie het langst overleeft, dus reken er maar op dat je elkaar in vallen en obstakels probeer te duwen.

Crossy Road

Crossy Road is een van de meest toegankelijke Apple TV multiplayergames om lokaal samen te spelen. Je hebt namelijk geen extra controllers nodig om Crossy Road te spelen, want met de Crossy Road iOS-app tover je een iPhone in een handomdraai om tot controller. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk vakjes vooruit te springen, maar pas op. Er rijden auto’s, treinen en je kunt ook in het water vallen. In het onderstaande artikel leggen we uit hoe je een iPhone aan Crossy Road op de Apple TV koppelt.

Bekijk ook

Zo speel je multiplayer Crossy Road op de Apple TV met iPhones

Crossy Road kun je met twee personen spelen, en daar heb je niet eens een gamecontroller voor nodig. Volg de stappen in dit bericht en je speelt Crossy Road multiplayer op de Apple TV met een Siri Remote en een iPhone.

Riptide GP Renegade

In deze game voor de Apple TV cross je met je motor over het parcours. De motoren zijn hydrojets, en kunnen dus varen en vliegen. Haal de gekste trucs uit en kom zo snel mogelijk over de finish. Je kunt dit met de Siri Remote spelen, maar ook met MFi-controllers.

Bekijk ook

De beste gamecontrollers voor iPhone, iPad en Apple TV

Wil je serieus aan de slag met Apple Arcade? Dan is een fijne controller een goed begin. De beste gamecontrollers voor iPhone, iPad en Apple TV van Gamevice, Steelseries en andere fabrikanten. Met deze gamecontrollers zit je altijd goed!

Sing! Karaoke by Smule

Voor de popsterren in spé is Sing! een geweldige karaoke Apple TV-game om samen te spelen. Koppel simpelweg maximaal twee iPhones met de Sing!-app aan de Apple TV en je kunt met meerdere mensen tegelijk een karaoke party houden. Op tv zie je vervolgens de teksten en bijbehorende video’s voorbij komen. Je kunt het ook met anderen op de wereld spelen, voor als je eerst even wil oefenen op je zangskills.

Bouncy Smash

Deze game doet een beetje denken aan Super Smash Bros. Het is de bedoeling om de sterkste van je vrienden te worden door de beste aanvallen op het juiste moment te doen. Je kunt met een puntensysteem werken, maar er is ook een eindeloos-mode als je gewoon de tijd wil doden tot het eten op tafel staat.

imperson8

In deze hersenkrakende game speel je Wie ben ik? met minstens twee spelers. Op het scherm verschijnt de naam, en degene die aan de beurt is moet met de rug naar het scherm raden welke naam of object er staat. Daarvoor geven de anderen hints zonder het antwoord direct vrij te geven. Er zitten 9 categorieën personen of objecten in, van voedsel tot superhelden. Ook voor kinderen is er een speciale categorie, maar het is wel een Engelstalige game. Sommige bekende personen zouden dus alleen in het buitenland bekend kunnen zijn.

Tennis Champs TV

Zoals de naam al zegt staat deze game helemaal in het teken van tennis. Je kunt tot vier spelers toevoegen met de Siri Remote, maar ook met MFi-controllers. De game bevat verschillende game-modi, onder andere met mini games. Heel realistisch zijn de graphics niet, maar dat is juist de bedoeling. Het spel ziet er wat ouderwets uit. Wij vinden het wel wat hebben! Dit is wat ons betreft een van de betere sportgerelateerde multiplayergames op de Apple TV.

Apple TV multiplayergames op Apple Arcade

Onderstaande titels zijn te downloaden mits je een Apple Arcade-abonnement hebt. Deze games worden aanbevolen en gecontroleerd door Apple op kwaliteit.

PAC-MAN Party Royale

Veel woorden hoeven we niet vuil te maken aan PAC-MAN. Dit immer bekende spel is ook te spelen op de Apple TV. Je kunt met vier spelers proberen zo lang mogelijk in leven te blijven. Door pillen te eten ga je sneller, maar komen er ook meer spookjes bij die jou het leven zuur willen maken. Word je opgegeten, dan verander je in een spook. Eet een van de andere PAC-MANS op om zelf weer in het spel te komen.

Fredgling Heroes

In deze platformer speel je als papegaai en moet je zo snel mogelijk bij de finish komen. Het spel is 2D, net als het beroemde Super Mario Bros. Onderweg kom je vijanden tegen, zoals hagedissen die met kanonnen op je proberen te schieten. Je kunt ook je eigen levels maken, wat heel leuk is om aan je vrienden te laten zien. Speel je liever gewoon wat de game al aanbiedt, dan ben je ook wel even zoet met 90 levels. Er zijn ook oneindige levels waar je gewoon zo lang mogelijk in leven moet blijven.

Big Time Sports

Grote armen, grote benen, kleine hoofden. Dat vind je in Big Time Sports; een game waar alles om maffe sporten draait. Het is volgens de makers een eerbetoon aan de eenvoud van oude games, die toch competitief waren. De bedoeling is om zo snel mogelijk allerlei handelingen uit te voeren op je Siri Remote of controller. Het aantal sporten is vrij groot, van zwemmen tot skateboarden.

LEGO Brawls

Met een team is het de bedoeling om zo ver mogelijk te komen in verschillende levels, zoals een kasteel vol vijanden. Verzamel legostukjes en baan je een weg door allerlei grote levels. LEGO-games zitten altijd vol met subtiele grapjes, die de games ook leuker maken. Je kunt je eigen LEGO-poppetje ontwerpen om mee voor de dag te komen.

Hogwash

In deze 3-tegen-1-game speel je als varken of als boer. De varkens terroriseren de arme man door zijn land vies te maken met modder. Speel je als boer, dan is het je taak om het land zo snel mogelijk schoon te spuiten. Is de tijd om, maar het land nog vies? Dan zegevieren de varkens. Ben je als boer snel genoeg, dan win jij. Een zeer geschikte game voor het gezin!

Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar wat andere games op de Apple TV? Neem dan eens een kijkje in ons onderstaande artikel.

Bekijk ook

Dit zijn de beste (Apple Arcade-) games voor de Apple TV

Wat zijn de beste Apple TV-games? In deze round-up zetten we de leukste voor je op een rijtje, zowel voor Apple Arcade als voor mensen die liever een losse app installeren. Dit zijn onze aanraders voor gamen op de Apple TV!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV