Alto's Adventure Apple TV

De 30 beste games voor de Apple TV

Wat zijn de beste games voor de Apple TV 4? Wij hebben de leukste Apple TV-games alvast op een rijtje gezet: dit zijn onze aanraders, geselecteerd door de redactie van iCulture.

Op de Apple TV 4e generatie kun je via de App Store allerlei apps en games downloaden. In dit overzicht zie je welke leuke games je nu al op de Apple TV kunt spelen. Dit is onze selectie van de beste games.

Beste Apple TV games

Let op: de games die hieronder worden besproken zijn alleen te installeren op de Apple TV 4e generatie, niet op oudere modellen van de Apple TV! Check ons dossier Apple TV om te ontdekken welk model jij hebt. Sommige applinkjes hieronder verwijzen naar de iOS-versie van een game; in dat geval moet je in de App Store op de Apple TV even handmatig de bijbehorende Apple TV-game opzoeken.

Spring meteen naar jouw favoriete game:
Alto’s Adventure | Rayman Adventures | Crossy Road | Beat Sports | Transistor | Shadowmatic | Galaxy on Fire 3 – Manticore Rising | Does Not Commute | Battle Supremacy: Evolution | Geometry Wars 3 | Sing! Karaoke | Oceanhorn | Duet Game | meer leuke games | games waar we naar uitkijken

Alto’s Adventure

De prachtige snowboardgame Alto’s Adventure is al aangepast voor de Apple TV. De dynamische licht- en weereffecten maken deze game echt een aanrader. Kies uit zes snowboarders die hun kunstjes gaan vertonen op de pistes. De game is te spelen met de Siri Remote of met een controller. Omdat de game universeel voor iPhone, iPad en Apple TV is hoef je niet opnieuw te betalen als je de game al eerder had gekocht. Je kunt Alto’s Adventure ook op de Apple TV beginnen en op de iPad verder spelen, dankzij synchronisatie via iCloud.


Alto's Adventure Apple TV

Rayman Adventures

De makers van Rayman nemen Apple-apparaten steeds serieuzer als gamesplatform. Na het succes van Jungle Run en Fiesta Run is er nu ook Rayman Adventures op de Apple TV, waarin je veel meer de vrijheid krijgt om een level te doorzoeken. De app is niet universeel, dus je zult zelf even in de App Store op de Apple TV moeten zoeken om deze game te downloaden. Maar dat lukt snel, want de game wordt door Apple uitgelicht als een van de topgames bij de lancering. Ook in de Nederlandse App Store!

Crossy Road

Crossy Road werd gedemonstreerd tijdens een Apple-keynote, waardoor we al wisten dat deze game eraan zat te komen. De Apple TV-versie lijkt verdraaid veel op de iPhone-versie. Je veegt over de touchpad van de afstandsbediening om naar links en rechts te lopen, waarna je tapt om een stap vooruit te maken. Op deze manier moet je zo lang mogelijk veilig de weg oversteken. De Apple TV-game biedt voor het eerst multiplayer, zodat je samen met iemand op de bank kunt spelen. Kies een van de karakters, zoals een kip, geit of gans en ren zo snel mogelijk naar de overkant zonder geraakt te worden door het voortrazende verkeer. Ook te spelen op allerlei andere platformen.


Beat Sports

Beat Sports doet denken aan de Wii-sportspelletjes. De inspiratie komt dan ook van dergelijke games, zoals honkbal, tennis, golf en volleybal. Maar toch is het anders: je moet de bal namelijk wegslaan op maat van de muziek, wat Beat Sports net zozeer een ritmespel maakt. Dat doe je door de Siri Remote of de iPhone als een knuppel heen en weer te bewegen. In Beat Sports kun je vier minigames spelen. Maximaal 4 personen kunnen tegelijk meedoen zodat de Apple TV een echte familie-spelcomputer wordt. Omdat dit geen universele app is kun je Beat Sports alleen downloaden via de App Store op de Apple TV voor €9,99. Beat Sports wordt gemaakt door de mensen achter Rock Band, die tijdens de Apple TV-keynote al dit bijzondere spel lieten zien.


Transistor

Het is misschien wel één van de meest sfeervolle games in de App Store. In het betoverende sci-fi-spel Transistor speel je een vrouw met een bijzonder zwaard, die haar verloren stem terug probeert te krijgen. Daarvoor gebruikt de game een ingenieus gevechtssysteem, waarbij de wereld komt stil te staan als je niks doet. Hierdoor heb je bij iedere afweging de tijd om de correcte keuze te maken. Transistor was al een succes op andere spelcomputers.

Shadowmatic

In het puzzelspel Shadowmatic moet je op creatieve wijze voorwerpen ronddraaien, om op precies de juiste manier een schaduw op de muur te projecteren. Winnaar van een Apple Design Award. Grafisch mooi uitgevoerd. Shadowmatic maakt gebruik van de bewegingssensoren van de afstandsbediening, zodat je in de ‘echte’ wereld zelf het object kunt draaien. Tip: Shadowmatic is momenteel via de Apple Store-app gratis te downloaden.

Galaxy on Fire 3 – Manticore Rising

De derde Galaxy on Fire-game is er meteen één voor de Apple TV. In dit spel duiken we in een ruimteschip terwijl we vijanden uit de lucht blazen, met daarbij uiteraard het nodige explosiegeweld. Deze ruimtegame kan wel eens een voorbeeld worden van hoe bombastisch games er op de Apple TV uit gaan zien. Manticore Rising op de Apple TV is eigenlijk een prequel (opwarmertje) voor de nieuwe game Galaxy on Fire 3 die pas in 2016 beschikbaar komt. Je bent de startende piloot Haley Snocom (bijnaam ‘Manticore’) en je moet vrienden uit handen van de ruimtepiraten redden. Daar komt natuurlijk behoorlijk wat sci-fi-actie met de bijbehorende speciale effecten aan te pas. Kies uit de Story- of Survival-modus. De ontwikkelaar heeft nu nauw samengewerkt met Apple om deze game speciaal voor de Apple TV aan te passen. Downloaden via de App Store op de Apple TV voor €5,99.


Does Not Commute

Een speciale Apple TV-editie van deze game, waarin je een parcours telkens opnieuw moet afleggen in een autootje (lees ook onze review van Does Not Commute). In Does Not Commute moet je een bepaald traject door een stad rijden. Dat doe je meermaals, zodat je bij de tweede en derde keer jezelf tegenkomt – in steeds een ander autootje. Hoe langer de game duurt, hoe drukker het op de weg wordt en hoe moeilijker het is om zonder botsen de bestemming te bereiken. Ondertussen is er een timer die aftelt naar nul. Is de tijd op, dan moet je weer opnieuw beginnen.

Battle Supremacy: Evolution

Dit is de officiële opvolger van het gevechtsspel Battle Supremacy. Het gaat om een universele game die zowel op de iPhone, iPad, Mac als Apple TV te spelen is. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en net als in Galaxy on Fire is de sfeer nogal science-fiction-achtig. Vlieg over steden, afgebrande vlakten en groene jungles om te vechten tegen anderen. Je kunt kiezen uit een tank, drone of vliegtuig, waarbij je je voertuigen ook nog kunt transformeren. Er zitten meer dan honderd missies in. De versie voor iOS en Apple TV kost eenmalig €4,99 en voor de Mac-versie moet je nog eens apart €4,99 betalen.

Geometry Wars 3

Geometry Wars 3 is een ultiem arcadespel, waarin je zoveel mogelijk vijanden van het scherm moet blazen. De gehele game is gehuld in een trippy neonsfeer, die perfect wordt begeleid door een up-beat soundtrack. Wij weten het nu al: dit is zo’n game waarin je het wekenlang opneemt tegen de highscores van je vrienden.

Sing! Karaoke

Met deze app van Smule wordt je Apple TV een karaoke-machine. De app is speciaal ontwikkeld voor de Apple TV en biedt meer dan 100.000 liedjes die je via in-app aankopen kunt aanschaffen. Je kunt daarbij de iPhone als microfoon gebruiken. De app zelf is gratis, de liedjes niet. Als je de app installeert op je iPhone of iPad kun je ook meteen op de Apple TV spelen. Maximaal 2 spelers kunnen hun iPhone tegelijk als microfoon gebruiken, de rest gaat in de wachtrij staan en kan zingen wanneer ze aan de beurt zijn.

Oceanhorn

Een avonturenspel dat er zo op lijkt en zó goed is, dat het een deel uit The Legend of Zelda-serie zou kunnen zijn. In een prachtige te ontdekken spelwereld puzzel je door kerkers, praat je met personages, stuit je op nieuwe krachten en sta je oog in oog met pittige tegenstanders. Een avontuur dat vele uren opslokt. Oceanhorn was de beste iPhone-game van 2013 in de iCulture Awards. Hoog tijd dus om deze game opnieuw te ontdekken.

Duet Game

Heb je het abstracte Duet Game al eens gespeeld? Deze app was ooit gratis te downloaden als Apple’s gratis App van de Week, dus misschien heb je deze game al zonder het te beseffen. Je hebt in Duet Game de controle over twee bolletjes, die met elkaar zijn verbonden in een cirkel. Druk op het scherm en de bolletjes bewegen beide een kant op, maar ze blijven in die cirkel hangen. Door met de juiste timing heen en weer te tappen, moet je de cirkels langs de obstakels van het scherm bewegen.

Nog meer leuke Apple TV games

Hieronder zie je nog meer leuke games die je op de Apple TV kunt spelen. Sommige zijn alleen op de Apple TV te installeren, andere zijn universeel zodat je ze in één moeite op iPhone, iPad en Apple TV kunt spelen.

 • Mr. Crab (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 8.0+) - Snelle arcadegame met een krab. Klim jaar boven in een toren en probeer onderweg zoveel mogeljik babykrabben te redden.
 • Almost Impossible! (€1,09, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 8.0+) - Een compleet nieuwe game met 50 levels. Mooi gemaakte casual side-scroller met puzzels, waarbij je een bal door een omgeving moet sturen.
 • BADLAND (€0,99, iPhone/iPad/ TV, iOS 8.0+) - Was ooit Game van het Jaar en winnaar van een Apple Design Award. Actie-avonturenspel in een bos vol vreemde figuren, bomen en bloemen. Het lijkt een sprookje, totdat de hel losbarst.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een wat vechtgame die de kwaliteit van consolegames probeert te benaderen. Multiplayer-gevechten in verschillende stijlen: Handgun, Shotgun, Assault, SMG, LMG, Sniper of Rockets. Ook te spelen op iPhone en iPad.
 • SketchParty TV (€5,49, iPhone/iPad/ TV, iOS 9.2+) - Een Pictionary-achtige game waarbij je moet raden wat vrienden tekenen. Universele app voor iOS en Apple TV.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Speel met je Disney Infinity-figuren. Meer dan 80 gratis voorwerpen om je wereld mee samen te stellen, zoals stukken racebaan, terrein en decoraties. Maak zelf een wereld of speel mee in een kant-en-klaar avontuur.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Nog zo’n sci-fi-achtige schietgame, deze keer met 100 levels geïnspireerd door klassieke arcadegames.
 • Asphalt 8: Airborne (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 9.0+) - De bekende racegame, ook te spelen op de Apple TV (en trouwens ook op de Apple Watch). Ga racen en gebruik de Siri Remote als controller.
 • Mr Jump (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 9.0+) - Een populaire platform-runner, waarbij je de hoofdpersoon Mr. Jump door allerlei levels probeert te loodsen. Met de Siri Remote bedien je het poppetje. Gratis met in-app aankopen.
 • Shoot The Zombirds (€0,49, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 6.0+) - Een toepasselijke Halloween-game. Klassieke schietgame, waarbij je op de vogels gaat schieten, om te voorkomen dat ze de baby-pompoenen roven.
 • Lumino City (€5,49, iPhone/iPad/ TV, iOS 10.0+) - Rustgevende puzzelgame, met muziek waar je bij wegdroomt. Een point-and-click-avontuur met cartoon-achtige karakters.
 • SweetLand — Family Board Game (€2,29, iPhone/iPad/ TV, iOS 7.0+) - Een bordspel voor de hele familie, vooral geschikt als je wat kleinere kinderen hebt.
 • Bean Dreams (€3,49, iPhone/iPad/ TV, iOS 8.0+) - Geen hoogvlieger, wel leuk om eens te proberen. Platformgame volgens het klassieke principe: springen op en over allerlei obstakels.
 • EDGE Extended (€3,49, iPhone/iPad/ TV, iOS 6.0+) - Minimalistische game, waarbij je een blokje door allerlei levels moet kantelen.
 • Nono Islands (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.0+) - Van de makers van Mr. Crab. Ga mee op expeditie om schatten te zoeken op de Nono-eilanden. Maar er blijken meer bewoners aanwezig dan je denkt.
 • Nanosaur 2 (€4,49, iPhone/iPad/ TV, iOS 9.0+) - Een van de games die je met een 3D-bril kunt spelen. Lees ons artikel over 3D tv-games.

Nog meer Apple TV-games: hier kijken we naar uit

Nog niet alle beloofde Apple TV-games zijn nu al in de App Store te vinden. Hieronder vind je not drie games die binnenkort te spelen zijn op de Apple TV, waar we erg naar uitkijken.

Guitar Hero

Na jaren van afwezigheid is Guitar Hero eindelijk terug – en de game komt niet alleen naar traditionele spelcomputers. De game krijgt namelijk ook een Apple TV-versie, die ook gespeeld kan worden met een speciale, plastic gitaar. De game maakt gebruik van echte video’s op de achtergrond, om het gevoel te geven dat je daadwerkelijk op een concert staat te spelen. De speciale Apple TV-gitaar maakt verbinding via Bluetooth.

Afterpulse

We vermoeden dat Afterpulse één van de mooiste games voor de Apple TV zal worden dit jaar. Deze zeer realistische shooter verscheen eerder al voor de iPhone en iPad, waarop het spel flink wat voor elkaar kreeg dankzij lichteffecten en andere grafische prestaties. Afterpulse belooft een schietspel van ‘consolekwaliteit’ te worden, ideaal om te spelen met een echte gamepad.

Disney Infinity Star Wars

De derde Disney Infinity-game komt ook naar de Apple TV – wat betekent dat er meteen een Star Wars-game zal verschijnen. Het principe zal fans van Disney Infinity bekend voorkomen: je sluit op de Apple TV een speciaal platform aan, waar je vervolgens een bijbehorend spelfiguur op zet. Dit personage mag je hierna in de game gebruiken om door de levels heen te spelen. Dat maakt Disney Infinity niet alleen een interessant platformspel, maar ook een perfect excuus om veel Star Wars-speelgoed te verzamelen. Disney Infinity Star Wars is de eerste ‘echte’ Infinity-game voor een Apple-platform, maar de eerdere Toy Box-apps zijn wel voor iPhone en iPad beschikbaar. Hiermee kun je alle personages van een generatie samen gebruiken om je eigen plek te bouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2016
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, game
Device Apple TV
Software tvOS