Crossy-Road-Multiplayer

Zo speel je multiplayer Crossy Road op de Apple TV met iPhones

Crossy Road kun je met twee personen spelen, en daar heb je niet eens een gamecontroller voor nodig. Volg de stappen in dit bericht en je speelt Crossy Road multiplayer op de Apple TV met een Siri Remote en een iPhone.

Crossy-Road-Multiplayer

Crossy Road is vermakelijk in je eentje, maar op de Apple TV een stuk leuker als je het samen met iemand anders speelt. Daar heb je normaal gesproken een prijzige gamecontroller voor nodig, maar met de stappen in dit artikel lukt het ook om je iPhone als Crossy Road-controller in te zetten.


Om je iPhone te gebruiken voor Crossy Road multiplayer op de Apple TV moet je Crossy Road zowel installeren op de iPhone als de Apple TV. Een kleine moeite, aangezien de game op beide platformen gratis is. Start vervolgens Crossy Road op de Apple TV op, leg je iPhone voor je neer en je kunt beginnen.

Crossy Road op iPhone en Apple TV koppelen

Als je Crossy Road op de Apple TV hebt opgestart veeg je naar boven op de Siri Remote om het karakterscherm te openen. Veeg vervolgens naar links om de twee figuurtjes te selecteren. Hiermee start je de multiplayermodus van Crossy Road.

Crossy-Road-multiplayer Crossy-Road-multiplayer

Belangrijk: Je moet minimaal twee karakters op de Apple TV ontgrendeld hebben om multiplayer te spelen. Nieuwe poppetjes ontgrendel je gelukkig erg snel, dus speel een paar snelle potjes als je de game voor het eerst opstart.

Door vervolgens Crossy Road op de iPhone op te starten, zie je op het startscherm een blinkend driehoekje in de rechter onderhoek van het scherm. Door hierop te tikken verschijnen er drie blokken in beeld, waarvan de bovenste de vorm heeft van een gamecontroller. Selecteer deze en de game begint met het zoeken naar de Apple TV.

Kies je favoriete Crossy Road-poppetje

Zolang de iPhone en Apple TV met hetzelfde netwerk verbonden zijn, moet het niet lang duren voordat de twee apparaten elkaar gevonden hebben. Kies vervolgens op je iPhone een leuk poppetje en je kunt samen met iemand anders Crossy Road spelen op de Apple TV.

Crossy Road bestuur je met een iPhone precies zoals je met de Siri Remote doet. Veeg dus naar boven en van links naar rechts om het figuurtje op het scherm te laten bewegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.