Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
AirPods vergelijken: AirPods Max vs AirPods Pro vs AirPods 3 vs AirPods 2.

AirPods 2 vs Powerbeats Pro: dit zijn de verschillen

Wat zijn de verschillen tussen de AirPods 2 en de Powerbeats Pro? In dit artikel vergelijken we deze twee draadloze oordopjes met elkaar. Dit zijn de belangrijkste verschillen in specificaties en gebruik.

AirPods 3 review Prijs (vanaf €149,-)

Verschillen AirPods 2 vs Powerbeats Pro: welke moet je kiezen?

Naast de AirPods heeft Apple ook via de Beats-lijn nog een reeks aan audioproducten. De Powerbeats Pro is de draadloze tegenhanger van de AirPods en toont een aantal belangrijke overeenkomsten en verschillen. Het is daarom lastig kiezen tussen de AirPods 2 en de Powerbeats Pro en in dit artikel helpen we je daarbij. Welke heeft de beste batterijduur, hoe werkt het opladen en welke heeft de beste geluidskwaliteit?

AirPods 2 vs Powerbeats Pro verschillen

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de AirPods 2 en Powerbeats Pro:

 • De Powerbeats Pro zijn €70 duurder. Je betaalt €249,95, tegenover een vanafprijs van €179 bij de AirPods 2. Kies je bij de AirPods voor de draadloze oplaadcase, dan betaal je €229.
 • Het design is totaal verschillend. De Beats-oordopjes hebben oorhaakjes, zodat ze altijd blijven zitten, ook bij actief sporten en bewegen. De AirPods vallen iets makkelijker uit je oren.
 • De Powerbeats Pro gaan iets verder je gehoorgang in dankzij in-ear. Dit zorgt voor noise isolation, waardoor dus minder omgevingsgeluid hoort.
 • Je krijgt bij de Powerbeats Pro nog oortips in vier verschillende maten. Bij de AirPods geldt one size fits all.
 • Powerbeats Pro zijn zweet- en waterbestendig. Ze zijn daarom beter geschikt om mee te sporten.
 • Met de Powerbeats Pro kan je langer luisteren. De batterij gaat tot 9 uur mee, in plaats van 5 uur zoals bij de AirPods.
 • Het bijladen gaat ook sneller: in vijftien minuten kun je bij de oordopjes van Beats 4,5 uur muziek luisteren. Bij de AirPods is dat 3 uur.
 • Bij de AirPods kun je tikken om te bedienen, bijvoorbeeld om naar een volgend of vorig nummer te gaan. Elke Powerbeats Pro heeft zijn eigen knoppen voor volume en voor het beantwoorden van een telefoongesprek.
 • De AirPods 2 hebben de mogelijkheid voor draadloos opladen. Bij de Powerbeats Pro kan dat alleen met een Lightning-naar-USB-kabel.
 • De Powerbeats Pro komt in vier kleuren, waaronder zwart. De AirPods 2 zijn er alleen in het wit.

De belangrijkste verschillen zitten hem dus vooral in het design en de pasvorm. Door de oorhaakjes zijn de Powerbeats veel beter geschikt om mee te sporten. Het in-ear design zorgt er ook voor dat ze beter in je oren blijven zitten. Door deze oorhaakjes zijn de Powerbeats Pro wel een stuk groter. Dat geldt dus ook voor de oplaadcase waar je ze in stopt. Je stopt de Powerbeats daardoor minder gemakkelijk in je broekzak. De andere grote voordelen zijn de fysieke knoppen op elk van de Powerbeats Pro-oortjes. Je hoeft er dus maar één te dragen, zonder dat je knoppen of functies mist.

Powerbeats Pro.

Noise-isolation bij de Powerbeats zorgt ervoor dat je minder last hebt van omgevingsgeluid. Het is geen volledige noise-cancellation, maar het schermt wel meer geluid af. Als je vaak langer luistert, dan zijn de Powerbeats misschien meer voor jou geschikt dankzij de 4 uur langere batterijduur en sneller opladen.

Verschillen in geluidskwaliteit

Of de geluidskwaliteit daadwerkelijk een stuk beter is, is erg afhankelijk van je smaak. De meningen over de geluidskwaliteit van de Powerbeats Pro lopen sterk uiteen, al ligt dat er ook aan waar je het mee vergelijkt. In vergelijking met de AirPods produceert de Powerbeats Pro meer basgeluid, zoals we van Beats gewend zijn. Of je dat mooi vindt, ligt heel erg aan je smaak. Gebruik je al langer Beats en ben je tevreden over het geluid, dan zal dat ook gelden voor de Powerbeats. Het bereik van het geluid van de AirPods is door het design een stuk beperkter dan bij de Powerbeats. Je hoort daardoor meer detail.

Het geluid van de Powerbeats Pro komt daardoor meer overeen met dat van een koptelefoon, al zal het nooit zo vol klinken als het geluid van de high-end koptelefoons van grote merken. Ben je minder veeleisend of luister je alleen casual naar wat muziek, dan zijn de AirPods 2 voor jou waarschijnlijk voldoende.

AirPods 2 vs Powerbeats Pro overeenkomsten

Ondanks de vele verschillen, hebben de twee oordopjes ook veel overeenkomsten:

 • Ze zijn allebei volledig draadloos. Er komt geen kabel aan te pas, behalve bij het opladen via Lightning.
 • Ze gebruiken allebei dezelfde draadloze H1-chip. Dat betekent dat je makkelijk kan wisselen tussen apparaten en dat ze automatisch gekoppeld worden op al je apparaten op basis van je iCloud-account.
 • Ondersteuning voor Hé Siri. Zonder dat je een knop in hoeft te drukken kun je Siri allerlei opdrachten geven met je stem.
 • De batterijduur voor muziek luisteren inclusief bijladen is bij allebei meer dan 24 uur.
 • Ze hebben allebei microfoons om mee te bellen.
 • Met draagdetectie start je de muziek automatisch of stopt het afspelen zodra je een oortje uit doet.
 • Ze werken allebei met Bluetooth, zodat je ze aan niet-Apple-apparaten kan koppelen.

AirPods 2 met lampje aan buitenkant

AirPods 2 vs Powerbeats Pro specs

De belangrijkste specificaties van beide oordopjes hebben we in onderstaande tabel gezet. Zo zie je in één oogopslag wat de belangrijkste verschillen en overeenkomsten zijn.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek Vergelijking van de AirPods 2019 en de Powerbeats Pro.

Conclusie AirPods 2 vs Powerbeats Pro verschillen

Welke kun je nu het beste kiezen? Als je de beste draadloze ervaring wil, dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Beide oordopjes werken met de H1-chip en zijn te koppelen aan een hele reeks apparaten. Op beide versies krijg je handsfree Hé Siri en het wisselen tussen apparaten gaat heel gemakkelijk. Qua gebruiksgemak schelen de twee niet zoveel. Als de AirPods prima in jouw oren zitten en je niet langer dan vijf uur achter elkaar wil luisteren, dan kun je prima de AirPods 2 kopen.

Als de AirPods niet voor jouw oren gemaakt zijn, dan is de Powerbeats Pro de betere keuze. Dankzij de meegeleverde oortips kun je kiezen uit verschillende pasvormen en de oorhaakjes zorgen ervoor dat ze niet uit je oren vallen. Ze zijn daarom ook meer geschikt om mee te sporten, zoals hardlopen. Ze zijn misschien iets minder mooi, maar als je er actief mee wil bewegen zijn de Powerbeats Pro misschien wel de betere keuze. De geluidskwaliteit is over het algemeen ook wat beter, onder andere dankzij noise isolation. Vooral de bas klinkt wat voller, maar dan zijn we wel van Beats gewend. Ook als je heel erg van zwart of een andere donkere kleur houdt, kun je beter voor de Powerbeats Pro kiezen.

Ga de nieuwe AirPods 2 kopen als…

 • …je de compacte witte AirPods mooier vindt.
 • …de AirPods prima in je oren blijven zitten en je niet wil gaan sporten.
 • …je minder geld uit wil geven. De AirPods 2 zijn zo’n €70 tot €20 goedkoper.
 • …je zelden of nooit langer dan vijf uur achter elkaar luistert.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/kopen/

Ga de nieuwe Powerbeats Pro kopen als…

 • …je actief wil sporten of bewegen. Dankzij de oorhaakjes blijven ze beter zitten.
 • …je minder last wil hebben van omgevingsgeluid.
 • …je graag een donker design wil.
 • …je veel zweet.
 • …je liever bediening met knoppen wil.
 • …je een voller basgeluid wil.

De Powerbeats Pro zijn te bestellen voor €249,95 bij de Apple Store.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/kopen/

Bekijk ook

Beats Powerbeats Pro nu te bestellen in blauw, groen en wit

De Powerbeats Pro zijn vanaf nu ook in andere kleuren te koop. Je kan kiezen uit blauw, groen en wit, naast de al verkrijgbare zwarte variant. De Powerbeats Pro vormen een goed alternatief voor de AirPods 2 omdat ze ook zijn voorzien van de nieuwste H1-chip voor makkelijk koppelen en een stabielere verbinding.

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2020