AirPods waterproof

AirPods kopen: hier vind je aanbiedingen en de beste prijzen

Wil je AirPods 2 kopen, dan vind je in dit overzicht de winkels, prijzen en acties. Welke winkel hanteert de laagste prijs voor AirPods en waar vind je de meeste voorraad? Ook geven we advies of je moet upgraden naar de AirPods 2 en of AirPods 1 kopen nog wel verstandig is.

- Prijs vanaf €179,-

AirPods 2 kopen

Wil je AirPods kopen? Dan vind je op deze pagina alle informatie over de prijzen, levertijden en waar je verder rekening mee moet houden. Ontdek hoe je het snelst je AirPods kunt kopen, of er aanbieders zijn die onder de adviesprijs zitten en waar je de beste AirPods aanbiedingen vindt. Hier lees je alle details!

Dit zijn de AirPods 2 adviesprijzen:

Ook kun je terecht bij de volgende winkels:

Spring meteen naar het onderwerp waar je meer over wilt lezen:

AirPods prijzen

De AirPods zijn via de Apple Store verkrijgbaar voor een adviesprijs van €229,00. Het gaat hier om de nieuwste variant met draadloze oplaadcase. Daarnaast heeft Apple een vernieuwde variant met normale oplaadcase in het assortiment. Deze heeft intern ook de nieuwe H1-chip. Je betaalt voor deze niet-draadloze uitvoering €179,00 via de Apple Store.

Bij beide modellen heb je de mogelijkheid om een inscriptie te laten plaatsen, bijvoorbeeld je voornaam of contactgegevens. Koop je je AirPods bij andere winkels dan Apple, dan heb je die mogelijkheid niet.

Heb je al AirPods maar wil je draadloos opladen toevoegen dan kan dat ook Apple heeft een draadloze oplaadcase voor €89. We raden aan om die alleen te kopen als de accuduur van jouw AirPods nog goed is.

AirPods levertijd

Er geldt momenteel geen levertijd meer voor de AirPods 2. Dit geldt voor alle modellen, ook de uitvoering met draadloze oplaadcase. Bij online bestellen van de AirPods krijg je sneller geleverd dan wanneer je wilt afhalen bij een van de Apple Stores.

In de eerste maanden van 2019 was er grote vraag naar de AirPods, waardoor de levertijd erg opliep. Ook bij andere winkels is de levertijd langer zijn dan gebruikelijk. Dit komt door de populariteit van de oortjes. Steeds meer mensen ontdekken hoe praktisch ze zijn.

AirPods koopjes: waar kun je goedkoper terecht?

Bij deze winkels kun je je AirPods vaak kopen voor een lagere prijs dan bij Apple, zeker als je voor de vorige generatie kiest:

Bij grote e-tailers als Amazon of dagaanbiedingen-sites als iBood vind je soms leuke AirPods aanbiedingen voor de eerste generatie. Goede AirPods koopjes vind je ook regelmatig in onze iCulture Deals. Vergeet dus zeker niet die drie sites ook mee te nemen in je zoektocht.

AirPods 1 kopen: nog de moeite waard?

Behalve voor de AirPods 2 kun je ook ervoor kiezen om de eerste generatie AirPods 1 te kopen. Dat is een prima keuze als je wel de AirPods-ervaring wilt hebben, maar geen zin hebt om €229 voor de draadloos oplaadbare AirPods te betalen. Qua design zien alle AirPods er namelijk hetzelfde uit, dus je loopt niet rond met een verouderd model. Het enige wat je mist zijn de vernieuwingen die in de AirPods 2 zijn doorgevoerd, zoals draadloos opladen, de nieuwere H1-chip en de 50% langere accuduur voor bellen. Ook mis je handsfree Siri gebruiken. Wat ons betreft zijn deze functies niet strikt noodzakelijk om lekker muziek te kunnen luisteren. Let dus goed op de AirPods-koopjes, want je kunt soms leuke aanbiedingen op de kop tikken.

Kijk bijvoorbeeld eens bij:

AirPods 2 kopen: wel of niet upgraden?

Twijfel je of je de AirPods 2 zult kopen? Het hangt er vanaf in welke situatie je zit.

AirPods 2019 vernieuwingen

Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen in de AirPods 2 uit 2019:

  • Draadloos opladen met speciale case (optioneel)
  • Handsfree opdrachten geven met ‘Hé Siri’
  • Nieuwe H1-chip voor o.a. zuiniger energiebeheer en sneller koppelen
  • 50 procent langere spreektijd voor bellen

Wel upgraden naar AirPods 2

We raden aan om te upgraden naar de AirPods 2 als je…

  • … voor het eerst draadloze oortjes koopt en het nieuwste wilt
  • … AirPods uit 2016 hebt, waarvan de batterijduur flink achterui is gegaan

Is de accuduur van je AirPods nog prima, of maak je er weinig gebruik van, dan heeft het weinig zin om te upgraden. We raden aan om te wachten op eventuele nieuwe AirPods die Apple in 2020 uitbrengt.

Niet upgraden naar AirPods 2

Heb je relatief nieuwe AirPods waarvan de accuduur nog prima is, dan heeft het geen zin om te upgraden. Eventueel kun je proberen je huidige AirPods tweedehands aan te bieden, maar in verband met hygiëne is er wellicht niet zoveel vraag naar. De AirPods hebben allemaal hetzelfde design, dus je kunt nog prima je huidige oortjes blijven gebruiken. Je zou eventueel de los verkrijgbare oplaadcase kunnen aanschaffen, maar ook dat is optioneel.

AirPods kopen: kleuren en modellen

De AirPods zijn op straat meteen te herkennen. Ze zijn namelijk altijd hoogglans wit en steken als grappige korte stokjes uit je oren. Er is één maat en model, die iedereen past. Aanvankelijk was er de angst dat AirPods snel uit je oren zouden vallen, maar inmiddels is wel duidelijk dat dit niet zo is. Het meeste risico om er eentje kwijt te raken is wanneer je de AirPods in of uit doet. Omdat ze zo klein zijn kunnen ze gemakkelijk uit je handen glippen. Dat kan onhandig zijn in het openbaar vervoer, als je over de vloer van de bus moet kruipen om je oortje terug te vinden. Niet cool 🙂

Eventueel kun je rubberen opzetstukjes kopen, waarmee je de AirPods klemvast in je gehoorgang kunt steken. Dit is alleen nodig als je bepaalde activiteiten doet, zoals wild headbangen of in rollercoasters zitten.

Ook kun je je AirPods in een andere kleur laten spuiten door aanbieders als BlackPods, maar dit gebeurt zelden. De meeste mensen geven de voorkeur aan de standaard kleur wit.

Losse AirPod kopen

De AirPods bestaan uit twee oortjes en een oplaaddoosje. Ben je een van de oortjes kwijt, dan hoef je gelukkig geen nieuwe AirPods te kopen. In plaats daarvan biedt Apple ook losse oortjes aan. Ze kosten €75 per stuk. Het vervangen van een zoekgeraakte oplaadcase kost €65. Gaat één van de AirPods kapot of doet de batterij het niet goed meer, dan kun je dit voor €55 laten repareren. In feite wordt daarbij het oortje vervangen.

Apple's kerstvideo van 2017 met AirPods.

AirPods kopen of niet?

De AirPods zijn al vanaf het eerste moment populair, zelfs onder topvoetballers die voorheen vaak met Beats zag lopen. Veel mensen zijn dan ook enthousiast over het gebruiksgemak, omdat je ze zo gemakkelijk met je iPhone en andere Apple-apparaten kunt koppelen.

De werking van deze draadloze AirPods is anders dan de bekabelde EarPods die Apple normaal bij de toestellen levert. Zodra je de AirPods uit de oplaadcase haalt, schakelen ze in en maken ze verbinding met je toestel. Doe je ze in je oor, dan heb je direct geluid. De muziek pauzeert automatisch zodra je één van de AirPods uit je oor houdt.

Je kunt de AirPods vijf uur gebruiken zonder tussentijds opladen en met de bijgeleverde oplaadcase kun je zelfs 24 uur luisteren. Je hoeft niet beide AirPods te gebruiken, want je kunt ook met één oor luisteren. Zo kun je de gebruiksduur verdubbelen.

Benjamin met AirPods

Wij hebben ze meteen in huis gehaald voor onze AirPods review en we zijn nog steeds enthousiast over deze oortjes. Of ze voor jou ook ideaal zijn, ligt eraan hoe je muziek luistert en welke eisen je stelt aan je oortjes. De AirPods leveren natuurlijk niet de geluidskwaliteit van een grote studio-koptelefoon, maar voor gebruik tijdens het reizen vinden wij ze ideaal. Bovendien zit er alleen ruisonderdrukking op voor telefoongesprekken en niet voor omgevingsgeluiden tijdens het luisteren van muziek.

Wil je weten of de AirPods iets voor jou zijn? Lees dan onze uitgebreide AirPods review voor gebruikservaringen en onze mening.

AirPods alternatieven

Er zijn tegenwoordig diverse draadloze oordopjes verkrijgbaar, dus er is keuze genoeg. Daarbij heb je keuze uit drie opties:

  • Volledig draadloze oordopjes, zoals de Jabra Elite Sport (€200)
  • Sportoordopjes met nekband zoals de Powerbeats (€120)
  • Andere oordopjes met W1-chip, zoals de BeatsX met nekband (€120)

Lees er meer over in ons artikel over AirPods alternatieven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!