AirPods waterproof

AirPods kopen: hier vind je aanbiedingen en de beste prijzen

Wil je AirPods kopen, dan vind je in dit overzicht de winkels, prijzen en acties. Welke winkel hanteert de laagste prijs voor AirPods en waar vind je de meeste voorraad?

- Prijs vanaf €146,95

Wil je AirPods kopen? Dan vind je op deze pagina alle informatie over de prijzen, levertijden en waar je verder rekening mee moet houden. Hoe kun je het snelst je AirPods kopen en zijn er AirPods aanbiedingen, of zit je vast aan de adviesprijs van Apple?

AirPods prijzen

De AirPods zijn officieel voor €179 verkrijgbaar via de Apple Store. Dit is ook de adviesprijs die je bij de APR’s en sommige winkelketens betaalt. Maar gelukkig zijn er ondertussen genoeg koopjes te vinden bij andere winkels.

AirPods levertijd

Rond de feestdagen is de levertijd van AirPods enorm opgelopen. Dat kan ermee te maken hebben dat er meer vraag dan gebruikelijk is naar Apple’s draadloze oortjes. Bij de Apple Store geldt op het moment van schrijven (eind 2018) een levertijd van ongeveer twee weken. Ook bij andere winkels kan de levertijd langer zijn dan gebruikelijk.

AirPods koopjes: waar kun je goedkoper terecht?

Bij deze winkels kun je AirPods kopen voor een lagere prijs dan bij Apple:

  • Coolblue: €189,- (tijdelijk niet leverbaar)
  • BCC: €179,- (tijdelijk niet leverbaar)
  • Media Markt: €179,- (online uitverkocht)
  • Wehkamp: €179,- (online uitverkocht)
  • Bol.com: €179,- (alleen tweedehands)
  • Amac: €179,- (online uitverkocht)
  • Belsimpel: €194,95 (op voorraad leverbaar)

Bij grote e-tailers als Amazon of dagaanbiedingen-sites als iBood vind je soms leuke AirPods aanbiedingen. En goede AirPods koopjes vind je ook regelmatig in onze iCulture Deals. Vergeet dus zeker niet die drie sites ook mee te nemen in je zoektocht.

AirPods kopen: kleuren en modellen

De AirPods zijn op straat meteen te herkennen. Ze zijn namelijk altijd hoogglans wit en steken als grappige korte stokjes uit je oren. Er is één maat en model, die iedereen past. Aanvankelijk was er de angst dat AirPods snel uit je oren zouden vallen, maar inmiddels is wel duidelijk dat dit niet zo is. Het meeste risico om er eentje kwijt te raken is wanneer je de AirPods in of uit doet. Omdat ze zo klein zijn kunnen ze gemakkelijk uit je handen glippen. Dat kan onhandig zijn in het openbaar vervoer, als je over de vloer van de bus moet kruipen om je oortje terug te vinden. Niet cool 🙂

Eventueel kun je rubberen opzetstukjes kopen, waarmee je de AirPods klemvast in je gehoorgang kunt steken. Dit is alleen nodig als je bepaalde activiteiten doet, zoals wild headbangen of in rollercoasters zitten.

Ook kun je je AirPods in een andere kleur laten spuiten door aanbieders als BlackPods, maar dit gebeurt zelden. De meeste mensen geven de voorkeur aan de standaard kleur wit.

Losse AirPod kopen

De AirPods bestaan uit twee oortjes en een oplaaddoosje. Ben je een van de oortjes kwijt, dan hoef je gelukkig geen nieuwe AirPods te kopen. In plaats daarvan biedt Apple ook losse oortjes aan. Ze kosten €79 per stuk. Dit geldt ook voor de situatie waarbij je de oplaadcase bent kwijtgeraakt. Gaat één van de AirPods kapot of doet de batterij het niet goed meer, dan kun je dit voor €55 laten vervangen.

Apple's kerstvideo van 2017 met AirPods.

AirPods kopen of niet?

De AirPods zijn al vanaf het eerste moment populair, zelfs onder topvoetballers die voorheen vaak met Beats zag lopen. Veel mensen zijn dan ook enthousiast over het gebruiksgemak, omdat je ze zo gemakkelijk met je iPhone en andere Apple-apparaten kunt koppelen.

De werking van deze draadloze AirPods is anders dan de bekabelde EarPods die Apple normaal bij de toestellen levert. Zodra je de AirPods uit de oplaadcase haalt, schakelen ze in en maken ze verbinding met je toestel. Doe je ze in je oor, dan heb je direct geluid. De muziek pauzeert automatisch zodra je één van de AirPods uit je oor houdt.

Je kunt de AirPods 5 uur gebruiken zonder tussentijds opladen en met de bijgeleverde oplaadcase kun je zelfs 24 uur luisteren. Je hoeft niet beide AirPods te gebruiken, want je kunt ook met één oor luisteren. Zo kun je de gebruiksduur verdubbelen.

Benjamin met AirPods

Wij hebben ze meteen in huis gehaald voor onze AirPods review en we zijn nog steeds enthousiast over deze oortjes. Of ze voor jou ook ideaal zijn, ligt eraan hoe je muziek luistert en welke eisen je stelt aan je oortjes. De AirPods leveren natuurlijk niet de geluidskwaliteit van een grote studio-koptelefoon, maar voor gebruik tijdens het reizen vinden wij ze ideaal.

Wil je weten of de AirPods iets voor jou zijn? Lees dan onze uitgebreide AirPods review voor gebruikservaringen en onze mening.

AirPods alternatieven

Er zijn tegenwoordig diverse draadloze oordopjes verkrijgbaar, dus er is keuze genoeg. Daarbij heb je keuze uit drie opties:

  • Volledig draadloze oordopjes, zoals de Jabra Elite Sport (€200)
  • Sportoordopjes met nekband zoals de Powerbeats (€120)
  • Andere oordopjes met W1-chip, zoals de BeatsX met nekband (€120)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!