Zoek je een nieuw bandje voor je Apple Watch? Dan is de nieuwe Sport Loop misschien iets voor jou. Dit nieuwe horlogebandje ligt voor 59 euro per stuk in de Apple Store en heet daar ‘geweven sportbandje’. Je kunt kiezen uit acht kleuren. Onze hands-on ervaringen lees je in deze Sport Loop review.


Tekst en review: Gonny van der Zwaag, model: Jean-Paul Horn, fotografie: LVF Photography

Sport Loop review: past op elke Apple Watch

Apple Sport Loop = geweven sportbandje

De Sport Loop (geweven sportbandje) is nieuw voor de Apple Watch Series 3, maar past uiteraard ook op alle eerdere modellen. Dat is het mooie, want je kunt daardoor je bestaande Apple Watch weer een heel nieuw uiterlijk geven. Het geweven sportbandje is een lichtgewicht horlogebandje dat uit één stuk bestaat. Het idee is dat het materiaal zweetbestendig is tijdens intensieve workouts.

Apple’s normale sportbandje van fluorelastomeer is weliswaar vochtbestendig en afwasbaar, maar omdat je huid volledig wordt afgesloten kun je er toch nog behoorlijk door gaan zweten. Bij de nieuwe Sport Loop zou dat probleem niet moeten optreden. Het bandje is gemaakt van geweven nylon, maar voelt anders aan dan het normale nylon bandje, dat vrij dun is. In plaats daarvan heeft Apple gekozen voor een dikkere laag materiaal, dat zacht aanvoelt en ook nog wat elastisch meerekt.

Applewatch #Applewatchseries3 #Sportloop GIFs - Find & Share on GIPHY

Klittenbandsluiting: past altijd

De sluiting is gemaakt van klittenband, dat in vijf strips op het horlogebandje zit. Daardoor trek je het horlogebandje makkelijker weer los, dan wanneer Apple voor één gigantisch lange klittenbandstrip had gekozen. Het zorgt er ook voor dat het bandje wat flexibeler wordt, maar toch voldoende grip heeft. Deze geweven sportbandjes lijken wel een beetje op de Milanese Loop, die je op dezelfde manier via een lus om je pols wikkelt. Alleen wordt hier gebruik gemaakt van klittenband in plaats van magneten.

Sport Loop review: het bandje eindigt met een plastic treklipje

De klittenbandstrips zijn met hitte op de band geperst en maken dus deel uit van het bandje zelf, zonder dat je kans hebt dat ze eraf vallen. Je ziet daardoor ook niet aan de buitenkant van het bandje waar ze zitten.

Apple Sport Loop review: sluiting met klittenband

Dankzij het klittenband past de Sport Loop altijd. Alleen bij heel slanke polsen zou je wat te veel materiaal kunnen overhouden. Aan het eind van de band zit een verdikking, waarmee je makkelijker aan het bandje kunt trekken bij het om doen. Die verdikking is gemaakt in dezelfde contrasterende kleur als de zijkant van het bandje.

Sport Loop review: onze ervaringen

Apple heeft er alles aan gedaan om het draagcomfort van het bandje zo goed mogelijk te maken. Wel hadden we de afgelopen week één keer last van een geïrriteerd rood plekje op de huid, na een hele dag dragen. Dit lijkt een eenmalige gebeurtenis, maar mocht het vaker gebeuren dan werken we deze review bij.

Meerkleurig
Net als bij de andere bandjes kun je kiezen uit exemplaren voor 38mm en 42mm, elk in 8 verschillende kleuren. In de Apple Store zagen we maar één variant uitgestald in de rekken, namelijk neongeel. Maar als je bij het personeel navraag doet blijken ze de meeste andere ook wel op voorraad te hebben. Naast de neongele, die hier op de foto’s te zien is, hebben we ook de zwarte variant gekocht, die van dichtbij bekeken uit meerdere kleurtjes bestaat.

Apple Sport Loop kleuren collectie 2017

Dat geldt trouwens ook voor de meeste bandjes in deze serie: ze lijken meerkleurig. Alleen het schelpenwitte bandje is vrij eenvoudig grijs met wit, maar bij de andere bandjes is het lastig te benoemen welke kleur ze hebben. Zo heeft het middernachtblauw bandje ook wat roze draadjes meegeweven. Maar schrik niet als je bang bent dat het er te girly uitziet: het valt niet op.

Sport Loop review met Apple Watch

Wel zag ik in de (Amerikaanse) Apple Store enkele recensies van mensen die de zwarte Sport Loop boos hadden teruggestuurd “omdat het niet echt zwart is”. Maar het idee is nou juist dat het zwart lijkt, maar van dichtbij toch subtiel multicolor is.

Sport Loop review: meerdere kleuren verkrijgbaar

De band zelf is gemaakt van duizenden kleine lusjes, net als een badhanddoek. Daardoor voelt het erg zacht en comfortabel aan. De lusjes zorgen er ook voor dat de horlogeband niet direct op de huid zit, waardoor het wat beter kan ademen dan de fluorelastomeer sportband. De sluiting is sterk genoeg om te zorgen dat de Apple Watch om je arm blijft zitten, terwijl de lusjes zorgen dat het niet te veel knelt. Tijdens dagelijkse werkzaamheden bleef de Apple Watch op z’n plek zitten. Zit het toch nog te ruim, dan kun je het dankzij klittenband makkelijk aanpassen. Eén minpunt is dat dit bandje minder geschikt is om mee te zwemmen. Door de luchtige handdoek-achtige structuur houdt het bandje water vast.

Score

8

Geweven sportbandje

Geweven sportbandje

€59

Voordelen +

  • Zacht materiaal dat ademt
  • Makkelijk om en af doen dankzij klittenband
  • Past altijd, voor elke polsomtrek tussen 130 en 220mm
  • Mooi multicolor kleureffect als je dichtbij kijkt
  • Elastisch materiaal dat niet te strak zit

Nadelen -

  • Nog onduidelijk hoe lang het materiaal mooi blijft
  • Na langdurig dragen toch wat irritatie (één keer gebeurd)
  • Minder geschikt om te zwemmen

Conclusie Apple Sport Loop review

De Sport Loop is een mooie aanwinst in de collectie horlogebandjes van Apple. Dit zachte en comfortabele geweven sportbandje is ook geschikt voor mensen die niet sportief zijn en heeft door de badhanddoek-achtige lussen een losse structuur, waardoor het niet knelt.

Sport Loop kleuren

Apple Sport Loop kopen

Het geweven sportbandje is in acht verschillende kleuren verkrijgbaar in de Apple Store. Je betaalt €59 voor dit sportbandje, net als de meeste andere horlogebandjes die Apple maakt. Zelf zijn we enthousiast over de kleuren neongeel en sinaasappel, maar als je het minder fel wilt is er ook een mooie zwarte uitvoering. Het is in Nederland en België niet mogelijk om de Apple Watch Series 3 meteen met geweven sportbandje te kopen (in het buitenland kan dat wel, maar alleen met het 4G-model). Je zult dit bandje dan ook los moeten aanschaffen.

Bekijken in Apple Store: 59 euro per stuk

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 8 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch