Apple Sport Loop review

Review Apple Watch Sport Loop: past altijd dankzij klittenband

Bijgewerkt voor de nieuwste modellen
Het geweven sportbandje van Apple zit al lange tijd in het assortiment. In 2023 heeft Apple de bandjes vernieuwd zodat ze CO2-neutraal zijn en grotendeels gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Wat zijn onze ervaringen met deze geweven sportbandjes met klittenband? Je leest het in onze review!

Apple Sport Loop review

Zoek je een ander bandje voor je Apple Watch? Dan kun je kiezen uit maar liefst 96 (!) varianten van de Sport Loop, die door Apple ook wel ‘geweven sportbandje’ wordt genoemd. Volgens veel gebruikers is dit het meest comfortabele Apple Watch-bandje, dankzij het zachte materiaal met lussen dat aan badstof doet denken. Met klittenband kun je het bandje op elk moment iets losser doen. En tijdens het sporten neemt het bandje ook nog eens zweet op. De Apple Sport Loop is inmiddels in meerdere varianten verschenen: met gekleurde randen, contrasterende randen, een streeppatroon of van gerecycled materiaal. In deze review lees je onze ervaringen met de verschillende Sport Loop-bandjes. Ook vertellen we je de plus- en minpunten van dit horlogebandje dat voor 49 euro in de Apple Store verkrijgbaar is.

Tekst en review: Gonny van der Zwaag (@gonny). Deze review is vernieuwd in 2023 en beschrijft onze ervaringen sinds oktober 2017, toen we voor het eerst deze review publiceerden. Er is rekening gehouden met de verschillende modellen die destijds zijn verschenen.

Apple Sport Loop in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Comfortabel horlogebandje voor Apple Watch (alle generaties)
 • Geschikt voor polsen van 130mm t/m 220mm (XL-variant tot 245mm)
 • CO2-neutraal (sinds najaar 2023)
 • Gemaakt van 82% gerecycled garen (sinds najaar 2023)
 • Materiaal sinds najaar 2023: mix van nylon, polyester en spandex
 • Materiaal t/m voorjaar 2023: nylon
 • Ook verkrijgbaar als Nike Sport Loop
 • Verkrijgbaar bij Apple voor €49,- (huidige kleuren)
 • Eerdere kleuren vind je bij SBSupply en Smartphonehoesjes.nl

Bekijk ook

Review: Nike geweven sportbandje, vernieuwd in 2023

De Nike Sport Loop zit al jarenlang in het assortiment bij Apple. In deze review lees je over onze ervaringen met deze geweven sportbandjes sinds 2017. Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen beschikbaar en zijn bij uitstek geschikt om mee te sporten. In onze Nike Sport Loop review lees je alles!

Geweven sportbandjes uit diverse jaren
Apple Sport Loopt uit verschillende jaren sinds 2017.

Apple Sport Loop = geweven sportbandje

De Sport Loop (geweven sportbandje) verscheen voor het eerst in 2017, tegelijk met de Apple Watch Series 3. Het was een nieuw type bandje voor sportieve gebruikers, nadat Apple voorheen alleen normale sportbandjes had uitgebracht. Het meest opvallende van deze bandjes is de klittenbandsluiting, waardoor ze eindeloos verstelbaar zijn.

Klittenband op de geweven sportbandjes

De eerste bandjes hadden een simpel patroon met contrasterende rand. Latere modellen hebben een wat gemêleerd patroon of zijn voorzien van strepen. Daarnaast zijn er in de loop van de jaren speciale uitvoeringen verschenen voor de Olympische Spelen (ook voor Nederland en België), voor het Black Unity-bandje van 2023 en het Pride Edition-bandje. De meest bekende variant is de Nike Sport Loop, die er precies hetzelfde uitziet en ook €49,- kost, maar vaak een wat sportievere uitstraling heeft.

Bekijk ook

Review: Nike geweven sportbandje, vernieuwd in 2023

De Nike Sport Loop zit al jarenlang in het assortiment bij Apple. In deze review lees je over onze ervaringen met deze geweven sportbandjes sinds 2017. Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen beschikbaar en zijn bij uitstek geschikt om mee te sporten. In onze Nike Sport Loop review lees je alles!

Apple Sport Loop review

Design van de Sport Loop

De Sport Loop heeft een relatief eenvoudig design. Als je het bandje eenmaal hebt bevestigd, kun je het gemakkelijk om je pols doen en weer af doen. Nadat je je pols door de opening hebt gestoken trek je aan het loshangende gedeelte totdat het bandje strak om je pols zit. Je plakt daarna de klittenband vast en bent klaar. Aan het eind van de band zit een verdikking, die voorkomt dat het bandje los schiet. Dit maakt het ook gemakkelijker om aan het bandje te trekken, als je het om doet. De verdikking is meestal uitgevoerd in een contrasterende kleur.

Deze geweven sportbandjes lijken qua design wel een beetje op de Milanese Loop, die je op dezelfde manier met een lus om je pols wikkelt. Alleen wordt hier gebruik gemaakt van klittenband in plaats van magneten.

De Sport Loops passen op alle generaties Apple Watch, waardoor je ook een wat ouder model weer een nieuw uiterlijk kunt geven. Het bandje zelf bestaat uit lichtgewicht materiaal dat vrij dik is, maar dat door het luchtige weeftechniek toch nauwelijks voelbaar is als je het draagt. De band zelf is gemaakt van duizenden kleine lusjes, net als een badhanddoek. Daardoor voelt het erg zacht en comfortabel aan. De lusjes zorgen er ook voor dat de horlogeband niet direct op de huid zit.

De meeste modellen (t/m Black Unity 2023) zijn gemaakt van geweven nylon. De bandjes die sinds september 2023 zijn verschenen, bestaan echter uit een mix van materialen. Ze zijn gemaakt van 82% gerecycled materiaal, namelijk nylon, polyester en spandex. Dit bandje voelt iets anders aan: de badstofachtige lussen zijn iets losser geweven en wekken de indruk alsof het bandje niet meer van textiel, maar van gerecyclede plastic flessen is gemaakt (en dat is misschien ook wel zo). Apple geeft geen informatie over de herkomst van het materiaal.

Deze Apple Watch-band is erg geschikt om mee te sporten. Apple’s normale sportbandje van fluorelastomeer is weliswaar vochtbestendig en afwasbaar, maar omdat je huid volledig wordt afgesloten kun je er toch nog behoorlijk door gaan zweten. Bij de Sport Loop treedt dat probleem veel minder op.

In het seizoen 2023/2024 kun je kiezen uit de volgende kleuren:

 • Cipres
 • Winterblauw
 • Middernacht/li>
 • Sterrenlicht
 • Lichtroze

Apple Sport Loop review

Klittenbandsluiting van de Sport Loop: past altijd

De sluiting is gemaakt van klittenband, dat in vijf strips op het horlogebandje zit. Daardoor blijft het horlogebandje goed op z’n plek zitten, maar trek je het ook gemakkelijk weer los. Het zorgt er ook voor dat het uiteinde van het bandje wat flexibeler is.

Apple Sport Loop review

De klittenbandstrips zijn met hitte op de band geperst en maken dus deel uit van het bandje zelf, zodat je geen kans hebt dat ze na verloop van tijd losraken. Je ziet ze daardoor ook niet vanaf de buitenkant van het bandje zitten. Het 41mm-bandje past ook op eerdere horlogekasten van 38mm en 40mm, terwijl het 45mm-bandje ook geschikt is voor horlogekasten van 42mm, 44mm en 49mm.

Dankzij het klittenband past de Sport Loop altijd. Alleen bij heel slanke polsen zou je wat te veel materiaal kunnen overhouden; vandaar dat Apple aangeeft dat het 41mm-bandje geschikt is voor polsen van 130mm tot 200mm. Aan het andere einde van het spectrum zit de 45mm-band, die geschikt is voor polsen van 145-220mm. Heb je toch een dikkere pols, dan is er gelukkig een oplossing: de uitvoering in 45mm Middernacht is er ook in een XL-formaat voor polsen van 170mm tot 245mm. Dit kan handig zijn voor topsporters die flinke spierbundels hebben en niet terecht kunnen bij de standaard maten. Helaas ben je dan wel aangewezen op één kleur. Dit wisselt per seizoen, maar het is meestal een donkere en neutrale kleur. Heb je extreem dunne polsen, dan zou je ook eens bij third party-fabrikanten kunnen kijken, met name Aziatische merken die wat meer gewend zijn aan kleinere maten.

Apple Sport Loop review

Apple heeft er alles aan gedaan om het draagcomfort van het bandje zo goed mogelijk te maken. We hebben in de loop van de jaren dan ook nooit irritaties gehad, ook niet na een hele dag dragen of ermee slapen. Eén minpunt is dat dit bandje minder geschikt is om mee te zwemmen. Door de luchtige badstofachtige structuur houdt het bandje water vast en droogt het minder snel op.

Score

8.5

Geweven sportbandje

Geweven sportbandje

€49

Voordelen +

 • Zacht materiaal dat ademt
 • Makkelijk om en af doen dankzij klittenband
 • Past altijd, voor elke polsomtrek tussen 130 en 245mm
 • Keuze uit rond de 100 kleuren
 • Elastisch materiaal dat niet te strak zit
 • Blijft lang mooi en vertoont geen tekenen van slijtage (ook niet na een paar jaar)
 • Sinds september 2023 van gerecycled materiaal en CO2-neutraal.

Nadelen -

 • Recente uitvoeringen voelen wat 'plastic' aan
 • Minder geschikt om te zwemmen, neemt veel vocht op

Conclusie Apple Sport Loop review

De Sport Loop is een mooie aanwinst in je collectie horlogebandjes van Apple. Dit zachte en comfortabele sportbandje is vooral geschikt voor mensen die graag sporten en heeft door de badstofachtige lussen een losse structuur, waardoor het niet knelt en zweet gemakkelijk afvoert. Bovendien kun je het bandje eindeloos verstellen dankzij de klittenbandsluiting. Je kunt kiezen uit rond de honderd kleuren en patronen, dus er is altijd wel eentje die in de smaak valt.

Zoek je een wat luxere variant van dit bandje, dan is er de Apple Watch Trail-band, die voor €99,- in de winkel ligt.

Bekijk ook

Review Trail-bandje voor de Apple Watch: licht, luchtig en duur

Het Trail-bandje is één van de officiële bandjes voor de Apple Watch Ultra. Wij hebben dit bandje getest in twee kleuren en in deze review van het Trail-bandje lees je onze ervaringen!

Apple Sport Loop kopen

Het geweven sportbandje is elk seizoen in steeds weer andere kleuren verkrijgbaar in de Apple Store. Je betaalt €49 voor dit sportbandje, net als het gewone sportbandje. Zelf zijn we enthousiast over de wat fellere kleuren, maar als je het minder bont wilt maken zijn er ook neutralere kleuren. Eerdere kleuren vind je met name bij SBSupply en soms ook bij Smartphonehoesjes.nl.

Bekijken in Apple Store: 49 euro per stuk

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch