Apple Watch Series 3 launch Sydney

Wat betekenen de statusiconen op de Apple Watch?

De Apple Watch heeft een aantal statusiconen die bovenop de wijzerplaat worden getoond. Wat betekent ieder icoon? Je leest het in deze Apple Watch-tip.

De Apple Watch laat af en toe een klein icoontje bovenaan de wijzerplaat zien, om aan te geven wat de precieze status van het horloge is. Maar wat betekent nou eigenlijk ieder icoon? In deze tip zetten we alle statusiconen van de Apple Watch op een rij.

Apple Watch Series 3 launch Sydney

Statusiconen op de Apple Watch

Onderstaande iconen verschijnen op de Apple Watch-wijzerplaat. Hoewel er geen beschrijving op het scherm wordt getoond, weten we wel wat ze betekenen. Hieronder een overzicht:

 • Apple Watch berichten Berichten – Je hebt ongelezen notificaties, die je bekijkt door het Berichtencentrum naar beneden te vegen.
 • Apple Watch laden Laden – De Apple Watch maakt maakt op het moment gebruik van de draadloze connectie om iets te laden.
 • Apple Watch locked Vergrendeld – De Apple Watch is met een codeslot vergrendeld.
 • Apple Watch theatermodus Theatermodus – Je hebt de Theatermodus ingeschakeld. De stille modus staat aan en het scherm blijft donker als je naar je pols kijken. Je activeert de Watch door op het scherm te klikken en uitschakelen van de Theatermodus kan via het bedieningspaneel
 • Waterslot – Het waterslot is geactiveerd, zodat je kunt zwemmen met de Apple Watch. Het scherm reageert dan niet op aanrakingen; unlocken gaat via de Digital Crown. (Deze functie werkt enkel in de Apple Watch Series 2 en nieuwer.)
 • Work-out – De app Work-out of een andere sportapp registreert een work-out.
 • Apple Watch microfoon Microfoon – Een app gebruikt op de achtergrond de microfoon van je Apple Watch.
 • Apple Watch niet storen Niet Storen – Je hebt de Niet Storen-modus ingeschakeld. Bij notificaties wordt het scherm niet ingeschakeld en hoor je geen geluiden. De wekkerfunctie zal nog steeds werken.
 • Apple Watch niet verbonden Niet verbonden met iPhone – De Apple Watch heeft geen verbinding met je iPhone en heeft beperkte functionaliteit.
 • Apple Watch mobiel netwerk Mobiele verbinding – De Apple Watch heeft verbinding met het mobiele netwerk. Het aantal bolletjes geeft de signaalsterkte aan. (Dit icoon zie je enkel op Apple Watches met een ingebouwde mobiele verbinding.)
 • Apple Watch geen verbinding Niet verbonden met mobiel netwerk – De Apple Watch heeft geen verbinding met het mobiele netwerk. (Dit icoon zie je enkel op Apple Watches met een ingebouwde mobiele verbinding.)
 • Apple Watch opladenOpladen – De Apple Watch wordt op dit moment opgeladen.
 • Apple Watch vliegtuigmodus Vliegtuigmodus – Je hebt de vliegtuigmodus ingeschakeld, waardoor alle draadloze connecties niet bruikbaar zijn. Lokale functies op de Apple Watch werken wel.

Apple Watch status iconenJe kunt ieder icoon op een andere manier laten verdwijnen. Zo verdwijnt het iPhone-icoontje door de iPhone weer te verbinden en is de rode notificatiestip weg door berichten te lezen. Meer weten over functies zoals de Vliegtuigmodus, de theatermodus Niet Storen? Lees hierover onze losse tips.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, status