voorvertoning mac

Met Voorvertoning haal je afbeeldingen uit een Mac-app

Met Voorvertoning op de Mac kun je heel veel handige trucs uithalen. Hier lees je hoe je bijvoorbeeld afbeeldingen uit een Mac-programma kunt halen.

Hoe meer je over Voorvertoning te weten komt, des te meer je onder de indruk raakt. Wat op het eerste gezicht een simpel programma lijkt om afbeeldingen en pdf-documenten mee te openen, blijkt een ontzettend veelzijdige Mac-app met allemaal handige functies. In dit artikel gaan we je bijvoorbeeld laten zien hoe je afbeeldingen die in programma’s staan kunt kopiëren naar het bureaublad van je Mac.

Afbeeldingen uit een Mac-app halen

Je hebt voor een presentatie of werkstuk bijvoorbeeld het icoontje van de Apple Kaarten-app nodig, of een afbeelding uit een ander programma.

Met Voorvertoning kun je alle afbeeldingen opslaan die in een programma zitten. Hiervoor hoef je het programma waarvan je de afbeeldingen wilt hebben alleen maar naar Voorvertoning in het dock te slepen. Het standaard-programma voor de Mac doet de rest.

Voer de volgende stappen uit:

  1. Plaats allereerst de app Voorvertoning in het dock. Dit kan door het programma vanuit Launchpad of de map Programma’s naar het dock te slepen. Strikt gesproken is dit niet nodig, maar wel erg handig. Door Voorvertoning in het dock te zetten kun je bestanden er gemakkelijk naartoe slepen om ze te openen.

voorvertoning afbeelding programma stap 1

  1. Nu ben je klaar om aan de slag te gaan. Sleep simpelweg een programma (wederom vanuit Launchpad of de map Programma’s) naar het Voorvertoning-icoontje in het dock om de afbeeldingen in het programma te bekijken met Voorvertoning.

voorvertoning afbeelding programma stap 2

  1. Alle afbeeldingen die Voorvertoning voor dat programma kan inladen (Voorvertoning laadt alleen plaatjes, dus niet een interactieve kaart om maar wat te noemen) verschijnen in een lange lijst in een nieuw Voorvertoning-venster. Zie je de afbeelding die je wilt bewaren? Sleep de afbeelding dan uit de lijst naar het bureaublad. Zo kopieer je de afbeelding en kun je hem gebruiken voor je eigen toepassingen, bijvoorbeeld een presentatie waarin je werking van Apple Kaarten wilt uitleggen.

voorvertoning afbeelding programma stap 3

Je kunt nog meer doen met de Voorvertoning-app, zoals dit:

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2019
Onderwerp
Categorie
Mac