siri nederlands hand

Apps openen en instellingen wijzigen met Siri op iPhone en iPad

Siri is meer dan een persoonlijke assistent. Je kunt er je hele iPhone mee bedienen. iCulture vertelt hoe je met Siri apps opent en functies aan en uit zet.

Siri is meer dan alleen een persoonlijke assistent voor de iPhone. Je kunt er je hele iPhone mee bedienen. Maar dan moet je wel weten welke commando’s je moet in spreken voor het gewenste resultaat. In dit artikel lees je hoe je de iPhone met Siri bedient en bepaalde functies aan en uit kunt schakelen.

Apps openen met Siri

siri-app-startenMet Siri kun je iedere app op je iPhone openen. Hiervoor hoef je alleen maar ‘Start YouTube’ te zeggen (of de naam van een andere app). Het enige probleem is dat Siri soms niet altijd de naam goed verstaat. Radium verandert bijvoorbeeld gemakkelijk in ‘radio’.

Er zijn meerdere varianten mogelijk om de opdracht te geven, bijvoorbeeld: ‘Start YouTube’, ‘Open YouTube’ of zelfs ‘Ik wil YouTube kijken’.

Instellingen aan- en uitzetten met Siri

siri-wifi-uitzettenOok kun je met Siri een aantal functies aan- en uitzetten door simpelweg het commando ‘Zet aan/uit’ te geven. Zo kun je bijvoorbeeld de mobiele data, Bluetooth, Wi-Fi en de Niet Storen-knop bedienen.

siri-bluetooth-uitzettenVoorbeelden van opdrachten zie je op de screenshots, bijvoorbeeld ‘Zet Wi-Fi uit’ of ‘Zet Bluetooth aan’. Siri toont je ook meteen hoe de functie nu staat ingesteld. Je kunt de huidige instelling direct aanpassen.

Je kunt ook vragen ‘Staat Bluetooth aan?’ maar het is waarschijnlijk sneller om gewoon in de statusbalk van je iPhone te kijken.

Vliegtuigmodus aanzetten met Siri

Met het commando ‘Zet de vliegtuigmodus aan’ schakel je ook Siri uit, omdat deze functie internet nodig heeft om te kunnen werken. Siri waarschuwt je hier voor.

Als je de vliegtuigmodus alsnog inschakelt, stopt Siri meteen met werken en kun je geen enkel voice-commando meer geven. Je zult handmatig de vliegtuigmodus weer moeten uitschakelen, als je weer opdrachten aan Siri wilt geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerp Siri