Hey Siri staat op de iPhone 6s altijd aan.

Siri (opnieuw) instellen en trainen op je iPhone en iPad, zo werkt het

Herkent Siri je stem niet goed, dan kun je Siri opnieuw trainen om je stem beter te leren herkennen. Deze tip vertelt hoe je Siri kunt trainen.

Omdat Siri belangrijker is dan ooit, moet je een korte introductie doorlopen voordat je er gebruik van kunt maken. Je moet zorgen dat de assistent alleen jouw stem herkent als je ‘Hé Siri!‘ roept. Dat voorkomt dat anderen zomaar commando’s aan jouw iPhone kunnen geven. In deze tip leggen we uit hoe je Siri op een later moment opnieuw kunt instellen en trainen.

Hey Siri staat op de iPhone 6s altijd aan.

Siri trainen voor jouw stem

Apple breidt Siri steeds verder uit met nieuwe functies, zoals ‘Hé Siri’ en meer intelligente antwoorden. Bij nieuwere toestellen hoeft de iPhone niet eens aan de oplader te liggen. Ook op de Apple Watch kun je ‘Hé Siri’ gebruiken.

Leer Siri jouw stem herkennen

Om te voorkomen dat jij straks in een trein zit en je alle iPhones om je heen activeert als je ‘Hé Siri’ zegt, kan de spraakassistent je stem beter leren herkennen. Hierdoor reageert jouw iDevice (als het goed is) alleen als jij Siri roept.

Siri trainen en opnieuw instellen

Wil je Siri opnieuw trainen, dan doe je dit als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Siri en zoeken.
  2. Is Siri al actief, zet de schakelaar bij Luister naar ‘Hé, Siri’ dan even uit en weer aan. Is Siri nog niet actief, dan hoef je alleen de schakelaar aan te zetten.
  3. Je krijgt nu een aantal schermen te zien, die je door de trainingsstappen leiden. Je krijgt op het scherm enkele teksten te zien die je moet voorlezen.

Siri trainen en opnieuw instellen

Siri trainen: let op de uitspraak

Het is belangrijk dat je op je uitspraak let als je jouw iDevice bijvoorbeeld op de Engelse taal hebt staan. Dan moet je duidelijk ‘Hey Siri’ zeggen in plaats van het Nederlandse ‘Hé Siri’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerp siri
Software iOS 10, iOS 11, iOS 9