He Siri instellen op de MacBook Pro.

Zo kun je ‘Hé Siri’ gebruiken op de Mac

Je kunt Hé Siri ook op de Mac gebruiken. Dit kan op twee manieren. In deze tip leggen we Uit hoe Siri activeren met je stem werkt.

Hé Siri in macOS werkt op twee manieren

Siri op de Mac kun je op meerdere manieren activeren, bijvoorbeeld via het Siri-icoon in de menubalk of met een toetscombinatie. Je kunt ook ‘Hé Siri‘ gebruiken, maar hoe dit werkt is afhankelijk van het type Mac dat je hebt. Is jouw Mac voorzien van een tweede generatie T2 co-processor of nieuwer, dan wordt Hé Siri standaard ondersteund. Zo niet, dan zul je gebruik moeten maken van een workaround.

‘Hé Siri’ op nieuwere Macs

Siri is een makkelijke manier om allerlei informatie op je Mac te raadplegen, zonder dat je het toetsenbord hoeft aan te raken. Vraag met Siri op de Mac bijvoorbeeld naar het weer, stel een herinnering in of vraag documenten op waar je vorige week aan gewerkt hebt. Je kunt de resultaten vastzetten in het Berichtencentrum.

Hé Siri is beschikbaar op deze Mac-modellen:

Het werkt dus op alle Mac-modellen met een Apple T2-chip.

Heb je één van deze modellen, dan stel je Hé Siri op de Mac als volgt in:

 1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Siri.

Siri-instellingen op de Mac.

 1. Vink de optie Luister naar “Hé, Siri” aan.

Configureer He Siri op de Mac.

 1. Volg de stappen op het scherm en spreek de opdrachten uit.

He Siri op de Mac inspreken.

 1. Hé Siri is nu ingeschakeld.

Hé Siri Mac

‘Hé Siri’ via spraakcommando op oudere Macs

Op de oudere Macs wordt Hé Siri niet standaard ondersteund. Wil je toch handsfree Siri activeren, dan zul je gebruik moeten maken van een workaround.

Zo stel je het in:

 1. Open Systeemvoorkeuren op je Mac.
 2. Ga naar Toegankelijkheid en klik in de linker kolom op Dicteren.
 3. Zet het vinkje aan bij Schakel beginwoorden voor dicteren in. Is het vakje grijs? Dan moet je rechtsonder eerst de dicteerfunctie inschakelen.
 4. In het tekstvak tik je ‘He’ of een andere uitroep waarmee je de microfoon wilt activeren, bijvoorbeeld ‘Hee’ of ‘OK’.

Hé Siri op de Mac dicteren

 1. Klik op Dicteercommando en vervolgens op het plusteken linksonder om een nieuw commando toe te voegen. Is het plusteken niet aanwezig? Vink dan eerst het vakje aan bij Schakel geavanceerde commando’s in.
 2. Bij de optie Als ik zeg tik je ‘Siri’.
 3. Bij het vakje Doe kies je ‘Open Finder-onderdelen’.
 4. Blader naar de map met Programma’s en klik op Siri.app. Kies daarna Open > Gereed.

Als je nu ‘Hé Siri’ zegt zal Siri op de Mac geactiveerd worden. Je kunt ook een ander commando gebruiken zoals ‘OK Siri’ of ‘Hallo Siri’. Deze dicteerfunctie kan wel iets trager reageren dan wat je op de iPhone gewend bent. Minpunt is dat de functie geen rekening houdt met jouw stem, dus als je op een kantoor met meerdere collega’s zit kun je last van elkaars stembediening hebben.

Nu je ‘Hé Siri’ hebt ingesteld kun je de Siri-iconen verwijderen uit de menubalk en het dock, want die heb je niet meer nodig. Een andere optie is om een toetscombinatie voor ‘Hé Siri’ in te stellen.

Wil je meer weten over Siri op de Mac, dan hebben we daar een aparte tip over:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Mac
Onderwerp Siri