siri nederlands hand

Navigeren met Siri voor auto, fiets en wandelen

Zit je vaak achter het stuur van je auto of op de fiets? iCulture legt uit hoe je met Siri op de iPhone handsfree de turn-by-turn navigatie aan kunt zetten.

Siri Kaarten dichtstbijzijnde bakkerZit je achter het stuur van je auto of zit je op de fiets? Dan kun je natuurlijk niet zomaar je iPhone in je hand nemen en uitgebreid de weg gaan zoeken. Je moet op het verkeer letten! Daarom is het verdraaid handig dat je Siri om de weg kunt vragen, ook al moet je misschien alsnog even langs de kant van de weg gaan staan om de juiste bestemming te vinden. In dit artikel gaan we uitleggen hoe je met Siri van A naar B komt.

Je kunt Siri op verschillende manieren de weg laten wijzen. Ben je bijvoorbeeld in een stad waar je onbekend bent? Vraag dan gewoon ‘Waar is de dichtstbijzijnde (type winkel)?’ Dit kan een bloemenwinkel, supermarkt of tankstation zijn. Siri weet dan meestal wel een adresje te vinden. Je kunt zelfs om de route vragen, zodat meteen de turn-by-turn navigatie van Apple Kaarten wordt gestart.

Navigeren met Siri

Siri Kaarten routebeschrijvingAls je Siri vraagt om een route naar een bepaalde stad of dorp, of naar een specifiek adres, dan start de persoonlijke assistent meteen de turn-by-turn navigatie van Apple Kaarten en krijg je audio-instructies te horen die vertellen hoe je kunt rijden. Alles aan deze functie gaat automatisch. Navigeren met Siri is enorm fijn, omdat je hiermee handsfree een nieuwe route kunt uitrekenen als je achter het stuur zit en bijvoorbeeld vergeten bent om nog even boodschappen te doen.

Siri Kaarten routebeschrijving

Looproutes met Siri

Siri Kaarten routebeschrijvingSiri start standaard de navigatie voor auto’s als je om een route naar een bepaald adres of locatie vraagt. Je kunt ook specifiek om een looproute vragen. Als je Siri de weg vraagt naar een bepaalde winkel (bijvoorbeeld een supermarkt), kan het zijn Siri meerdere resultaten vindt. Je kunt dan op het scherm tikken, of de naam van de supermarkt aan Siri vertellen. Je kunt trouwens ook een looproute vragen naar een bepaald adres als je weet waar je naartoe moet.

Siri Kaarten routebeschrijving

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerp Siri