Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Google Chrome iOS

Google Chrome: tabbladen uitwisselen tussen iPhone, iPad en desktop

Als je de internetbrowser Google Chrome gebruikt op je computer én je iPhone, dan kan je alle tabbladen zien die in beide zijn geopend. Wij leggen uit hoe je dat doet.

Als je de Google Chrome-browser gebruikt om te internetten, dan kun je tabbladen die op de iPhone of iPad zijn geopend, moeiteloos bekijken op een ander apparaat, bijvoorbeeld een Mac of Windows-pc. Zonder dat je bladwijzers hoeft op te slaan of linkjes naar jezelf hoeft te sturen. Je kunt in de browser zien welke tabbladen er op andere apparaten geopend zijn. Dat kan op twee manieren:

Optie 1: Handoff in Google Chrome

De Google Chrome-browser voor iOS ondersteunt Handoff. Dit houdt in dat je tabbladen die je op de iPhone of iPad hebt geopend, ook op de Mac kunt zien. Heb je een lekker recept gevonden op de Mac, dan kun je de deur uitlopen om boodschappen te doen, want dezelfde webpagina is ook te zien in Chrome voor iOS. Hoe Handoff werkt lees je in onze gids: Zo werkt Handoff voor Mac, iPhone en iPad

Bekijk ook

Zo werkt Handoff voor Mac, iPhone en iPad

Alles over Handoff op Mac, iPhone en iPad. In deze gids lees je hoe Handoff werkt en welke oplossingen er zijn als het niet werkt.

Optie 2: Chrome tabbladen synchroniseren

De instellingen van de Chrome-browser zijn onafhankelijk van het apparaat waarop je werkt. Als je inlogt met je Google-account, dan haalt Chrome meteen alle profielinformatie op en synchroniseert bijna alles met apparaten waarop jij op bent ingelogd. Het maakt daarbij niets uit of je dat nu op een iPhone, iPad, Android-toestel, Windows-pc, Linux-pc of Mac doet. Chrome weet standaard welke tabbladen je open hebt staan op ieder apparaat. Dat is soms handig, want zo kun je meteen verder lezen op je iPhone als je wegloopt van je computer. De apparaten hoeven ook niet perse in de buurt te zijn van elkaar.

Google Chrome iOS tabbladen synchroniseren

Chrome-tabbladen openen op ander apparaat

Daarna wil je de Chrome-tabbladen openen op een ander apparaat, zoals je iPhone:

  1. Open de Chrome-browser en zorg dat je bent ingelogd met je Google-account.
  2. Tik daarna op het Chrome-menu (de knop met de drie streepjes).
  3. Tik op Recente tabbladen.
  4. Kies een van de tabbladen die op een ander apparaat is geopend.

Recente tabbladen Google Chrome

Synchroniseren van tabbladen uitschakelen

Misschien vind het je het niet fijn dat deze informatie overal wordt getoond. In dat geval is het handig om te weten dat je deze functie ook kunt uitzetten. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Tik op het Chrome-menu voor iOS en ga naar Instellingen.
  2. Klik vervolgens op Synchroniseren en Google-services.
  3. Druk vervolgens op Synchronisatie beheren en zet de schakelaar Alles synchroniseren uit.
  4. Nu verschijnt een lijst met alle informatie die Google Chrome synct. Schakel de optie Geopende tabbladen uit om de tabbladen op andere apparaten onzichtbaar te maken.

Meer Chrome-tips
Meer Chrome-tips vind je hier:

Wist je dat Safari ook de mogelijkheid biedt om tabbladen te synchroniseren? Dat werkt met iCloud. In onze aparte tip lees je alles over Safari tabbladen synchroniseren.

Bekijk ook

Safari-tabbladen synchroniseren tussen iPhone, iPad en Mac

Wissel je vaak tussen je iPhone, iPad en Mac, dan wil je een geopende webpagina ook op je andere apparaten kunnen bekijken. In Safari kan dat: je bekijkt eenvoudig de openstaande tabbladen op je iPhone en leest vervolgens verder op je Mac. Deze tip vertelt hoe dat werkt.