Chrome-logo

Zo gebruik je de offline leeslijst in Chrome voor iOS

Met de Leeslijst in Chrome voor iOS sla je artikelen op om later te lezen, zelfs als je offline bent. In dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden zijn en hoe de Leeslijst-functie werkt.

Leeslijst in Chrome voor iOSGoogle’s Chrome-browser voor iPhone en iPad bevat een handige functie om artikelen te bewaren. Met de nieuwe Leeslijst sla je artikelen op zodat je ze later nog eens rustig kan teruglezen. Alle artikelen die je opslaat zijn bovendien offline beschikbaar. In dit artikel leggen we uit hoe de leeslijst van Chrome werkt.

Artikelen opslaan in Chrome leeslijst

De nieuwe Leeslijst-functie in Chrome werkt op een vergelijkbare manier als die van Safari. Je kan elk willekeurig artikel toevoegen aan je leeslijst. Dit doe je als volgt:

  1. Open een willekeurig artikel in Chrome voor iOS.
  2. Tik rechts bovenin op het knopje met de drie bolletjes.
  3. Tik daarna op de meest linker knop (rechthoek met pijltje omhoog).
  4. En ten slotte tik je op Later lezen.
  5. Een melding verschijnt dat het artikel is toegevoegd.

Artikelen opslaan in Chrome Leeslijst

Nu heb je een artikel toegevoegd aan de Leeslijst. Hieronder lees je hoe de Leeslijst werkt voor artikelen die je al eerder hebt opgeslagen.

Artikelen uit Chrome Leeslijst lezen

Zodra je een artikel opslaat om later te lezen verschijnt het artikel in je Leeslijst. De zwarte bolletjes voor het menu van Chrome kleuren daarmee blauw om aan te geven dat je een nieuw item in je leeslijst hebt staan. Als je op de menuknop tikt zie je ook een tellertje achter de menu-optie Leeslijst staan. Een blauw tellertje geeft de hoeveelheid ongelezen artikelen aan.

Artikel lezen in Chrome leeslijst

De leeslijst maakt onderscheid tussen ongelezen en gelezen artikelen. Een groen bolletje met vinkje geeft aan dat je het artikel ook zonder internetverbinding (offline) kan lezen. Met de optie Bewerken kun je items in je leeslijst markeren als gelezen of ongelezen of (gelezen) items verwijderen.

Chrome Leeslijst-artikelen lezen op je desktop

Artikelen die je toevoegt aan de Leeslijst in Chrome worden niet gesynchroniseerd met de desktopversie van Chrome. Je kan wel Handoff gebruiken om het artikel van Chrome op je iPhone of iPad door te sturen naar je Mac. Als Handoff werkt, verschijnt er op je Mac naast het Finder-icoon een icoontje van Chrome. Als je daarop klikt, opent het actieve tabblad van de iOS-versie in de desktopversie van Chrome.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorie Apps
Onderwerp chrome