logo Google Chrome

Zo check je of extensies Chrome vertragen

Extensies voegen allerlei functie toe aan Chrome op de Mac, maar soms maken ze de webbrowser trager. iCulture toont hoe je dit kunt controleren.

logo Google ChromeExtensies in Chrome voegen allerlei functies toe aan de browser. Dat heeft veel voordelen, maar sommige extensies kunnen ook voor problemen zorgen waardoor je browser trager wordt dan normaal. Heb je een trage browser zonder dat daar een goede reden voor is? Dan loont het de moeite om te controleren of dit aan je extensies ligt. In deze tip laten we zien hoe je dat controleert in Chrome voor de Mac.

Chrome-extensies controleren

  1. Open Google Chrome op je Mac en druk op de drie stipjes, rechtsboven in het browser-venster.
  2. Ga nu in het snelmenu dat openklapt naar Meer Hulpprogramma’s > Taakbeheer.
  3. Nu opent een nieuw venster en hier kun je zien hoeveel geheugen de verschillende taken van Chrome kosten. Extensies zijn duidelijk herkennen aan het woord Extensie dat ervoor staat.
  4. Druk op de extensie en druk op de knop Proces beëindigen om een extensie te stoppen die geheugen slurpt. Als de extensie vaker voor problemen zorgt, dan kun je overwegen om de extensie te verwijderen.

Chrome-extensies controleren met taakbeheer.

Extensies controleren in Safari lukt niet
Helaas is de optie om extensies te controleren niet aanwezig in Safari (ook al bevat die wel de optie om extensies in de browser te installeren). In plaats daarvan moet je in Safari extensies handmatig uitschakelen in het voorkeuren-menu en hopen dat dit een positief effect heeft. Google Chrome heeft echter een handige taakbeheer-scherm waarin je kunt opzoeken hoeveel geheugen een extensie verbruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2017
Onderwerp
Categorie
Mac