Foto roteren op de iPhone.

Foto’s roteren op iPhone en iPad: zo doe je dat

Heb je een foto gemaakt die per ongeluk gekanteld is? Met de standaard Foto's-app kun je een foto eenvoudig kantelen, zodat deze goed op je scherm staat. Wij leggen je uit hoe je dit doet.

Foto roteren op de iPhone.
De bewegingssensor van de iPhone zorgt ervoor dat een gemaakte foto juist wordt gekanteld. Toch kan het gebeuren dat de oriëntatie van een foto niet klopt of dat je een foto van iemand toegestuurd krijgt die niet goed is geroteerd. Het kan dan lastig zijn om deze te bekijken: draai je de iPhone een kwartslag, dan draait de foto mee. Gelukkig is het in de Foto’s-app vrij makkelijk om de verkeerd gekantelde foto recht te zetten, zodat je hem alsnog goed kan bekijken.

Foto roteren op iPhone en iPad

Om een foto te draaien zodat deze goed weergegeven wordt, hoef je geen aparte apps te downloaden of speciale tools te gebruiken. Je kunt een foto eenvoudig draaien via de standaard Foto’s-app op de iPhone en iPad. Dit werkt als volgt:

  1. Open de Foto’s-app en ga naar de desbetreffende foto.
  2. Tik onderaan op de derde knop van links, tussen het hartje en de prullenbak.
  3. Kies daarna voor de roteerknop naast Annuleer.
  4. Met de knop links (vierkantje met het pijltje) kun je de foto in stappen van 90 graden draaien. Tik er net zo vaak op totdat de foto goed staat.
  5. Kies voor Gereed om de wijzigingen op te slaan.

Foto roteren op de iPhone.

In het bewerkingsscherm kun je ook nog een paar andere simpele aanpassingen doen bij een foto. Met de tweede knop van links voeg je een filter toe, terwijl je met de derde knop de belichting en kleur aan kan passen. Je kunt ook de foto bijknippen door het venster te vergroten of te verkleinen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2017
Categorie Foto
Onderwerpen fotografie, roteren