desktopsite

Desktopversie van websites opvragen op iPhone en iPad

De desktopversie van een website kun je op de iPhone en iPad opvragen via Chrome en Safari. In deze tip lees je hoe dat werkt.

Sommige websites laten een mobiele weergave zien als je ze op de iPhone bezoekt. Wil je liever de desktop-weergave van een website zien? Dan kun je hiervoor een aparte functie in de browser gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe je dat aanpakt in de standaard-app Safari en Chrome van Google.

destopversie van websites bekijken in Chrome

desktopsite chromeIn Google Chrome kun je al jaren de desktopsite opvragen in de browser. Chrome heeft hiervoor een aparte optie die je alleen maar hoeft te selecteren. Voer simpelweg de volgende stappen uit:

  1. Open de gewenste website in Google Chrome voor iOS.
  2. Tik op het menu-icoon (het stoplicht) en kies ‘Desktopsite opvragen’.
  3. Je ziet nu de desktopversie van de website.


Desktopversie van websites bekijken in Safari

desktopsite safariOok Safari heeft de mogelijkheid om de desktopversie van een website te bekijken. Die optie zit echter vrij goed verstopt. Voer de volgende stappen uit om in Safari te wisselen naar de desktopsite:

  1. Open de gewenste website in Safari
  2. Tik op de URL van de website, zodat de lijst met favoriete websites verschijnen. Veeg in die lijst met je vinger naar beneden. Nu verschijnen er twee nieuwe opties, waaronder ook ‘Vraag om desktopsite’. Tik op deze optie.
  3. Je ziet nu de desktopversie van de website.

Let er wel op dat als je de desktopversie van een website bekijkt, sommige dingen niet werken (zoals Flash). Ook kan het iets langer duren om de pagina te laden omdat die meer data met zich mee draagt. Op de iPad zul je meestal de normale desktopversie van een website voorgeschoteld krijgen. Maar mocht je de mobiele versie te zien krijgen, dan weet je nu hoe je dat kan wijzigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorieën Apps, Internet
Onderwerpen browser, desktop, webbrowser