logo Google Chrome

Zo stop je het automatisch opstarten van Google Chrome

Programma's zoals Google Chrome starten automatisch zodra je de Mac hebt ingeschakeld. iCulture legt uit hoe je deze functie snel kunt uitschakelen.

logo Google ChromeHeb je Google Chrome als extra browser op je Mac geïnstalleerd staan, maar wordt deze telkens automatisch geopend zodra je je Mac aanzet? Deze optie kun je gelukkig uitschakelen, zodat Google Chrome niet opgestart wordt zonder dat je dat zelf wil. In deze tip lees je hoe je dat doet.

Automatisch starten Google Chrome uitschakelen

Er zijn een hoop programma’s voor de Mac waarvan het erg handig is dat ze tijdens het opstarten van de Mac geactiveerd worden. Google Chrome is daar een mooi voorbeeld van: door de browser al tijdens het opstarten gebruiksklaar te maken, kun je er meteen mee aan de slag. Daarom stelt Chrome deze optie ook automatisch in. Probleem is echter dat dit niet voor iedereeen even fijn is; browsers zijn voor oude Macs een zware last en het kan je computer trager maken. Bovendien wil je misschien weer terugswitchen naar Safari en dan is het helemaal niet handig dat Chrome automatisch opstart.

Om dit uit te schakelen, volg je onderstaande stappen:

  1. Start eventueel Google Chrome op, zodat je het programma kunt zien in het Dock.
  2. Ctrl-klik op het Google Chrome-icoontje in het Dock.
  3. Ga naar Opties en haal het vinkje bij Open na inloggen weg door er op te klikken. Als je nogmaals Ctrl-klikt op het Google Chrome icoontje in het dock en opnieuw kijkt naar de optie, zie je dat het vinkje is verdwenen.

Automatisch inloggen Google Chrome uitschakelen.

Als je wilt dat Google Chrome weer automatisch opstart, zet je simpelweg weer een vinkje achter de optie Open bij inloggen in het Dock. Overigens kun je alle programma’s die in het Dock staan op deze manier automatisch laten opstarten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Mac
Onderwerp chrome