Archief voor 'mac'

Deze Macs zijn het meest populair

En de meestgebruikte is…?

· Een nieuw onderzoek van CIRP laat zien welke Mac-modellen het meest populair zijn. Wordt de Mac mini eigenlijk veel gebruikt? En hoe zit het met de verhouding tussen MacBook Air en MacBook Pro?

Mac & macOS · 7 reacties
MacBook via Depositphotos

Laat je notities zweven in Apple's Notitie-app op de Mac

Soms is het fijner om twee notities naast elkaar te hebben, of om een notitie altijd te kunnen bekijken terwijl je iets anders doet. In Apple's Notitie-app op de Mac gaat dit heel makkelijk door je notities zwevend te maken. Je kunt het ook zo instellen dat je huidige notitie altijd het bovenste scherm is.

Apps
Foto's op Mac

Zo maak je een extra backup van je Mac-fotobibliotheek

Maak eenvoudig een extra backup van je Apple fotobibliotheek op de Mac of een externe schijf, zodat je dierbare foto's en video's niet verloren gaan. We leggen uit wat je kunt doen als je een lokale fotobibliotheek hebt of iCloud gebruikt.

Foto, Mac
Iemand typt op iMac

Deze Mac-apps herinneren je aan rustpauzes

Minder lichamelijke klachten

Lange tijd zittend werken achter je Mac is ongezond. Daarom helpen deze Mac-apps om regelmatig pauze te nemen. De Mac-apps geven een melding als het tijd is voor een rustpauze en zorgen ook dat je geconcentreerd kunt werken.

Apps
Systeeminstellingen op de Mac

Zo werkt Systeeminstellingen in macOS Ventura

Systeeminstellingen is dé plek op je Mac waar je bijna alle voorkeuren en instellingen van je Mac kunt regelen. Met de komst van macOS Ventura is de app compleet vernieuwd. In deze gids leggen we uit hoe de app in zijn werk gaat.

Apps
Monterey review: vrouw met MacBook

Zo gebruik je de doelschijfmodus op de Mac

Heb je twee verschillende Macs en wil je snel data van de ene computer overzetten naar de andere? Dan kun je de doelschijfmodus gebruiken, zodat je Mac in feite een soort harde schijf wordt. Je kunt het ook gebruiken als het beeldscherm van een MacBook kapot is.

Mac