Archief voor 'mac'

AirPlay Mirroring (synchrone weergave) van Mac naar Apple TV

AirPlay Mirroring van Mac naar televisie: zo werkt het

Op de Mac kun je AirPlay Mirroring gebruiken, ook wel Synchrone Weergave genoemd. Dankzij deze functie kun je je Mac-scherm draadloos op de Apple TV of een AirPlay-televisie tonen. Zo gebruik je je televisie als extra scherm voor de Mac. Wij laten je zien hoe dat werkt.

Tips voor thuiswerken: MacBook, iPhone en meer op bureau.

Zo gebruik je de Niet storen-focus op de Mac (ook supersnel)

Met de functie 'Niet storen' op de Mac voorkom je (tijdelijk) dat je meldingen ontvangt. Je activeert de Niet storen-focus op de gebruikelijke manier of supersnel met één muisklik. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

iMac thuis

Drie manieren om een vertrouwde Mac te vergeten

Wanneer je je iPhone of iPad aansluit op een Mac krijg je de melding of je deze computer wilt vertrouwen. Bij een openbare computer kun je beter geen toestemming geven. Heb je toch per ongeluk ingestemd? Je kunt een vertrouwde Mac vergeten, maar dat kost je wel wat extra moeite.

iMac M3 2023 in studentenkamer

Deze Mac-apps herinneren je aan rustpauzes

Lange tijd zittend werken achter je computer is ongezond. Daarom helpen deze Mac-apps om regelmatig pauze te nemen. De Mac-apps geven een melding als het tijd is voor een rustpauze en zorgen ook dat je geconcentreerd kunt werken.

MacBook op bureau

Zo kun je Mac-software installeren buiten de Mac App Store om

macOS staat standaard zo ingesteld, dat je alleen programma's uit de Mac App Store kunt installeren. Heb je software rechtstreeks gedownload van de website van een ontwikkelaar, dan zul je een extra stap moeten nemen om dit te kunnen gebruiken. In deze tip leggen we uit hoe je apps van derden kunt installeren buiten de Mac App Store om.

Vrouw met MacBook

Zo houd je de Mac-menubalk overzichtelijk

De menubalk op de Mac kan door een overschot aan programma's erg rommelig worden. Met deze tips zorg je ervoor dat je de Mac-menubalk efficiënter gebruikt.