Apple TV 4 remote met Lightning-aansluiting

Zo update je de Siri Remote van de Apple TV

Ook de Siri Remote van de Apple TV zelf kan bijgewerkt worden naar de nieuwste firmwareversie. In deze tip leggen we je uit hoe je dat kunt doen.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Behalve het updaten van apps en de Apple TV zelf, kun je ook de Siri Remote voorzien van nieuwe firmwareversies. Maar hoe doe je dat dan, zo’n afstandsbediening updaten? In deze tip leggen we uit hoe je dat precies kunt doen.


Siri Remote Apple TV updaten

De Siri Remote is de afstandsbediening die bij de Apple TV vierde generatie of nieuwer wordt geleverd. In het menu van de Apple TV vind je niet zomaar een instelling om de Siri Remote te updaten. Deze optie zit goed verstopt door enkele knoppen in te drukken. Je kunt je Siri Remote updaten via de volgende methode:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple TV.
  2. Selecteer Afstandsbedieningen en apparaten.
  3. Selecteer nu Afstandbediening, maar klik deze niet aan.
  4. Druk vervolgens vier keer achter elkaar op de afspeelknop linksonder op de Siri Remote.
  5. Je keert nu een pagina terug.

Apple TV afstandsbediening en apparaten.

Als er een update beschikbaar is, wordt deze in de achtergrond gedownload. De eventuele update wordt vervolgens geïnstalleerd als de Apple TV en afstandsbediening niet in gebruik zijn.

Apple TV Siri Remote firmware.

Je kunt de huidige firmwareversie van de Siri Remote controleren door Afstandbediening te selecteren uit derde stap uit het stappenplan hierboven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorieën Apple TV, Basisfuncties
Onderwerpen apple tv, apple tv remote

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV