Siri Remote in hand 2

Dit moet je doen als er nieuwe firmware voor de Siri Remote is

Spoiler alert: helemaal niets

Apple brengt ook voor de Siri Remote van de Apple TV regelmatig updates uit. Deze nieuwe firmware kan bugs oplossen of nieuwe functies bevatten. Hoe het precies zit lees je hier.

Behalve het updaten van de Apple TV kun je ook bij de Siri Remote te maken krijgen met nieuwe firmwareversies. Maar hoe doe je dat dan, zo’n afstandsbediening updaten? En wat is de nieuwste firmware?

Dit is de nieuwste Siri Remote firmware

Apple brengt op onregelmatige basis updates uit voor de Siri Remote. Dit is de nieuwste versie:

  • Versienummer 9M6772: verschenen 17 augustus 2021
  • Versienummer 9M6336: verschenen bij release in mei 2021

Siri Remote updaten

Terwijl je vroeger de Siri Remote kon updaten via de Instellingen-app op de Apple TV, is dat inmiddels niet meer zo. Deze optie is weggehaald. Het was eigenlijk ook nogal omslachtig: eerst moest je bladeren naar Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten en vervolgens moest je Afstandbediening selecteren zonder aan te klikken. Als je daarna vier keer op de afspeelknop linksonder op de Siri Remote drukte ging het updaten van start.

Apple is hiermee gestopt en biedt nu een andere procedure aan. Die bestaat uit slechts één stap: geduldig wachten. Net als bij de AirPods en AirTag hoef je niets handmatig te doen. Na verloop van tijd zal de nieuwe firmware vanzelf geïnstalleerd worden. Het downloaden vindt ook op de achtergrond plaats. De update wordt geïnstalleerd als de Apple TV en afstandsbediening niet in gebruik zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV