Mensen met grote iPhones

Zo kun je een foto delen via een link in iOS 12 [video]

Vanaf iOS 12 vind je een handige functie in de Foto's-app waarmee je een foto kan delen via een linkje naar iCloud. Je kan de foto daardoor publiek delen, zonder dat je deze ergens moet uploaden. In deze tip lees je hoe je een foto via iCloud-link deelt.

Als je een foto met iemand wil delen, kan dat op meerdere manieren. De meest logische manier is het versturen van een foto via WhatsApp of iMessage, maar er zijn nog meer mogelijkheden. In iOS 12 komt daar een extra mogelijkheid bij, want je kan eenvoudig via een link een foto delen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een foto met iemand wil delen waarvan je het telefoonnummer niet hebt.

Foto’s delen via een iCloud-link

Om een foto te delen met een link, volg je deze stappen:

  1. Zorg er allereerst voor dat iCloud-fotobibliotheek ingeschakeld is. Dit is een vereiste om een foto via een link te kunnen delen. Ga hiervoor naar Instellingen > je naam > iCloud > Foto’s en zet de schakelaar bij iCloud-fotobibliotheek aan.
  2. Open de Foto’s-app en kies de foto die je wil delen. Je kan ook via de Selecteer-knop rechtsboven meerdere foto’s tegelijk aanvinken.
  3. Tik dan op de deelknop en selecteer Kopieer koppeling.
  4. De link is nu in je klembord gekopieerd. Vergeet deze niet te versturen aan degene met wie je de foto wil delen.

Foto delen via een link met iCloud.

De link gaat naar een iCloud-website waar je de foto kan bekijken en kan downloaden. De link is meestal voorzien van een datum waarop de foto genomen is, inclusief eventuele locatie. Omdat de foto’s op een website staan, kun je deze altijd en overal bekijken zolang je de link en een internetverbinding hebt. Elke keer als je bovenstaande stappen herhaalt, wordt er een nieuwe link aangemaakt. De foto’s zijn dertig dagen lang via de link te bekijken en te downloaden.

Deze manier is een extra handig als je een compleet album met meerdere mensen wil delen, omdat je zo de foto’s maar één keer hoeft te uploaden. Het delen van de link naar alle contacten is dan voldoende.

Gedeelde foto via link bekijken.

Delen van foto met iCloud-link stoppen

Wil je het delen van de foto vroegtijdig stoppen? Dat kan! De foto is dan niet meer te achterhalen via de gedeelde link. Dit werkt als volgt:

  1. Open na het delen de Foto’s-app.
  2. Tik op Voor jou in de knoppenbalk.
  3. Bovenaan staat een kopje Recent gedeeld. Tik hierop.
  4. Om het delen te stoppen, tik je rechtsboven op de drie puntjes en kies je voor Stop delen. Je kan hier ook de link nogmaals kopiëren.
Meer over iOS 12
De iOS 12 download is sinds maandag 17 september 2018 beschikbaar voor iedereen. Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 12, bekijk dan ons artikel en video met alle nieuwe functies in iOS 12. Wil je weten hoe je iOS 12 kunt installeren, lees dan onze gids. Of bekijk onze iOS 12 review voor meer achtergrondinformatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen foto's, ios 12
Devices iPad, iPhone
Software iOS 12