Zo kun je een foto delen via een link in iOS 12

Vanaf iOS 12 vind je een handige functie in de Foto's-app waarmee je een foto kan delen via een linkje naar iCloud. Je kan de foto daardoor publiek delen, zonder dat je deze ergens moet uploaden. In deze tip lees je hoe je een foto via iCloud-link deelt.

Foto’s delen via een iCloud-link

Als je een foto met iemand wil delen, kan dat op meerdere manieren. De meest logische manier is het versturen van een foto via WhatsApp of iMessage, maar er zijn nog meer mogelijkheden. In iOS 12 komt daar een extra mogelijkheid bij, want je kan eenvoudig via een link een foto delen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een foto met iemand wil delen waarvan je het telefoonnummer niet hebt.

Om een foto te delen met een link, volg je deze stappen:

  1. Zorg er allereerst voor dat iCloud-fotobibliotheek ingeschakeld is. Dit is een vereiste om een foto via een link te kunnen delen. Ga hiervoor naar Instellingen > je naam > iCloud > Foto’s en zet de schakelaar bij iCloud-fotobibliotheek aan.
  2. Open de Foto’s-app en kies de foto die je wil delen. Je kan ook via de Selecteer-knop rechtsboven meerdere foto’s tegelijk aanvinken.
  3. Tik dan op de deelknop en selecteer Kopieer koppeling.
  4. De link is nu in je klembord gekopieerd. Vergeet deze niet te versturen aan degene met wie je de foto wil delen.

Foto delen via een link met iCloud.

De link gaat naar een iCloud-website waar je de foto kan bekijken en kan downloaden. De link is meestal voorzien van een datum waarop de foto genomen is, inclusief eventuele locatie. Omdat de foto’s op een website staan, kun je deze altijd en overal bekijken zolang je de link en een internetverbinding hebt. Elke keer als je bovenstaande stappen herhaalt, wordt er een nieuwe link aangemaakt. De foto’s zijn dertig dagen lang via de link te bekijken en te downloaden.

Gedeelde foto via link bekijken.

Je hebt als verzender niet in de hand hoelang de foto zichtbaar blijft. Je kan de link dan ook niet onbruikbaar maken, dus denk hieraan als je deze functie gebruikt. Omdat iOS 12 nog in beta is, kan de werking van de functie nog aangepast worden. Deze functie is beschikbaar vanaf de derde ontwikkelaarsbeta en volgt waarschijnlijk in de tweede publieke beta.

Beschikbaarheid
Deze functies komen in het najaar van 2018 beschikbaar in iOS 12. Een exacte iOS 12 datum is nog niet bekend. Ontwikkelaars en publieke testers kunnen nu alvast de iOS 12 beta downloaden. Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 12, bekijk dan onze lijst met kleine en minder bekende iOS 12 functies die pas na de keynote bekend werden of in de beta’s zijn ontdekt. Of bekijk onze iOS 12 review.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen foto's, ios 12
Devices iPad, iPhone
Software iOS 12

iOS 12

iOS 12 is de toekomstige software-update voor de iPhone en iPad, die in 2018 wordt verwacht. In dit overzicht lees je alles over de nieuwe functies van deze grote update, die in september 2018 wordt verwacht.

iOS 12