Telefoon bellen via de speaker.

Telefoongesprek beantwoorden met automatisch bericht

Bij een binnenkomend telefoongesprek kun je antwoorden met een korte tekst. Deze tip legt uit hoe je zo'n bericht terugstuurt en de teksten bewerkt.

Telefoon bellen via de speaker.
Als je wordt opgebeld kun je het gesprek natuurlijk afwijzen als je even geen tijd hebt om op te nemen. Maar soms wil je de beller even laten weten dat je op dit moment geen tijd hebt. Je kunt de beller meteen vanaf het belscherm een bericht met een standaardtekst sturen. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Telefoongesprek beantwoorden met bericht

Als je wordt opgebeld door een 06-nummer of via FaceTime, verschijnt er op het belscherm de extra optie Bericht. Als je daarop tikt kun je een van de standaardberichten naar de beller versturen, zoals in het screenshot is weergegeven. De standaardberichten zijn: ‘Het komt nu niet goed uit’, ‘Ik ben onderweg’ en ‘Kan ik je later bellen?’. Het is ook mogelijk om een aangepast bericht te sturen door te tikken op de optie Aangepast….

Telefoongesprek reageren met bericht.

Verder is het mogelijk om de standaardberichten aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld een standaardbericht maken voor als je in vergadering zit. Dit doe je als volgt:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Telefoon > Reageer met tekstbericht.
  2. Je ziet de drie standaardopties; je kunt ze handmatig aanpassen zoals in het screenshot hieronder is weergegeven.

Aangepast bericht voor telefoongesprek.

Het bericht dat je verstuurt, wordt altijd verzonden via iMessage of sms. Je kunt op deze manier dus niet direct reageren via een WhatsApp-bericht. Het aanpassen van de standaardberichten geldt zowel voor berichten als antwoord op een telefoongesprek als op een FaceTime-gesprek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerp telefoon