Een hartje geven aan een nummer in Apple Music.

Zo zie je alle muzieknummers met hartje in Apple Music

Wil je graag een lijst zien van alle Apple Music-nummers die je een hartje gegeven hebt? Dat kan, via het aanmaken van een slimme afspeellijst. In deze tip leggen we uit hoe je dat kunt doen.

Via Apple Music kun je onbeperkt naar muzieknummers luisteren. In het Voor Jou-tabblad presenteert Apple een muziekaanbod dat specifiek voor jouw smaak aangepast is. Deze selectie wordt onder andere gebaseerd op de uitgedeelde hartjes. Maar waar vind je een complete lijst van liedjes waar je hartjes aan gegeven hebt? In deze tip leggen we uit hoe je dat kunt zien.

Een hartje geven aan een nummer in Apple Music.

Lijst met hartjes niet standaard in te zien

Het is standaard niet mogelijk om een lijst tevoorschijn te halen van nummers waar je een hartje aan gegeven hebt. De functie dient dan ook voornamelijk om te laten blijken dat je een nummer goed vindt, en niet om hem als favoriet te markeren. Toch is er via een omweg een manier om al deze nummers zichtbaar te maken. Door een slimme afspeellijst te maken, verschijnen alle liedjes die je een hartje gegeven hebt bij elkaar, zodat je ze achter elkaar kunt beluisteren. Een voorwaarde is wel dat de nummers toegevoegd moeten zijn in Mijn muziek.

Slimme afspeellijsten kun je zelf maken via iTunes, waarna ze gesynchroniseerd worden met al je andere apparaten. In slimme afspeellijsten stel je een aantal criteria in, waardoor nummers automatisch aan zo’n afspeellijst toegevoegd worden.

Zo zie je welke muzieknummers een hartje hebben

Om een slimme afspeellijst te maken waarin nummers staan die je een hartje gegeven hebt, doe je het volgende:

  1. Open iTunes, klik linksboven op Muziek en kies bovenin in het midden voor Afspeellijsten.
  2. Helemaal linksonder vind je een plusje. Klik hierop en selecteer Nieuwe slimme afspeellijst.
  3. Er wordt een nieuw venster geopend waar je de criteria voor de afspeellijst kunt opgeven. Klik op Artiest en selecteer hier Hartje.

Slimme afspeellijst met nummers die voorzien zijn van een hartje in Apple Music.

  1. Stel de tweede criteria in op is waar. Stel eventueel een limiet in van het aantal nummers. Klik daarna op OK.
  2. De slimme afspeellijst is nu aangemaakt en vind je tussen je andere afspeellijsten. Je kunt deze lijst zelf een naam geven en zelfs een afbeelding toekennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2017
Categorieën iTunes, Muziek
Onderwerpen afspeellijst, apple music