apple-music-connect-logo

Apple Music Connect verbergen in Muziek-app en iTunes

Gebruik je Apple Music Connect niet of nauwelijks? Volg dan de stappen in deze tip op Connect te verbergen in de Muziek-app en iTunes.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Sinds december 2018 is Apple gestopt met Connect. Het is dan ook niet meer beschikbaar in de Apple Music-app of iTunes.

Apple Music Connect, het sociale onderdeel van Apple’s muziekdienst, heeft in iOS 9 standaard een prominente plaats in de onderste balk van de Muziek-app en iTunes. In iOS 10 is Apple Music Connect verplaatst naar de artiestenpagina’s. Als je er echter niets voor voelt om artiesten te volgen, dan kun je op een simpele manier dit onderdeel verbergen. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Apple Music Connect verbergen

Apple Music Connect is een onderdeel van Apple Music waar artiesten posts kunnen plaatsen, zoals statusberichten. Hierin vertellen ze bijvoorbeeld meer over een nieuw album of plaatsen ze beelden van achter de schermen. In iOS 9 was Connect een apart onderdeel in de menubalk, maar in iOS 10 is dit verweven in Apple Music zelf, bijvoorbeeld op de artiestenpagina’s. Als je deze posts liever niet wil zien of wil verbergen uit de menubalk in iOS 9, dan kan dat. In het geval van iOS 9 wordt dit vervangen door een knop voor afspeellijsten.

Apple Music Connect verwijderen in de Muziek-app

  1. Open Instellingen en scroll naar Beperkingen
  2. Vul een vier cijferige beperkingcode in om Beperkingen in te schakelen
  3. Als je nog nooit beperkingen hebt ingesteld, staan alle schakelaars op groen. Scroll naar beneden om Apple Music Connect te vinden.
  4. Zet de schakelaar achter Apple Music Connect op grijs om de optie te verwijderen uit de Muziek-app.

iOS Beperkingen voor Apple Music Connect.

Na het volgen van de bovenste stappen, zullen er geen Apple Music Connect-posts meer te bekijken zijn in de Muziek-app. Zit je nog op iOS 9, dan maakt de Connect-knop plaats voor een aparte knop voor afspeellijsten.

Apple Music verbergen in iTunes

Op een soortgelijke manier kun je Connect ook verbergen in iTunes. Dit doe je door iTunes te openen en via Voorkeuren > Beperkingen Connect te verbergen. In dit scherm vink je Connect aan bij het kopje Schakel uit. Als je dit aangevinkt hebt, worden ook alle Connect-posts in iTunes niet meer getoond op bijvoorbeeld artiestenpagina’s.

iTunes Beperkingen met Apple Music Connect.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!