Apple Music met Muziek-app in iOS 16

Apple Music opzeggen: zo kun je je abonnement stoppen

Wil je Apple Music opzeggen omdat het te duur is geworden, of omdat je na de gratis proefperiode klaar bent met luisteren? Volg dan deze stappen om het automatisch verlengen van je abonnement uit te schakelen. Dat kan op meerdere manieren.

Apple Music opzeggen

Er kunnen meerdere redenen zijn om Apple Music op te zeggen. Misschien wil je liever overstappen naar de completere bundel Apple One. Of misschien wil je overstappen naar een andere muziekdienst. Apple Music opzeggen is zo gebeurd, door onderstaande stappen te nemen. Hou er wel rekening mee dat Apple Music geen gratis bundels heeft, dus je raakt na het opzeggen alle toegang tot de muzieknummers kwijt. Dat is anders bij Spotify, waar je gratis kunt luisteren met reclames tussendoor. De enige manier om Apple Music gratis te luisteren is door een proefperiode aan te vragen of door mee te luisteren met een betaald gezinsaccount.

Apple Music opzeggen via de Instellingen

Wil je jouw abonnement op Apple Music opzeggen, dan is dit gemakkelijk te regelen. Je moet even weten waar het zit, want het zit een beetje verstopt.

Zo zeg je jouw Apple Music-abonnement op:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op jouw Apple ID bovenin het scherm.
  3. Ga naar Abonnementen.
  4. Tik op Apple Music en vervolgens op Annuleer abonnement.

Je kunt nu blijven luisteren tot de aangegeven datum. Daarna vervalt het abonnement vanzelf. Je hoeft verder niets meer te doen.

Songteksten van liedjes tonen in Apple Music

Apple Music opzeggen via de App Store

Je kunt je abonnement ook opzeggen via de App Store. Dit werkt als volgt:

  1. Open de App Store-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op jouw accountfoto.
  3. Kies Abonnementen.
  4. Je ziet nu welke lopende abonnementen je hebt.
  5. Kies Apple Music-abonnement en vervolgens Annuleer abonnement.

Je hoeft dus niet te wachten tot je proefperiode of je nog lopende Apple Music-abonneeperiode is afgelopen. Ook tijdens een lopend abonnement kun je alvast opzeggen, zonder dat je de toegang tot de muziekdienst verliest.

Nog steeds geen escape-route kunnen vinden? Je kunt ook opzeggen via Apple’s Muziek-app. Dit werkt op dezelfde manier: open de app, ga naar je account en geef aan dat je je abonnement wilt beëindigen.

Apple Music opzeggen als je Apple One hebt

Heb je Apple One en maak je lang niet gebruik van alle diensten? Dan kun je ook weer terug naar losse abonnementen. Je kunt Apple One opzeggen en ervoor kiezen om voortaan alleen nog abonnee te zijn van Apple Music. Of misschien wil je juist van Apple Music af en heb je alleen nog iCloud+ nodig.

In al deze gevallen kun je via de Instellingen-app aangeven dat je je Apple One-abonnement wilt beëindigen. Dit gaat in op de eerstvolgende einddatum. Daarna zul je weer handmatig een abonnement op Apple Music (of een andere losse dienst) moeten nemen.

Apple Music proefperiode verlengen

Wil je na de proefperiode blijven luisteren naar Apple Music, dan hoef je niets te doen. Het proefabonnement zal automatisch worden omgezet naar een betaald abonnement. Wel moet je zorgen dat je een geldige betaalmethode aan je Apple ID hebt gekoppeld of dat er voldoende App Store-tegoed op je account staat.

Apple Music via Vodafone opzeggen

Heb je 6 maanden Apple Music via Vodafone, of een andere aanbieder gekregen, dan gaat het opzeggen op een iets andere manier. Het abonnement en de facturering loopt dan via Vodafone en je moet het dan ook via die site opzeggen.

De webpagina om te stoppen vind je hier. Met dank aan tipgever Jeroen, die ons hierop attendeerde.

Meer weten over Apple Music?
Bekijk dan onze Apple Music FAQ waarin we meer dan vijftig vragen beantwoorden. Of lees ons Apple Music uitleg, met algemene informatie over deze muziekdienst.

Bekijk ook

Apple Music: alles over Apple's eigen streamingdienst voor muziek

Apple Music is de streaming muziekdienst van Apple. De muziekcollectie van Apple Music bestaat uit miljoenen nummers waar je onbeperkt naar kan luisteren. Lees alles over de prijs, het muziekaanbod en de plus- en minpunten van Apple Music in dit overzicht.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music