iPod touch met Apple Music.

Zo check je in Apple Music de populariteit van nummers

In Apple Music kun je zien welke nummers het populairst zijn op een album. Zo ontdek je snel de belangrijkste nummers van een artiest. We leggen uit hoe je dit kunt terugvinden in de Muziek-app op iPhone en iPad en in iTunes.

Iedereen heeft zijn eigen favoriete artiesten, maar er zijn nu eenmaal nummers die bekender zijn dan andere. In Apple Music kun je gemakkelijk zien welke tracks van een band het beter doet dan een andere, zonder dat je daar de Muziek-app op je iPhone voor hoeft te verlaten.

Populariteit van nummers in Apple Music

In de Muziek-app op de iPhone en iPad kun je heel eenvoudig zien welke nummers het meest populair zijn. Het werkt echter iets anders dan in de iTunes Store op de desktop. Terwijl je daar aan de hand van streepjes kunt zien in welke mate een liedje populair is, worden populaire liedjes in Apple Music alleen met een sterretje weergegeven. Je kunt in Apple Music dus niet zien hoe populair een liedje is, maar alleen dat een liedje populair is. Alle populaire nummers van een bepaald album zijn gemarkeerd met een sterretje. Daardoor kun je meteen de tophits beluisteren.

Populaire nummers in Apple Music.

Vergelijkbaar met Spotify en de iTunes Store
In Spotify op de desktop is ook te zien hoe populair een nummer is, maar daar is gekozen voor streepjes. Hoe meer streepjes er gevuld zijn, hoe populairder een nummer is. In Apple Music is dat niet zichtbaar; daar heb je alleen een sterretje.

Nu je kunt zien welke nummers het populairst zijn, is het wat gemakkelijker om een artiest te ontdekken waar je nog niet zo bekend mee bent. Door simpelweg de nummers te beluisteren met de hoogste populariteitsscore, krijg je immers een goed beeld van wat de band/artiest te bieden heeft.

Door deze nummers vervolgens een hartje te geven kun je ze gemakkelijk onderbrengen in een Apple Music-afspeellijst. Hoe dat precies werkt, lees je in onderstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Muziek
Onderwerp apple music