Apple Watch muziek luisteren

Muziek luisteren op de Apple Watch: zo werkt het

Wil je muziek luisteren op de Apple Watch? Via draadloze oordopjes luister je naar de muziek, zonder dat je de iPhone nodig hebt. In deze tip alles over muziek op de Apple Watch zetten en afspelen en het streamen van muziek naar je Apple Watch.

Muziek luisteren op de Apple Watch

Als je een set draadloze oordopjes hebt liggen, dan kun je je Apple Watch eenvoudig gebruiken als muziekspeler. Je kunt muziek synchroniseren met de Apple Watch om er vervolgens draadloos naar te luisteren. Deze tip legt uit hoe je de muzieknummers synchroniseert met je Apple Watch en er vervolgens naar luistert.

Muziek luisteren via je Apple Watch

Het meenemen van wat muziek of een audioboek is prettig als je je Apple Watch gebruikt om te sporten. Je hebt dan tijdens het hardlopen, wandelen of fietsen ook nog iets om naar te luisteren. Je kunt afspeellijsten, albums en meer synchroniseren met je Apple Watch, zodat je je favoriete muziek altijd bij je hebt. Je iPhone hoeft daarvoor niet in de buurt te zijn. Het enige wat je hoeft te doen is het koppelen met Bluetooth oordopjes de muziek over te plaatsen.

Apple Watch met AirPods: muziek luisteren

Bluetooth-koptelefoon koppelen met Apple Watch

Wil je een draadloze koptelefoon gebruiken in combinatie met de Apple Watch, dan maakt het verschil of je oortjes met W1-chip hebt (zoals de PowerBeats3 of de AirPods). Deze zijn automatisch gekoppeld met je Apple Watch als je ze al eerder had gekoppeld met een iPhone waarop je dezelfde Apple ID gebruikt. In dat geval hoef je niets te doen.

Heb je draadloze oordopjes of een koptelefoon van een ander merk, dan zul je ze handmatig via Bluetooth moeten koppelen. Dit doe je als volgt:

 1. Open op de Apple Watch de Instellingen-app.
 2. Selecteer Bluetooth en zorg ervoor dat de koptelefoon vindbaar is.
 3. De koptelefoon verschijnt vanzelf onder het kopje Apparaten.
 4. Tik hierop, voer eventueel de benodigde code in en je koptelefoon is verbonden. Bij de Apple AirPods hoef je geen code in te vullen, maar hoef je alleen met het juiste iCloud-account ingelogd te zijn.

Koptelefoon verbinden met Apple Watch.

Muziek op de Apple Watch zetten

Nu je een Bluetooth-koptelefoon aan je Apple Watch-gekoppeld hebt, is het belangrijk om de juiste muziek op je Apple Watch te zetten. Dit doe je via de Watch-app op je iPhone:

 1. Open de Watch-app op je iPhone en zorg dat het tabblad Mijn Watch geopend is.
 2. Kies voor Muziek.
 3. Bovenaan vind je een optie Automatisch toevoegen. Ben je Apple Music-gebruiker, dan kun je een viertal lijsten automatisch met je Apple Watch synchroniseren: Meest afgespeeld, Chill mix, Nieuwe muziek-mix en Favorietenmix. Synchroniseer je nog ouderwets muziek via iTunes, dan vind je de afspeellijst Grijsgedraaid die je automatisch kunt synchroniseren.

Muziek synchroniseren met de Apple Watch.

Je kunt ook zelf muziek met je Apple Watch synchroniseren:

 1. Open de Watch-app op je iPhone en ga naar Mijn Watch.
 2. Selecteer Muziek.
 3. Tik onderaan op het plusje bij Voeg muziek toe…
 4. Kies nu een nummer, album of afspeellijst die je wil synchroniseren.

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, gebruik je de Muziek-app op je Apple Watch om muziek af te spelen via je draadloze koptelefoon. De muziek wordt pas gesynchroniseerd als de Apple Watch aan de oplader hangt en in verbinding staat met de iPhone.

Muziek afspelen op de Apple Watch

Je start je gesynchroniseerde muziek als volgt:

 1. Open de Muziek-app op je Apple Watch.
 2. Met de Digital Crown scroll je door de gesynchroniseerde lijsten. Tik het juiste album of de afspeellijst aan. Vervolgens selecteer je de draadloze koptelefoon waarop je de muziek wil afspelen. Je kunt ook voor de optie Bibliotheek kiezen om door alle nummers te bladeren.

Muziek afspelen via de Apple Watch.

Je kunt nu genieten van de muziek die op je Apple Watch opgeslagen staat. Je hebt nu geen gekoppelde iPhone meer nodig om muziek te luisteren, wat bijvoorbeeld handig is bij het hardlopen of sporten.

Let wel op dat je vanaf watchOS 4 de Apple Watch niet meer kunt gebruiken als een soort afstandsbediening voor muziekbediening van je iPhone. Je kunt op je Apple Watch niet bladeren door de muziekbibliotheek die op je iPhone staat. Wel krijg je automatische muziekbediening op je Apple Watch zodra je een nummer op je iPhone start, zodat je snel kunt pauzeren of naar het volgende nummer kunt gaan.

Muziek streamen met de Apple Watch

Het is ook mogelijk om muziek te streamen met de Apple Watch. Sinds watchOS 4.3 kun je muziek van Apple Music streamen naar de Muziek-app op de Apple Watch. Vervolgens kun je luisteren via AirPods of andere draadloze oordopjes, zonder dat je een iPhone nodig hebt.

Dit werkt met Apple Watch-modellen met en zonder 4G-functie. Het werkt via de 4G-verbinding en als dit niet beschikbaar is via Wi-fi.

 • Koppel je Bluetooth-oortjes met de Apple Watch, als dat nog niet is gebeurd.
 • Ga naar de Muziek-app op je Apple Watch.
 • Tik op Bibliotheek en kies je muziek.
 • De muziek begint nu te spelen via 4G of Wi-Fi.

Op Apple Watch-modellen met 4G kun je ook radio luisteren, zoals Beats 1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorieën Apple Watch, Muziek
Onderwerpen apple watch, muziek
Device Apple Watch
Software watchOS