Contact delen vanuit je adresboek.

Adressen van contactpersonen vanuit iPhone- of iPad-adresboek versturen

Je kunt vanuit je contactenlijst eenvoudig de gegevens van een contactpersoon doorsturen. In deze tip lees je hoe je gegevens van een contactpersoon verstuurt vanaf je iPhone of iPad-adresboek.

Contact delen vanuit je adresboek.
“Heb jij misschien de contactgegevens van…?” is een veelgestelde vraag. Heb jij de naam- en adresgegevens van een bepaalde contactpersoon in je iPhone of iPad staan, dan kun je deze gegevens gemakkelijk doorsturen naar iemand anders. Je kunt adresgegevens versturen via e-mail, iMessage of elke andere chatdienst, ook terwijl je nog aan het bellen bent.

Adressen van contactpersonen delen

Stel dat je aan de telefoon in gesprek bent en je gesprekspartner vraagt of je de contactgegevens van persoon X kunt sturen. Zonder de verbinding te verbreken doe je het volgende:

  1. Druk tijdens het bellen op de homeknop. Je keert nu terug naar het beginscherm.
  2. Open de Telefoon-app en tik op Contacten. Je kunt ook de aparte Contacten-app gebruiken.
  3. Blader naar de gewenste contactpersoon.
  4. Op het detailscherm van de contactpersoon zie je onderaan de knop Deel contact.
  5. Tik hierop en kies een app waarmee je de gegevens wil doorsturen.

Contact delen vanuit adresboek via iMessage.

Let erop dat je alle gegevens verstuurd die van dit contact in jouw adressenboek opgeslagen staat. Je kunt dus niet alleen het adres of alleen het telefoonnummer op deze manier doorsturen. Wil je dit wel, hou dan je vinger op een specifiek onderdeel ingedrukt en tik op Kopieer. Plak de gegevens dan in een nieuw bericht, bijvoorbeeld in een iMessage-bericht.

Je verstuurt de adresgegevens in vCard-formaat. Dit is een algemeen formaat voor digitale adresgegevens. Je kunt een vCard versturen via e-mail of een berichtendienst. De vCard bevat naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en zelfs foto’s of logo’s. vCard is in 1995 ontwikkeld door een groep bedrijven, waaronder Apple, AT&T, IBM en Siemens. In 1996 is het vCard-formaat overgedragen aan het Internet Mail Consortium. Tegenwoordig wordt vCard door bijna elke computer en telefoon ondersteund: als je de vCard binnenkrijgt klik je erop en voeg je de gegevens toe aan je eigen adresboek. Makkelijker kan niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen adresboek, contacten