YouTube minispeler

YouTube voegt hoofdstukken toe aan video’s

Makkelijk naar het juiste fragment springen

YouTube heeft een functie voor Chapters toegevoegd aan de mobiele apps en website. Zo kun je sneller springen naar een bepaald segment binnen de video.

YouTube-hoofdstukken

Bij podcasts zoals de iCulture Podcast ken je het misschien al: hoofdstukken! Daarmee kun je precies naar het fragment springen waar je in geïnteresseerd bent. Met YouTube-video’s is dat vanaf nu ook mogelijk, zowel op je smartphone en tablet als via de browser op de desktop. Dit maakt het zoeken naar een bepaald onderwerp binnen de video een stuk makkelijker. Vooral bij lange video’s kan het frustrerend zijn als je eindeloos moet scrubben om net dat ene fragment te vinden.

Tot nu toe was de enige oplossing dat anderen alvast een lijstje met tijdstippen hadden gemaakt, zodat je weet naar welk tijdstip je moet springen. Met chapters oftewel hoofdstukken wordt het een stuk makkelijker. De maker van een video zet de tijdstempels in de video. Vervolgens zie je tijdens het scrubben een beschrijving van onderwerpen in beeld, vlakbij de miniaturen. Dit zoekt makkelijker.

De maker van een video moet dit toevoegen aan de hand van labels tijdens het uploaden. Er moeten ten minste drie hoofdstukken van 10 seconden of langer in zitten en het eerste hoofdstuk moet beginnen bij 0:00. YouTube was al een tijdje bezig om hiermee te experimenteren. Het kan dus zijn dat jij het al langer had. Vanaf nu wordt het wereldwijd uitgerold voor iedereen.

Lees ook onze andere handige YouTube-tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2020, 14:30
Bron Bron Twitter
Categorie Diensten
Onderwerp youtube

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.