YouTube pauzetimer

YouTube test nieuwe Explore-tab voor iOS

YouTube is bezig met het testen van een nieuwe Explore-tab in de iOS-app. Daarmee krijg je bredere aanbevelingen dan nu het geval is op het Trending-tabblad.

Het gaat om een kleine groep gebruikers die de tab nu al te zien krijgen. YouTube spreekt over zo’n 1%. Het idee is dat je meer video’s, onderwerpen en kanalen gaat ontdekken die je normaal niet te zien krijgt, zo blijkt uit de aankondiging. Het gaat nog wel om een experiment, dus het is nog niet zeker of iedereen de beschikking krijgt over Explore.

De nieuwe functie werd uitgelegd op het Creators Insider-Kanaal van YouTube. Met het nieuwe tabblad geeft YouTube de makers een plek waar hun content kan worden ontdekt.

YouTube Explore-tab

In een toelichting valt te lezen dat er steeds meer video’s op YouTube beschikbaar komen en dat er daarom wordt gezocht naar nieuwe manieren om te zoeken, kijken en te delen. De test zal een aantal weken lopen. Ben je onderdeel van de testgroep, dan zie je dat alles wat je normaal bij Trending zag, nu in Explore te bekijken is. Trending gaat overigens niet weg.

Het nieuwe tabblad is wel een beetje te vergelijken met de Explore-tab op Instagram. Ook daarvan is het de bedoeling dat je meer gaat ontdekken. Kijk je bijvoorbeeld veel video’s over iPhones, dan krijg je in de Explore-tab nóg meer video’s over dat onderwerp te zien op je iPhone en iPad. Er komen ook secties binnen het Explorer-tabblad, bijvoorbeeld een onderdeel met video’s van beginnende vloggers die nog niet zo’n groot publiek hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2018, 8:15
Categorie Apps
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.