Man met Vision Pro

YouTube gaat toch een Vision Pro-app maken

YouTube zegt nu toch aan een app voor de Vision Pro te werken. De nieuwe app zou 'op de planning' liggen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn sinds de komst van de Vision Pro ruim 600 apps die geoptimaliseerd zijn voor Apple’s eerste headset, waaronder veel apps van streamingdiensten als Disney+ en HBO Max. Maar er zijn ook een paar apps die schitteren door afwezigheid. De bekendste voorbeelden zijn Netflix en Spotify die niet op de Vision Pro werken, maar ook YouTube zei niet mee te gaan doen. In januari zei YouTube nog dat er geen Vision Pro-app op de planning stond, maar nu de headset in de VS verkrijgbaar is, lijken ze van mening te zijn veranderd. Tegenover The Verge zegt een woordvoerder van YouTube nu dat een app voor de Vision Pro nu wel “op de routekaart” staat.

YouTube op Vision Pro: nu nog via web, later met app

YouTube heeft nog niet gezegd wanneer de app beschikbaar zou komen, maar dat hij nu toch op de planning ligt is goed nieuws. YouTube zegt tot die tijd ervoor te zorgen dat YouTube in Safari op de Vision Pro zo goed mogelijk werkt. Het is niet mogelijk om de iPad-versie van YouTube te gebruiken op de Vision Pro, want dat hebben de ontwikkelaars bewust uitgeschakeld.

Op YouTube kun je ook een groot aanbod van 360 graden- en VR-video’s kijken, maar dit werkt niet met de Vision Pro. Of hiervoor ondersteuning komt in de YouTube-app voor de Vision Pro, is nog niet duidelijk. Apple zegt tegen The Verge dat dit soort video’s niet geschikt zijn, omdat ze jaren geleden gemaakt zijn, ver voordat de Apple Vision Pro in beeld kwam. Ze zouden daardoor niet de kwaliteit leveren die nodig is, met als gevolg misselijkheid bij het kijken van sommige van deze filmpjes.

Bekijk ook

Deze Vision Pro-apps kun je meteen proberen: ruim 600 apps zijn al aangepast!

De eerste apps voor Vision Pro zijn bekendgemaakt. We laten zien wat je qua apps kunt verwachten op het gebied van entertainment, productiviteit, communicatie en games.

Alternatieve app: Juno voor YouTube

Christian Selig, ontwikkelaar van de voormalige Apollo-app voor Reddit, heeft in de tussentijd zelf een alternatieve YouTube-app gemaakt die wel werkt met de Vision Pro. De Juno-app gebruikt als het ware de website, maar doordat de interface geoptimaliseerd is voor de Vision Pro is het (volgens de reviews van de app) eenvoudiger te gebruiken. Je kunt inloggen met je account en ook profiteren van de voordelen van YouTube Premium.

Vision Pro

Vision Pro is de eerste headset van Apple voor spatial computing. Deze headset combineert augmented reality met virtual reality en heeft allerlei standaard ingebouwde apps die je kent van de iPhone, iPad en Mac, maar dan in een virtuele omgeving, geprojecteerd in je echte omgeving. Hij is sinds 2 februari 2024 in de VS verkrijgbaar voor een prijs vanaf $3.499,-. Andere landen volgen later.

Vision Pro

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.