Xiaomi Reason AI

Deze slimme wekkerradio werkt met Apple Music en Philips Hue

Heb je nog geen slimme wekkerradio? Als je speakers en lampen allemaal al 'connected' zijn wil je misschien ook dat het klokje naast je bed meer kan dan alleen de tijd tonen. Xiaomi heeft een nieuwe wekkerradio in de pijplijn, die met Alexa, Apple Music en Philips Hue werkt.

Het klokje gaat rond de 30 dollar kosten en ziet er vrij minimalistisch uit. In feite is het een opvolger van Xiaomi’s bestaande AI wekkeradio, maar die is alleen te gebruiken in China. Hij werkt bovendien met Xiaomi’s eigen spraakassistent Xiao Ai en dat levert misschien wat communicatieproblemen op – tenzij je vloeiend Chinees spreekt. De Reason AI wordt gemaakt onder het sublabel Zmi van Xiaomi, zoals wel vaker gebeurt met de producten die deze fabrikant maakt.


Bijzonder aan deze wekkerradio is dat het gemaakt is met de westerse consument in het achterhoofd. Voor de muziekvoorziening werkt deze wekkerradio met Spotify, Apple Music, Amazon Music, Pandora en iHeart Radio. Daarnaast wordt Philips Hue als partner genoemd, wat de indruk wekt dat hier sprake is van een Zigbee-hub. Je hebt dan geen losse Philips Hue Bridge meer nodig.

Wekkerradio Xiaomi Reason AI

Daarmee heeft de Reason AI net iets andere mogelijkheden dan de Beddi, een slimme wekkerradio die met Nest, Spotify en meer werkt maar vooral bedoeld is om de tijd op te kijken.

Qua digitale wekkerradio beschik je over de gebruikelijke functies zoals een timer om bij in slaap te vallen, een snooze-functie om je nog even te kunnen omdraaien en een automatische dimfunctie voor het display. Je wilt natuurlijk niet naast een felle lamp liggen. Daarom kun je de helderheid van het display ook handmatig aanpassen. En daarnaast speelt het apparaat ook nog muziek af, waardoor het voor 30 euro een koopje is ten opzichte van andere wekkerradio’s die minder slim zijn (en ver vaak heel wat kneuteriger uitzien). In vergelijking met een gewone Alexa-speaker valt de prijs ook nog wel mee.

Het bedienen en instellen van de wekkerradio doe je via een app. Vandaar dat het apparaat zelf niet zoveel knopjes nodig heeft en dat komt het minimalistische uiterlijk ten goede. Je stelt het in via een speciale app en kunt daarna via de Mi Home-app allerlei automatiseringen uitvoeren. Het werkt bijvoorbeeld met Siri Opdrachten (maar helaas niet standaard met HomeKit).

Binnenkort verkrijgbaar via de bekende Xiaomi verkoopkanalen, waaronder de eigen winkels van het merk zelf. Goed nieuws is dat de winkels ook in Nederland komen: de eerste in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Rotterdam krijgt daarmee eerder een Xiaomi-winkel dan een Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.