Apple Haarlem

Apple Haarlem vanaf morgen weer geopend, maar alleen op afspraak

De Apple Store in Haarlem gaat vanaf woensdag 9 december weer open. De winkel ging een maand geleden op slot, maar opent nu weer de deuren om te winkelen op afspraak.

Apple Haarlem opent na tijdelijke sluiting

Een maand geleden schreven we nog dat Apple Haarlem, de tweede Apple Store van Nederland, tijdelijk zijn deuren zou sluiten. De winkel is dan ook sinds 9 november dicht, waardoor je daar geen bestellingen kon afhalen of een afspraak voor support kon inplannen. Wat de exacte reden is van de sluiting is nooit duidelijk geworden, maar het goede nieuws is nu dat de winkel vanaf 9 december weer open gaat. iCulture ontdekte dat het afhalen van bestellingen en het maken van een supportafspraak weer mogelijk is. De openingstijden zijn zoals gebruikelijk, maar zomaar naar binnen lopen om een nieuwe iPhone te bekijken zit er niet bij.

Net zoals de winkels in Amsterdam en Den Haag kun je in Apple Haarlem alleen naar binnen op afspraak. Je kunt via de website een shoppingsessie inplannen, zodat je op het door jou afgesproken tijdstip geholpen wordt. Heb je een defect, dan kan je vanaf morgen ook weer terecht in Apple Haarlem. Apple zal daarbij vermoedelijk gebruikmaken van Express-loketten, die sinds vorige maand in de Nederlandse winkels te vinden zijn.

Bekijk ook

Nu ook Express-loketten in Nederlandse Apple Stores

Apple heeft Express-loketten in de Nederlandse Apple Stores in Den Haag en Amsterdam geopend. Je kunt afhalen of supportvragen stellen bij een loket.

Zo’n Express-loket bestaat uit meerdere vensters, voor het afhalen van bestellingen of het bespreken van een reparatie. Je kunt dus niet vrij in de winkel rondlopen. Het is deze week overigens exact zeven jaar geleden dat de Apple Store in Haarlem zijn deuren opende. Sindsdien is alleen de Apple Store in Den Haag geopend. Sterke aanwijzingen voor een uitbreiding in het aantal winkels zijn er al een tijdje niet.

Oorspronkelijk artikel 6 november
Wilde je een afspraak maken om iets op te halen bij Apple Haarlem, dan zul je merken dat het de komende dagen niet mogelijk is. Toen we eerder deze week een supportafspraak wilden inplannen, bleken alle opties al volgeboekt en inmiddels heeft Apple de mogelijkheid om in Haarlem voor reparaties en andere support te gaan helemaal weggehaald. En het ophalen van een iPhone of accessoire is ook op 13 november nog niet mogelijk, dus het lijkt op een sluiting van meerdere dagen. De andere Nederlandse Apple Stores in Amsterdam en Den Haag blijven gewoon open.


Zoals aangegeven is er nog geen bewijs dat er een verband met corona is. In Nederland zijn winkels niet verplicht om te sluiten. In andere landen worden Apple Stores aan de lopende band gesloten of gaan over op Express-loketten. Zo zijn in Frankrijk alle twintig Apple Stores gesloten en ging ook de Apple Store in Brussel op slot. In Spanje zijn slechts vier van de elf winkels open en in Italië gaat het om negen van de zestien winkels. Ondertussen zijn de VS veel winkels alweer geopend, vaak met aangepaste maatregelen.

Apple Haarlem

Een andere mogelijkheid is dat er een verbouwing in Haarlem plaatsvindt. Haarlem is de enige Apple Store in Nederland die nog geen update van het interieur heeft gekregen, maar ook dat vinden we wat ongeloofwaardig. Zodra er meer bekend is werken we dit artikel bij. Mensen die in Haarlem langs wilden gaan zullen naar Amsterdam of een van de APR’s moeten uitwijken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 08 december: De Apple Store in Haarlem gaat vanaf 9 december weer open. Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.